Štimeri (Tuneri) za gitaru, iskustva itd...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Štimeri (Tuneri) za gitaru, iskustva itd...
(Izvinjavam se ako negde drugde postoji ista ili slična tema), kakva su iskustva sa (digitalnim) štimerima koji se nude na tržištu. Kako se ponašaju ove "štipaljke" za glavu gitare, ima li baterija za iste, itd... napišite iskustva.
Re: Štimeri (Tuneri) za gitaru, iskustva itd...
ja imam neku FZONE FT-77, pazario u mitrosu za nekih 800 kinti. radi na one baterije kao za rucni sat samo vece, pojma nemam kako se zovu. Ima opcije stimovanja za bas, gitaru violinu, pa cak i za (k)ukulele 
odnos cena-preciznost je skroz ok. rekao bih da dobro odredjuju stim srazmerno ceni. sto se mene tice, zadovoljan sam.

odnos cena-preciznost je skroz ok. rekao bih da dobro odredjuju stim srazmerno ceni. sto se mene tice, zadovoljan sam.
Mene interesuje kako se ovakvi stimeri ponasaju na svirkama, jel neko probao?
Takvi stimeri vec u studiju postaju problematicni, a na svirke se nisam usudio da nosim takvu varijantu. Ovi sto se kace na vrat polude od vibracija, a ovi koji rade preko kabla su nezgodni iz ociglednih razloga.
Ja koristim aplikaciju na mobilnom 
videcu da sad za koji dan napravim poveci review korisnih aplikacija za gitariste

videcu da sad za koji dan napravim poveci review korisnih aplikacija za gitariste
Jack Nape wrote:Takvi stimeri vec u studiju postaju problematicni, a na svirke se nisam usudio da nosim takvu varijantu. Ovi sto se kace na vrat polude od vibracija, a ovi koji rade preko kabla su nezgodni iz ociglednih razloga.
Tako sam i mislio...
-
koje koristis i za koji sistem?theTrooper wrote:Ja koristim aplikaciju na mobilnom
ja trazio za javu al ne mogu naci nista..
GStrings za Androidjolly_roger wrote:koje koristis i za koji sistem?theTrooper wrote:Ja koristim aplikaciju na mobilnom
ja trazio za javu al ne mogu naci nista..
Znači, ove "štipaljke" nisu za preporuku. A od ovih "klasičnih" štimera (na kabl), valja li što od ovoga što se nudi za 1000-2000 dinara?
Ja sam kupio ovaj za oko 1150 din, i prezadovoljan sam, ima i metronom sa dobrim opcijama i izlazom za slušalice. Što se mene tiče, topla preporuka. Ima Chromatic, Guitar, Bass mod. Mogu samo da napomenem da se moj basista bez problema štima na njega, uključujući i debelu petu žicu.
http://www.mixmusic-company.com/index.p ... t&Itemid=1
Ostali proizvođači su em skuplji, em ne nude ovoliko opcija pored standardnog štimera.
http://www.mixmusic-company.com/index.p ... t&Itemid=1
Ostali proizvođači su em skuplji, em ne nude ovoliko opcija pored standardnog štimera.
- nikolic025
Ja imam neki Korgov sivi sa metronomom,obican na kabel i sta znam,stima ok,ali je veliki,metronom nije za upotrebu,jer je jako tih,a cak i na slusalice kad ga stavis,ne mozes nista sem akustare da sviras (probao sa elektricnom i bubnjevima)...
Ali sto se izdrzljivosti tice...Stajao je u kutiji i foliji sa ATC alkalnim baterijama i iscurile su,osusilo se...stajalo jedno 1-2 meseca u fijoci da nisam ni znao,jer koristim neki PW i kad sam ga izvadio,a ono vosti na kiselinu,sva se skorila,potamneo na tim mestima,ma uzas....
Uzeo sam neku krpicu i sve obrisao,izluftirao ga par minuta,uzeo vlanu krpicu i spolja obrisao,niti sam ga otvara,nista,izbacio baterije,ubacio nove i sljaka ko pravi...
A mislio sam da ga se resim,jer mi je visak i nov je oko 35-40E,a sad tuki...nek stoji...
A imam onaj PW u obliku trzalice sto radi na dve diode i sta znam,u sobi i na probi pali...ne bude to bas precizno,ali zato se i zove SOS...malo doteras na uho i pici...Samo sto je bedak jer je samo za osnovni stim i sto je skup... (iz Nemacke sam ga uzeo za 11E)...
Pozz
Ali sto se izdrzljivosti tice...Stajao je u kutiji i foliji sa ATC alkalnim baterijama i iscurile su,osusilo se...stajalo jedno 1-2 meseca u fijoci da nisam ni znao,jer koristim neki PW i kad sam ga izvadio,a ono vosti na kiselinu,sva se skorila,potamneo na tim mestima,ma uzas....
Uzeo sam neku krpicu i sve obrisao,izluftirao ga par minuta,uzeo vlanu krpicu i spolja obrisao,niti sam ga otvara,nista,izbacio baterije,ubacio nove i sljaka ko pravi...
A mislio sam da ga se resim,jer mi je visak i nov je oko 35-40E,a sad tuki...nek stoji...
A imam onaj PW u obliku trzalice sto radi na dve diode i sta znam,u sobi i na probi pali...ne bude to bas precizno,ali zato se i zove SOS...malo doteras na uho i pici...Samo sto je bedak jer je samo za osnovni stim i sto je skup... (iz Nemacke sam ga uzeo za 11E)...
Pozz
Behringer TU 9, ili tako nekako, odlican
Juče kupio Korg GA-1 za nekih 15€... Kod kuće radi, dobro hvata... Uspio sam da štimam gitaru koja je bila odmaknuta preko 10 metara od štimera... Sutra ću da vidim kako se na probama ponaša..

Korg GA 40. Ono, šljaka. Ne znam šta bih mogao da dodam posebno po tom pitanju. Dobro je da ima i input i output, ali kad već ima mikrofon u sebi, cenim da je bolje bilo da sam uzeo hromatski štimer. Ovako, za gitaru i bas, ja ne vidim manjkavosti. Nešto manji od pakle pljuga, a duplo tanji. I ne primetim da zauzima bilo kakav prostor. U suštini je isti kao ovaj gorepomenuti GA 1 samo ima i output, pa može stalno da stoji između gitare i pojačala. Uzeo sam ga samo da premostim vreme dok ne smislim koji ću podni štimer da uzmem. Kapiram da će i posle da bude dobra backup spravica.
Kristijane, ja mislim da je ovaj moj nešto kao "nasljednik" toga što ti imaš...