Seymour Duncan JB Jr u Fender Telecaster Highway One
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- BaalBehrit
Seymour Duncan JB Jr u Fender Telecaster Highway One
Dakle, posle mesečnog drndanja mog Highway One Telecastera i upoređivanja zvuka, skapirao sam da mi zafali malo "bulje" kada sviram riffove, pa bih da zamenim magnet u bridgeu i stavio bih JB Jr, humbucker u singlu. Da li smatrate da je ovo dobra kombinacija i da li je neko imao priliku da proba JB Jr u Telecasteru? Video sam da ima i Hot Rails kao humbucker u singlu, ali mi se čini da je on malo više džn-džn (koliko sam poslušao na youtube) zato što ima veći output nego JB Jr i da je JB Jr finiji.
- BaalBehrit
Re: Seymour Duncan JB Jr u Fender Telecaster Highway One
Sad sam još malo gledao po netu, žale se ljudi da ne stane lepo JB Jr u bridge poziciju na telcu, jer se radi samo verzija za Strat, al' sam pročitao negde davno ovde na forumu da je neko stavljao JB Jr u Tele, pa zato rekoh da pitam.
ja bih pre uzeo lil 59 neg jb
majtimika wrote:ja bih pre uzeo lil 59 neg jb

Edit: U pravu si, nema JB-a za Tele, ne bi' ja to gurao.

- BaalBehrit
Hmm, a da ne mislite da je lil 59 malo više u midlu za razliku od Hot Rails i JB Jr? Pitam, ne konstatujem.
Btw. ako ste videli negde lil 59 za tele kod nas, ostavite mi kontakt/link oglasa/link sajta firme koja prodaje, hvala.

Btw. ako ste videli negde lil 59 za tele kod nas, ostavite mi kontakt/link oglasa/link sajta firme koja prodaje, hvala.
jock on je prilicno flat, hot rails je sav u midlu, dok je jb slican sa vise trebla i snage. ja imam jb i 59(u normalnoj velicini) i 59 mi je mnogo bolji
- BaalBehrit
Hvala puno drugari, onda ću da ganjam '59. samo da je nađem negde kod nas...
ne znam kakvi su hot rails i JB Jr, ali 59-ka jeste malkice u middle tripu... ali, jbg...ko sta voli...BaalBehrit wrote:Hmm, a da ne mislite da je lil 59 malo više u midlu za razliku od Hot Rails i JB Jr?
btw, imam 59-ku u svom telcu... dodace ti taman onoliko na drajvu koliko fali, u odnosu na single magnet (u prevodu, rifovi ti nece biti "bulja")... a medjupozicija je (mislim na bridge+neck) i dalje fantasticna za ritam, tj. ne oseca se prisustvo mini hama u bridzu...
- BaalBehrit
To mi reci.
Značilo mi je da bar neko ko ima sličnu kombinaciju podeli svoja iskustva...
Btw. gde si uzeo Lil '59?

Btw. gde si uzeo Lil '59?
Samo da dobacim, ničim izazvanBaalBehrit wrote:Hmm, a da ne mislite da je lil 59 malo više u midlu za razliku od Hot Rails i JB Jr?

Mada, kao što je već izvećano, Lil' 59 je u celoj toj priči naujednačeniji, najprijatniji i tako to...

- BaalBehrit

Slažem se ovo za kopanje rupe, ne bih to nikad uradio, jbg, pican sam.

jesi li pogledao u mrskom nam mitrosu oni rade SD