Cao
Imam les paul star oko 20 godina
neki melody koji je pravljen samo u 10-20 primeraka tada
za neki specifican zvuk .
Gitara je od punog mahagonija i dosta je teska.
Naime moj problem je sto pri prebacivanju bare akorda
pravi zvuk vrata tj tog slide-a na vratu tj rezonuje mnogo zvuk..
pa se prebacivanje iz jednog u drugi bare akord cuje mnogo vise nego zvuk
sto mi nikako nije jasno zasto .. Pre ove gitare sam imao yamahu i to se nikako nije culo
tj svirao sam i jednu pa drugu pa se mnogo oseti.
Mislio sam prvo da je do mangeta pa sam promenio jedan hambaker medjutim nije do njega ..
Zanima me dali neko ima resenje za ovo jer gitara previse rezunuje zice i vrat...
Unapred Hvala...
Problem sa gitarom les paul
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Problem sa gitarom les paul
Ta gitara nista nevalja ! Evo , dacu ti ja mog slamera u zamenu za taj lp
.

heheh pa ako ne resim ovaj problem ima da ga dam za slammera 
mnogo me nervira ako neko zna kako da napravim izolaciju u okviru tela bilo bi super
a ovako mozes samo solo da sviras i to poduslovom da korisis sva 4 prsta lepo

mnogo me nervira ako neko zna kako da napravim izolaciju u okviru tela bilo bi super

a ovako mozes samo solo da sviras i to poduslovom da korisis sva 4 prsta lepo

Imaš gibsona?
xD da imam ga xD
ali tema nije dal ja imam gibsona nego problem kod njega xD
ali tema nije dal ja imam gibsona nego problem kod njega xD
Ajd snimi, bice jasnije u cemu je problem, pa ce mozda neko moci da ti pomogne... 

Hasty, ovako da li si otvatao poklopac sa zadnje strane gitare onaj sto zatvara supljinu potova(veci),ako nisi pogledaj dobro da vidis da li ti je ozicenje te gitare sasvim o.k., pogledaj svaku zicu posebno ne budi lenj, svaki lem mora da bude dobar, to isto uradi i sa manjom supljinom...
E sad pitao si kako da uradis izolaciju unutrasnjosti gitare, otidji u neku radnju sto prodaju sve i svasta tipa Uradi sam... i kupi samolepljivu AL traku kojom ces da oblozis supljine gitare i tako da je izolujes, gotovo sigurno ce to da poboljsa zvuk tj. da ti smanji taj brum hum ili vec sta ti se desava..., da li si pokusavao da prikacis tu gitaru na neko drugo pojacalo? Savet ti je da to urdis mozda je stvar do pojacala, ili jos mi jedna ideja pada na um pokusaj da to isto pojacalo ukljucis u neku drugu prostoriju/ uticnicu..., posto nekad to menja stvari da te nesmaram sada stvar je u uzemljenima el. instalacija...Nadam se da sam ti bar malo resio problem... Pozz. Coca!!!

E sad pitao si kako da uradis izolaciju unutrasnjosti gitare, otidji u neku radnju sto prodaju sve i svasta tipa Uradi sam... i kupi samolepljivu AL traku kojom ces da oblozis supljine gitare i tako da je izolujes, gotovo sigurno ce to da poboljsa zvuk tj. da ti smanji taj brum hum ili vec sta ti se desava..., da li si pokusavao da prikacis tu gitaru na neko drugo pojacalo? Savet ti je da to urdis mozda je stvar do pojacala, ili jos mi jedna ideja pada na um pokusaj da to isto pojacalo ukljucis u neku drugu prostoriju/ uticnicu..., posto nekad to menja stvari da te nesmaram sada stvar je u uzemljenima el. instalacija...Nadam se da sam ti bar malo resio problem... Pozz. Coca!!!

bravo coco mislim da si otkrio o cemu se radi