GT-10 vs POD X3 live vs VOX TONELAB vs ZOOM g9.2tt

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
H3atman

GT-10 vs POD X3 live vs VOX TONELAB vs ZOOM g9.2tt

Post by H3atman » 26 Jan 2011, 15:08

Planirao sam da kupim neki proc, skupljam kesh, e sada videh da je diskusija izmedju ovih modela...
Ima li neko neka iskustva sa njima, koja bi mi mogla pomoci da odlucim...

Ja sviram, svasta nesto od metala do funk-a. Sviram i bass, video sam da x3 live ima i modeling i za bass i vokal, tako da je to super, s'druge strane BOSS najvise volim, i deluje mi najpouzdanije, ovaj ZOOM ima neke lampe, sto mi opet deluje super...

Skroz sam pogubljen, znam da je varijanta probaj, ali to kod nas bas i nije izvodljivo... :s

Zahvalan sam za svaki info...

shule

Re: GT-10 vs POD X3 live vs VOX TONELAB vs ZOOM g9.2tt

Post by shule » 26 Jan 2011, 15:14

GT10 meni najbolji od tih. :)

umart

Post by umart » 26 Jan 2011, 16:46

opet ponavljam,zbog cega kupujes proc?efekti ili modeling ili oboje?tj,dal planiras da bodes proc u pojacalo,razglas na nekoj tezgi,ili u komp kuci da sviras?

gt10-efekti,konstrukcija,modeling po meni skoro pa neupotrebljiv,sto za te pare je veliki minus
x3 live-modeling,pristojni efekti,moze da sljaka kao vrlo dobra karta i najbolje po meni resenje za kucnu preprodukciju i generalno akanje po kuci.konstrukcija tu i tamo,poneki bag
tonelab - ne znam,nisam svirao,onako iskustveno vox-ov modeling mi i nije neki,kao ni efekti,ali ne znam koliko je to ozbiljno na ovom procu.

ostale solucije:
tc electronic g major-odlican efekt procesor ako se oslanjas na drajv sa pojacala,samo se bavi efektima,tako da se moras dosta oslanjati na samo pojacalo.

eto iz mozga ovako,ima tu jos dosta kandidata,probaj ako uzmognes,ali prvo sjedi i razmisli kako bi koristio procesor,pa da razglabamo.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 26 Jan 2011, 20:27

umart wrote:opet ponavljam,zbog cega kupujes proc?efekti ili modeling ili oboje?tj,dal planiras da bodes proc u pojacalo,razglas na nekoj tezgi,ili u komp kuci da sviras?

gt10-efekti,konstrukcija,modeling po meni skoro pa neupotrebljiv,sto za te pare je veliki minus
x3 live-modeling,pristojni efekti,moze da sljaka kao vrlo dobra karta i najbolje po meni resenje za kucnu preprodukciju i generalno akanje po kuci.konstrukcija tu i tamo,poneki bag
tonelab - ne znam,nisam svirao,onako iskustveno vox-ov modeling mi i nije neki,kao ni efekti,ali ne znam koliko je to ozbiljno na ovom procu.

ostale solucije:
tc electronic g major-odlican efekt procesor ako se oslanjas na drajv sa pojacala,samo se bavi efektima,tako da se moras dosta oslanjati na samo pojacalo.

eto iz mozga ovako,ima tu jos dosta kandidata,probaj ako uzmognes,ali prvo sjedi i razmisli kako bi koristio procesor,pa da razglabamo.
slažem se...prvo javi za šta bi ga koristio.
A samo da kažem svoje iskustvo, pošto sam imao svaki.
Boss - odlični efekti, dist mu je krš
Line 6, dist do jaja, efekti upotrebljivi
Vox solidan u svakom polju, nekako miran i topao, ali ne preterano dobar u bilo čemu.
Zoom nije loš po tonu taj novi model, ali sam čuo da je dosta loše napravljen, tipa baguje, koči se i slično

I ovo sve što sam ti pričao je tezga varijanta , znači bodeš se direkt u razglas.
E sad, pojačalo je druga priča. Tu se slažem za tc. Samo uzmeš nova system, koji je podna vaijanta toga.
Efekti bruka. Boli glava kvalitetno i robusno napravljen. + ima i analogni overdrive i dist koji kidaju kako rade. Na pojačalu satire. Ni na line in-u nije loš

H3atman

Post by H3atman » 26 Jan 2011, 21:38

Pa ovako, trenutno nemam bend, a kako stoje stvari pitanje je kada cu ga imati, situacija u kg-u je ne bas sjajna... :S

Koristio bih ga za sada uglavnom za po kuci da mogu da sviram kao covek, nemam pristojan amp jos uvek zato sam i pomislio na proc. Znacilo bi i to da mogu da se malo zezam sa nekom kucnom produkcijom i sl, za sta sam cuo da je ovaj x3 live skroz dobar, ali poenta je da ga bodem po potrebi i u amp. Sad znam da nikad ne moze i jare i pare, ali recimo da bih pre da mi bude uportebljiv kasnije na nekom ampu nego da mi radi do jaja u kuci sa kompom, a ovamo da je krsh. Ali opet ja trenutno sviram samo po kuci tako da...

Taj tc-electronics sam cuo da je dosta skuplji od ovih, ovo je ono sto sam ja nasao u toj nekoj klasi koliko bih para mogao da izmislim, u nekoj skorijoj buducnosti...

Video sam i neki Rocktron Utopia g300, otvoren sam za sve predloge i sugestije...

Hvala na pomoci drugari...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jan 2011, 22:24

Image

oko 200 evra.

umart

Post by umart » 26 Jan 2011, 23:05

kakvi,g major kec moze da se nadje 250 e malo se saceka i procacka,morao bi kasnije da se ispruzis za neki midi kontroler ali vjeruj mi da imas dobar amp nema trika da bi iz jedne sprave po toj cijeni takve efekte izvukao.

u tvom slucaju definitivno obrati paznju na line6,masu poznatih i iskusnijih muzicara ga upravo koristi za to - preprodukciju kuci,generalno akanje,izguglaj raniji modeli su bili bagasti,ovo novije je valjda skroz ok,naravno da i po potrebi moze jako lijepo da se upotrebi i sa ampom kako god amp koristio,a za bodenje u razglas mislim da zbog modelinga sto se te klase tice nema sanse da ces imati bolju varijantu.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 26 Jan 2011, 23:09

nisi dobro čuo...pogledaj, cene su mu kao i gt10 i x3.....

umart

Post by umart » 26 Jan 2011, 23:10

sta,mislis na cijene sa kp.com?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Jan 2011, 00:00

dejankuki wrote:Image

oko 200 evra.
za te pare rp500 polovan, a mozda mu i ostane za novi komplet zica :mrgreen:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 27 Jan 2011, 01:35

E ovako.Line 6 najisplativiji.Za te pare opcija bruka!Snimanje 2 gitare itd...Boss preskup a nisam cuo da je nesto posebno.Inace nisi naveo Digitech RP500 bar on je vrh.Jednostavan i efekti su na mestu.Inace izbor ovako:Digitech rp 500 vs Vox tonelab vs Line 6 X3 live POD
Cheers tebra!

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 27 Jan 2011, 01:35

E ovako.Line 6 najisplativiji.Za te pare opcija bruka!Snimanje 2 gitare itd...Boss preskup a nisam cuo da je nesto posebno.Inace nisi naveo Digitech RP500 bar on je vrh.Jednostavan i efekti su na mestu.Inace izbor ovako:Digitech rp 500 vs Vox tonelab vs Line 6 X3 live POD
Cheers tebra!

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 27 Jan 2011, 13:58

umart wrote:sta,mislis na cijene sa kp.com?

Ne, mislim na cene novih.
Boss - u mitrosu
Vox - sky music
Line 6 i TC - artist
Ako ti neko želi najgore u životu, savetovaće te da kupiš digitech.
Znači njega NIKAKO. Distorzije su mu užasne, ali blagi užas! Na svakom njihovom procu.

umart

Post by umart » 27 Jan 2011, 14:08

a,ok,mislim da mi je svojevremeno glava uvaljivao tc electronics g major kec koji mu stoji godinama u reku u prodavnici za 250 e ali ne garantujem.dvica je mnogo skuplja,isto ovako iz glave,nego nebitno,posto njemu treba modeling.

sije line 6 digitech-a po pitanju modelinga,nema zbora.ako uzmognes,kupi taj x3 live,mislim da je za tvoje potrebe najmudriji izbor.

H3atman

Post by H3atman » 28 Jan 2011, 09:03

Pa i ja sam tako mislio jer je najversatilniji, iskreno sam mislio dok nisam krenuo po netu malo da jurim da je ovaj boss bolji, kad ono medjutim...
Hvala na pomoci, javicu sta se uzelo, ako se izmisle neke pare... :)

Post Reply