identifikacija gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
identifikacija gitare
http://www.kupujemprodajem.com/Prodajem ... -oglas.htm
treba mi pomoc oko utvrdjivanja porekla ove gitare. u pitanju je ova sa vratom kroz telo. uzeo sam je dosta jeftino i planiram da je sredim.
ovako kakva je na slici nije u originalnom stanju, t.j. magneti su u originalu bili 2xHB, i kobilica nije orizinale, na gitari nema nikakvog natpisa. ja pretpostavljam da je u pitanju japanska gitara sa pocetka osamdesetih ili kraja sedamdsetih. i takodje predpostavljam a je proizvedena u matsumoku fabrici posto su oni radili dosta gitara slicne konfiguraije.
ako neko zna o cemu se radi bio bih veoma zahvalan.
treba mi pomoc oko utvrdjivanja porekla ove gitare. u pitanju je ova sa vratom kroz telo. uzeo sam je dosta jeftino i planiram da je sredim.
ovako kakva je na slici nije u originalnom stanju, t.j. magneti su u originalu bili 2xHB, i kobilica nije orizinale, na gitari nema nikakvog natpisa. ja pretpostavljam da je u pitanju japanska gitara sa pocetka osamdesetih ili kraja sedamdsetih. i takodje predpostavljam a je proizvedena u matsumoku fabrici posto su oni radili dosta gitara slicne konfiguraije.
ako neko zna o cemu se radi bio bih veoma zahvalan.
Re: identifikacija gitare
Mene to podseća na ovo:
http://www.kupujemprodajem.com/Johny-Pr ... -oglas.htm
na ovoj koju si kupio očigledno je neko mađijao sa lakom, a možda je i glavu zašiljio... (ko zna već zbog čega)
http://www.kupujemprodajem.com/Johny-Pr ... -oglas.htm
na ovoj koju si kupio očigledno je neko mađijao sa lakom, a možda je i glavu zašiljio... (ko zna već zbog čega)
ne definitivno nije nista prepravljano na drvetu.
Kako mozes biti tako siguran?
Ako je neko to fino uradio ne moze tek tako da se primeti. Kako je Jack White dao da mu od single cutted greča naprave double cutted, nikad ne bi rekao da nije takav izasao iz fabrike...
Edit: sad vidim da i jack nije na istom mestu
Da nije neki rucni rad? Jel ima bar neki serijski broj, potpis?
Ako je neko to fino uradio ne moze tek tako da se primeti. Kako je Jack White dao da mu od single cutted greča naprave double cutted, nikad ne bi rekao da nije takav izasao iz fabrike...

Edit: sad vidim da i jack nije na istom mestu

Da nije neki rucni rad? Jel ima bar neki serijski broj, potpis?
siguran sam da nije na drvetu nista radjeno jer se razumem sasvim dovoljno da bi to utvrdio.
da ima bilo kakav natpis verovatno bi nasao o cenu se radi. a opet neverujem da je u pitanju rucni rad.
nemam pojma
da ima bilo kakav natpis verovatno bi nasao o cenu se radi. a opet neverujem da je u pitanju rucni rad.
nemam pojma
lici na neku Ariu, posto imas slican oblik arijinih bass dzitri

jel se vi zezate? one dve gitare ne lice uopste jedna ima cak i bindinge na fingerboardu a druga samo male tackice, i sve ostalo je drugacije
- rockozaurus
Po meni ovo je Ibanez sa pocetka 80-tih dok su jos pravili Gibsonove kopije.Mislim da je glava prepravljana ili je mozda zamenjen ceo vrat(grif)...mislim. 

- rockozaurus
Kad malo bolje razmislim, vrlo moguce da je rucna izrada...