Sta bi ste rekli za ovo?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rax13
MF veteran

Re: Sta bi ste rekli za ovo?

Post by Rax13 » 19 Dec 2010, 10:51

rockozaurus wrote:Kolega,da malo ne protivrecis sam sebi?Fender iz 64' je djubre a Aria iz 80'-tih je strava!?
Pa sta si mislio? To je opste poznata stvar... :mrgreen:

Ja bih ovo kupio samo kad bi imao kinte ko mitar miric il bil gejts. Naravno ne bih se bunio kad bi mi je neko dao, ono kao Raxe brate imas lepe trepavice, evo ti strat iz 64e... :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Dec 2010, 11:10

rockozaurus wrote:Kolega,da malo ne protivrecis sam sebi?Fender iz 64' je djubre a Aria iz 80'-tih je strava!?Po meni , obe su antika, samo iz razlicitih godina.inace, slazem se da je tako stara gitara vredna za jednog muzikanata samo ako je idealno ocuvana.Ako je najveca vrednost te gitare samo sto je stara, onda bi velike pare mogao da da samo neki kolekcioner a oni po pravilu nemaju mnogo veze sa sviranjem i gitarama...
Ma zezao sam se ceo post matri...Mislim ok je to ako je pravi fender, ali cena je to shto mi ide na ganglije
Samo sam hteo da napravim shalu na racun tog preterivanja u lovu na shto starije gitare jer sam imao prilike da probam i gibona dva tri iz 60tih (jedino me je na cleanu odusevio neki sa mini hambakerima les paul iz 60i neke ali je pishtao na drajvu) i fendera jedno 3-4 iz 1960tih i 1970tih i jedan je ubijao kako je radio (i drajv i klin) a ostali su bili cist prosek samo su bili mozda malo tezi nego ovi noviji, a zvukom nisu nishta bili bolji od standardnih USA stratova koji se valjaju u radnjama za 1000e...a traze za njih po par hiljada...i uzgred, na vecini tih matorih gitara akcija (visina zica) je bila uzas.
:D :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 19 Dec 2010, 13:19

Ne verujem da trazi 10k za gitaru, nije to toliko ni bitno vec je fora sto ce ta gitara imati vecu cenu samo zato sto je iz te godine i ona prosto mora po "default-u" da zvuci bolje od svega...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 19 Dec 2010, 13:34

A postoji li mogucnost da zvuci njesra? :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Dec 2010, 13:38

BluesBoy wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... ter_id=104

L serija... :?

edit covek trazi 10000e fixno

MUzzY

Post by MUzzY » 19 Dec 2010, 14:50

:mrgreen:

prosto ne bih znao sta da kezem vise :) taj koji pukne 10k na gitaru je stvarno mora biti veliki poznavalac gitara. Tj. "pravi" poznavalac.

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Dec 2010, 16:01

Ljudi ta gitara se ceni i par tisuca vise u svetu....tako da mu dodje da je ovaj vrlo povoljan,cak i da ga proda preko,taj koji je kupi kupice je za odlicnu svotu. :lol:
Pogotovo se ceni to sto je prefarbana,tako da ulazi u ligu Gilmurovog crnog strata(koji je ako neko ne zna prvobitno fabricki bio sunburst,pa je opet fabricki prefarban u crno) Za to se daje ekstra....

Mi to ovde ne kapiramo....nesu ove tambure za nasu beton ligu,klijentela je u rangu Miskovica,Mitrovica,politicara i kompanije. :kokice:

eg303

Post by eg303 » 19 Dec 2010, 16:49

Prodaja ovakvih (ako se pokaže da su originalni) instrumenata je malo zayebana stvar. Opet bi da tanbure poredim sa automobilima-oldtajmerima, ekvivalent ovoj tanburi bi bio neki ford mustang fastback istog godišta, a sad ako je u ovakvom relic stanju neko će to više da ceni (jeste pola stvari propalo od starosti ili od upotrebe ali je originalno), s druge strane kao instrument koji bi nekome trebao da ga svira, prvo bi morao na dijagnozu kod Tasića, Gorana ili već koga, pa da mu se predloži da koje-šta promeni, dotera (znači da se ta originalnost time smanjuje) a ako bi došlo do radikalnijih predloga tipa zamene fretboarda ili slično, pitaj Boga u šta bi se taj potencijalni kupac uvalio, dao 10000+(intervencija toga tipa na ovakvom instrumentu nije džaba) a dobija mustanga pomalo hotrodovanog...
Ako je ovo ono za šta se predstavlja, kupac koji to kupuje ne uzima ga da bi tanburao na njemu već iz nekih drugih razloga...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Dec 2010, 17:07

eg303 wrote:...kupac koji to kupuje ne uzima ga da bi tanburao na njemu već iz nekih drugih razloga...
Takve gitare su pre svega investicija. Danas vrede oko 15000 dolara, sutra će još više - ima samo toliko-i-toliko pre-CBS Fendera, i nikada neće moći da ih bude više. Pod uslovom, naravno, da tržište vintage instrumenata ne pukne kao u slučaju lala (ili, u skorijoj prošlosti, tržište Lamborghinija).

Kome je čudno da u moderno doba serijski proizvedeni instrumenti dobijaju auru unikata, neka počne čitanje sa Benjaminovim "Umetničkim delom u doba tehničke reprodukcije" pa nek' nastavi dalje.

Ovim ne želim da kažem da je gitara sa linka originalna. Dok se ne islikaju iznutrice, ne može se ništa pouzdano reći.

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Dec 2010, 17:19

A do tada bih voleo da mi za novu godinu kupite ovo...bio sam dobar preko cele godine,mislim da sam zasluzio,a nikada nista nisam dobio... :| .Unapred vam puno hvala..
http://www.themusiczoo.com/product/1214 ... s----Used/
Image

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 19 Dec 2010, 17:31

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 19 Dec 2010, 18:23

Jel de luxe iznad ili ispod standarda po cenovnom rangu?

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Dec 2010, 18:54

Pa i nisu nesto cenjeni,to je Norlin era....vise je standard cenjen iz tih godina,mada su i oni dosta omrazeni.
A razlikuje se od standarda po mini hambakerima i vratu koji je od javora(od sredine sedamdesetih),a i mahagoni je slojevit(doduse svi LP ovi iz njegove ere su tako slojeviti)
Image
Image
A i ovaj maple top je odvratno uparen iz tri komata.....doduse na gold topu se ne vidi...ali bi bio 'vaki
Image
Image

Ovoliko je samo zato sto je Krle svir'o...

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 19 Dec 2010, 19:27

Ovoliko je samo zato sto je Krle svir'o...
Jbg... na pola domacih muzickih izdanja se "pojavljuje"... real piece of history

eg303

Post by eg303 » 19 Dec 2010, 19:51

Eve ga i moj (da izvinite)...

Image
Isto 1976 godište, isto morao da se menja bridge PU (originalni ton na tim minijima je kljakav, ova zebra je PAF sa nekog SG-a), teška gitara, neudoban vrat, sve u svemu, onako...

Post Reply