Potrebna pomoc oko pregleda nove gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mPython

Potrebna pomoc oko pregleda nove gitare

Post by mPython » 28 Dec 2010, 11:44

Imam relativno malo iskustva u sviranju akusticne gitare i nikakvog sa elektricnom. Nakon dosta citanja ovog (i nekih drugih) foruma resio sam da kupim Squier-a - Classic Vibe 60's 3 Tone Sunburst.
Problem je u tome sto ne poznajem nikoga ko se razume u gitare, a na puno thread-ova sam naisao na savet da nikako ne treba pazariti gitaru a da je prethodno kroz prste ne provuce neki vrsni poznavalac.

Znam da postoji ono pravilo da ces se uvek zaje*ati prilikom kupovine prve gitare, ali ja bih voleo da smanjim sanse da se bas meni zalomi los primerak, pa bih ovom prilikom zamolio nekog ko ima dobre volje i slobodnog vremena da se ovih dana (danas, sutra ili prekosutra - ne znam koliko ce mi je drzati na rezervaciji) pojavi u beogradskom Mitros-u i posavetuje u vezi kupovine gitare. Naravno, ja bih svoje vreme prilagodio onom ko se resi da ucini sevap.

Jedino sto mogu da obecam da cu za 3-4 godine, ukoliko se budem dobro razumeo u gitare, pokusati na isti nacin da pomognem nekom novom forumasu.

Kurtz

Re: Potrebna pomoc oko pregleda nove gitare

Post by Kurtz » 28 Dec 2010, 17:24

Strat ili Tele? :)

xspaceman

Post by xspaceman » 29 Dec 2010, 13:49

mislim da mozes i sam da odes i ispazaris sebi primerak...ne verujem da ces se zahebat jer su to sve fine gitarice i ne verujem da je tolika razlika u kvalitetu u seriji tj. da su sve manje vise ok! Inace kendi epl red bi bio moj izbor boje! :homer:

Vaske023

Post by Vaske023 » 29 Dec 2010, 13:58

xspaceman wrote:
mislim da mozes i sam da odes i ispazaris sebi primerak...ne verujem da ces se zahebat jer su to sve fine gitarice i ne verujem da je tolika razlika u kvalitetu u seriji tj. da su sve manje vise ok! Inace kendi epl red bi bio moj izbor boje! :homer:
:1: :) ,neces se prevariti kupovinom tog squiera,super je to gitara... :D narocito u tom finishu,tako je SRVovski :homer:
:ziveli: !

mPython

Post by mPython » 29 Dec 2010, 17:33

@xspaceman
Znam da na zapadu ljudi narucuju ovakve gitare preko net-a, ali izgleda da ja, u ovakvim situacijama kupovine necega sto ne poznajem, postajem hipohondar. Ali sutra je kupujem kud puklo do puklo.

@Vaske023
Jos samo da se ovaj pomalo gejevski pickguard zameni crnim i eto pljunutog SRV-a. Kad smo kod SRV-a, malo me plasi da li ce na gitari moci da se odradi setup sa debljim zicama (10-kama ili mozda 11-cama), za ovakve stvari bi mi bio vazno ostro oko nekog iskusnijeg gitariste.

xspaceman

Post by xspaceman » 29 Dec 2010, 18:07

inace ja sam moju gitru koja je bila vise nego 2x skuplja od te narucio na neviđeno iz Mitrosa i kad je stigla sve je bilo ok...tako da nema da brines jer ces je ti videti odma i na licu mesta moci da uporedis sa jos kojim istim modelom! Naravno tu je i uvek ljubazno osoblje Mitrosa koje ce ti rado pomoći sa izborom! :mrgreen: a sto se tice 10ki...nikakva frka! za 11-ke ne znam, jer sam ih samo jednom stavio na gitru i zbog tvrdoće se vrnuo nazad na 10ke...

Haralampije

Post by Haralampije » 29 Dec 2010, 18:08

sto te plasi....probaj...nece eksplodirati.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Dec 2010, 18:12

mPython wrote:@xspaceman
Znam da na zapadu ljudi narucuju ovakve gitare preko net-a, ali izgleda da ja, u ovakvim situacijama kupovine necega sto ne poznajem, postajem hipohondar. Ali sutra je kupujem kud puklo pa puklo.

@Vaske023
Jos samo da se ovaj pomalo gejevski pickguard
Sto je pick. gay? Taj pick. ima neki cudan mojo. 8)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Dec 2010, 19:05

Drugar je nedavno baš na tu gitaru stavio 11-ke, i nije imao nikakav problem, gitara je i dalje jako svirljiva. A setapom sve može da se namesti ne brini. Kupi i uživaj, super je to sprava. :ziveli:

nemirkv

Post by nemirkv » 29 Dec 2010, 19:27

Ja na svom 60's stratu drzim EB desetke... Nikakvih problema nije bilo sa setapom, tako da se nemo brines, bice sve to kul! :)

mPython

Post by mPython » 29 Dec 2010, 22:57

MetalFunk wrote:
mPython wrote:@xspaceman
Znam da na zapadu ljudi narucuju ovakve gitare preko net-a, ali izgleda da ja, u ovakvim situacijama kupovine necega sto ne poznajem, postajem hipohondar. Ali sutra je kupujem kud puklo pa puklo.

@Vaske023
Jos samo da se ovaj pomalo gejevski pickguard
Sto je pick. gay? Taj pick. ima neki cudan mojo. 8)
Ok, povlacim prejaku rec, mozda je prikladnija rec "fensi". To je bio pokusaj da istaknem koliko mi je crni pickguard gotivniji od ovog.

Ostalima zahvaljujem na ohrabrenju da unesem malo nemira u moj do sada harmonican dom. :bow:

Џими

Post by Џими » 29 Dec 2010, 23:00

Па, ако већ дајеш 30 и кусур хиљада за нову џитру, можеш да се испрсиш и даш још 1500 кинти за нови пикгард црне боје, зар не? :)
Уосталом, можеш да даш оглас, па да падне нека замена.

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Dec 2010, 23:10

U ovoj fazi ti je najbitnije/jedino bitno da ti đitra lepo leži fizički i da ti prija da je sviraš. Dakle, odvojiš jedno pola čuke u Mitrosu, opustiš se i sviraš je dok ne budeš siguran da ti vrat nije predebeo, akcija preniska i da možeš sa određenom lakoćom da izvedeš sve što si naučio do sad. Sitnice poput pravilnog setapa, poboljšavanja zvuka i ostalih drkalica idu kasnije, ali poenta je da kupuješ u normalnoj radnji (sa garancijom i sve), a ne od prestižnog preprodavca iz Novog Pazara, tako da možeš biti miran.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Dec 2010, 23:50

Kastomuj pikgard! :mrgreen:
Srecno prilikom kupovine. :ziveli:

Post Reply