Mala pomoc i sugestija

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
aivazovsky

Mala pomoc i sugestija

Post by aivazovsky » 30 Apr 2010, 00:53

Drugari, dok sviram imam osecaj kao da mi E zica, najtanja, pomalo bezi na dole, tj. kao da hoce da ispadne. Uzeo sam novu gitaru, evo postovao sam i slike, a pitanje je sledece, da li mislite da je u pitanju NUT, tj. da li mislite da je prostor od najdeblje E zice do kraja vrata po sirini sa leve strane, veci od prostora od najtanje E zice do kraja vrata na desnoj strani po sirini (nadam se da vas nisam zbunio), cini mi se da je prostor od najdeblje E zice pa do kraja sirine vrata na levo veci nego kod najtanje E. MIslio sam da nut nije dobro izdeljen, tj ravnomerno na krajevima, prosudite sami na slici? Ili jednostavno nisam navikao da sviram na tankim vratovima, posto je gitara nova, a ja sam ranije svirao na Les Paul varijanti? Mozda i cepidlacim, ali imam taj osecaj kad dodjem do zadnje zice da mi bezi van praga na dole, sto mi se i desava s vremena na vreme.
Nut ili navika? Inace se ostalo lezi kao zmaj. Hvala

Image

Image

aivazovsky

Re: Mala pomoc i sugestija

Post by aivazovsky » 30 Apr 2010, 14:40

Nemoguce da nema nikog?! Anyone? PLZ

Born_Dead

Post by Born_Dead » 30 Apr 2010, 16:29

mozda jeste malkice problem u nutu,mislim da je bas bas uz ivicu,probaj da promenis nut.

guv'nor

Post by guv'nor » 01 May 2010, 00:26

Ja bih ti predložio da ne menjaš nut i ako je možda malo pogrešno centriran.
Mnogo će ti više značiti sama vežba da prvu žicu ne pomeraš na dole, tj da je stiskaš normalno i radiš "vibrato na gore", nego pomeraj iste od jednog milimetra na nut-u. :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 01 May 2010, 00:43

e to jeste,mozda i cak :1: za vezbu,da kada pretiskas ne bendujes nepotrebno zicu,ma koliko to bilo,npr ja sam imao takav problem

Highway One

Post by Highway One » 01 May 2010, 17:30

Ja sam skinuo string tree , i u pocetku mi je stalno ispadala , ali sad skoro nikad (a i stima dosta bolje) :D

Post Reply