pickguard
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pickguard
sss pickguard:
http://www.musiccentar.com/i-1328/pickguard
kod Marica(nesto skuplji),sss i hss u crnoj i beloj boji:
http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?coni ... 641&l3=642
Pozdrav!!!
http://www.musiccentar.com/i-1328/pickguard
kod Marica(nesto skuplji),sss i hss u crnoj i beloj boji:
http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?coni ... 641&l3=642
Pozdrav!!!

hvala,nego ne daju mi se parice,ali meni treba ssh,sta mislish jel se lako sece ova plastika??
Verovatno nije problem,mozes probati ramom sa dve leptir matice na koje navrnes onu tanku testericu,njom mozes polako da radis da ne pukne plastika.Ako sam dobro shvatio,tebi treba za humbucker u neck poziciji,pa hoces da prosiris otvor za singl.Takav pickguard nisam video nigde po prodavnicama u Srbiji.
Pozdrav!!!
Pozdrav!!!

ma u bridzu
aham,znam ono staro dobro OTO
hvala 

Onda bas i nisam shvatio
u svakom slucaju treba da se prosiruje.Mozda nije lose da proveris na kupujemprodajem cesto sam vidjao likove koji prodaju svakakve pickguardove:sss,hss,za LP,SG...Pozdrav!!! 

-
e, (da ne otvram novu temu), a da li je neko video trasnparentni pickguard za akustičnu?
Voleo bih naime da stavim to na svoju gitaru, ali ne znam da li ima negde, a još manje znam kako se to stavlja (lepi? uglavljuje? )
evo ovako nešto

Voleo bih naime da stavim to na svoju gitaru, ali ne znam da li ima negde, a još manje znam kako se to stavlja (lepi? uglavljuje? )
evo ovako nešto

@Boogie
Ja kupio u Mitrosu u NS, oko 500 din... dobiješ dve folije, za ispod i iznad otvora na akustari. Označiš, iskrojiš spoljašnju konturu (unutrašnji luk prema otvoru je već isečen) i zalepiš. Nikakav problem, folija je dobra, i totalno neprimetna. Samo lagano zalepi, onako od jednog prema drugom kraju postepeno lepi na gitaru da ti ne ostane džep vazduha na sredini. A i ako se to desi, lagano istisneš prema kraju folije.
Kada sam zalepio, neizbežno je ostalo vazduha pod folijom u vidu milion malih džepića/kružića, ali sam sav taj vazduh polagano istisnuo pritiskanjem folije pravolinijskim pokretima. Posle toga je folija neprimetna, a radi posao.
.
Ja kupio u Mitrosu u NS, oko 500 din... dobiješ dve folije, za ispod i iznad otvora na akustari. Označiš, iskrojiš spoljašnju konturu (unutrašnji luk prema otvoru je već isečen) i zalepiš. Nikakav problem, folija je dobra, i totalno neprimetna. Samo lagano zalepi, onako od jednog prema drugom kraju postepeno lepi na gitaru da ti ne ostane džep vazduha na sredini. A i ako se to desi, lagano istisneš prema kraju folije.
Kada sam zalepio, neizbežno je ostalo vazduha pod folijom u vidu milion malih džepića/kružića, ali sam sav taj vazduh polagano istisnuo pritiskanjem folije pravolinijskim pokretima. Posle toga je folija neprimetna, a radi posao.

-
e super, znači ima da se kupi kod nas..
samo ti kažeš "folija"? Zar to nije neki čvršći komad plastike debljine recimo 2 mm?
samo ti kažeš "folija"? Zar to nije neki čvršći komad plastike debljine recimo 2 mm?
Folija je, nije debela ali nije ni tanka. Ne brini, kad uzmeš to pakovanje u ruku, skontaćeš debljinu. Nemoj da te brine, završava posao iako nije debela koliko bi čovek možda očekivao. Prodaje se zalepljena na beli papir, taman po njemu iscrtaš markerom, isečeš i voila!
Lično nisam osetio potrebu da je deblje, po meni treba samo da štiti od grebanja gitare noktima dok sviram...

-
i to što kažeš..Baba Slim wrote:Folija je, nije debela ali nije ni tanka. Ne brini, kad uzmeš to pakovanje u ruku, skontaćeš debljinu. Nemoj da te brine, završava posao iako nije debela koliko bi čovek možda očekivao. Prodaje se zalepljena na beli papir, taman po njemu iscrtaš markerom, isečeš i voila!Lično nisam osetio potrebu da je deblje, po meni treba samo da štiti od grebanja gitare noktima dok sviram...

Pogledaj po drugim radnjama...