Squier ili Gio
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Squier ili Gio
Ipak sam pocetnik pa zelim savet od vas dali da kupim Squier Afinity Strat HSS ili Ibanez Gio HSS?
Re: Squier ili Gio
Verovatno si mislio na gio seriju ibaneza,al koji si tacno model gledao?
- mislim_stvarno
rekao bih da je gsa60 zbog hss
Mislim_stvarno u pravo si.Vaske023 wrote:Verovatno si mislio na gio seriju ibaneza,al koji si tacno model gledao?
Model je Ibanez Gio GSA 60

Yamaha Pacifica 112 

Ibanez
Squier affinity preskoci,Ibanez ti je bolja opcija.Ukoliko bas hoces da bude fender fazon,skupi jos koju hiljadu pa uzmi squier standard strat hss.
Pozdrav!!!
!!!
Takodje fina gitarica,mozes i nju da razmotris.ognjen93 wrote:Yamaha Pacifica 112
Pozdrav!!!

- mislim_stvarno
Vaske023 wrote:Squier affinity preskoci,Ibanez ti je bolja opcija.Ukoliko bas hoces da bude fender fazon,skupi jos koju hiljadu pa uzmi squier standard strat hss.Takodje fina gitarica,mozes i nju da razmotris.ognjen93 wrote:Yamaha Pacifica 112
Pozdrav!!!!!!

Plus dva.mislim_stvarno wrote:Vaske023 wrote:Squier affinity preskoci,Ibanez ti je bolja opcija.Ukoliko bas hoces da bude fender fazon,skupi jos koju hiljadu pa uzmi squier standard strat hss.Takodje fina gitarica,mozes i nju da razmotris.ognjen93 wrote:Yamaha Pacifica 112
Pozdrav!!!!!!
Neko bi trebao da napravi sticky temu gde ce stajati samo recenica "Ako imate 150 evra i zelite da kupite el. gitaru, kupite Yamahu Pacificu."

- Guitar_thrill
- MF veteran
ni jednu ni drugu....squier affinity je onako...neubedljiv, da se tako izrazim....a taj ibanez mi je jos odbojnija gitara (ne zato sto je ibanez
) nego je stvarno jadno uradjena, i meni nikako svirljiva
skupi jos para pa kupi standarda, ili pacifiku ili nesto trece

-
ja bih trazio od bake jos koju hiljadu i uzeo s(a)tandarda
Kad sam video naslov teme... prvo sam pomislio neeeee... hahaha
Šalim se, poslušaj ljude, znaju oni po nešto.
Šalim se, poslušaj ljude, znaju oni po nešto.
Ključna reč thrille, TEBI nije svirljivaGuitar_thrill wrote:ni jednu ni drugu....squier affinity je onako...neubedljiv, da se tako izrazim....a taj ibanez mi je jos odbojnija gitara (ne zato sto je ibanez) nego je stvarno jadno uradjena, i meni nikako svirljiva
skupi jos para pa kupi standarda, ili pacifiku ili nesto trece

@Nikle: Ako si u mogućnosti isprobaj sve tri navedene gitare, dakle Squier Afinity (koji ja lično ne volim, ali to je moje mišljenje) Ibanez Gio GSA60 i Yamaha Pacificu (koja je ubedljivo lider među početnicima).
Squier ima SSS magnete, tako da ako planiraš neko prženje, nije najbolji izbor. Ibanez opet ima HSS magnete, dakle humbucker u bridge poziciji, koji lepo izgleda a i dobar je za prženje sa dosta masti (pun inteded) kao i yamaha.
Vidi koji vrat ti najbolje leži u ruci, tj. koji ti je najudobniji za sviranje (ne znam za yamahu, ali vratovi na ibanezu i squieru se dosta razlikuju).
Mi možemo da ti ukažemo na prednosti i mane pojedinih gitara, ali ne možemo da izaberemo instrument za tebe. To ćeš morati sam.

Toliko od mene.