Dakle,
Upao sam u bend, sviraju sve sto mi se svidja, sviram sve sto se njima svidja. Ali postoji problem. Sviram akusticnu gitaru, ali za neke pesme im treba i elektricna.
Posto trenutno nemam elektricnu, iznajmljivacu je u studiju, ali me zanima sta bih sve trebalo da znam o elektricnoj? Da li se previse razlikuje nacin sviranja nego na akusticnoj? Cemu uopste sluzi tremolo rucica, jel' je teska za koriscenje? Cesto sam primetio da gitaristi u toku pesme pomeraju tremolo, zasto, sta se time postize?
Hvala unapred, nadam se da ce biti uskoro nekih odgovora, Ash. =)
Prelazak na elektricnu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Prelazak na elektricnu
u elektricne je vrat manji i tanji, razmak izmedju zica je takodje manji, imas 2-3 magneta pomocu kojuih mozes da dobijes drugacije zvukove a tremolo ti sluzi za ukrase u toku sviranja
malo da zavibriras ton ili nesto slicno i nije obavezan na gitari, postoje gitare i bez tremola kao i akusticne
[youtube]4LK_bi_bFYY&feature=related[/youtube]

[youtube]4LK_bi_bFYY&feature=related[/youtube]
Pa cekaj, kroz sve to sto si mi rekao, zakljucujem da je elektricna laksa za sviranje od akusticne? :S
Ja imam siroke vrhove prstiju pa me to malo jebe inace mnogi kazu da je laksa.
A solo delovi? Citao sam nesto, svi kazu da su tezi na elektricnoj?
- Guitar_thrill
- MF veteran
uzmi bilo koju elektricnu i probaj da odsviras neki "solo deo", pa ces videti...sve sto znas da sviras na akusticnoj, znaces i na elektricnoj samo treba malo da ti se navikne ruka na drugaciji vrat....ono sto nisi znao na akusticnoj, neces znati ni na elektricnoj.