Moj prvi fender

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sl0e

Moj prvi fender

Post by sl0e » 17 Feb 2008, 03:36

Vec neko vreme razmisljam o kupovini novog Fendera. Do sada sam koristio caletov Fender stratocaster iz '70, naravno amerikanac, imam samo reci hvale za ovu gitaru... Sada zelim da pazarim svoju prvu Fender gitaru... Sviram uglavnom Peppers-e, ali ne ova nova sr*nja, vec one stare dobre sexy, funky melodije... Za gitaru bih mogao da izdvojim max 1200 eur... Bio sam u Mitros-u, ima zaista previse modela, ali posto nemam vremena da isprobam svaki, molim za savet oko kupovine... Pozdrav! 8)

Rocket Roll

Re: Moj prvi fender

Post by Rocket Roll » 17 Feb 2008, 11:31

To ti je otprilike tačna cena American (Standarda), i on bi ti i bio najbolja kupovina (s obzirom na odnos zvuka / kvaliteta / vrednosti u eventualnoj kasnijoj preprodaji). Pogledaj http://www.fender.com/ za detalje.

Image

Ako možeš, svrati i do Artista i pogledaj Blade gitare (California, Classic i Texas serije) koje za tu sumu (po mom mišljenju) nude još više, a jedina im je "mana" to što im na headstocku ne piše "Fender".

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Feb 2008, 11:39

Pretpostavljam da hoces strata...

1. Standard USA strat - standardni stratocaster, standardne boje, beli pickguard, standardni magneti i kobilica.... (oko 1000-1100e)
2. Deluxe strat - Noiseless magneti, s-1 switching system, fensi boje, sljokice na pickguardu i ostala sranja... (nesto skuplje)
3. Reissue stratovi - 57, 62, 70's strat. Do jaja izgledaju i jos skuplje (od 1300e...).

Ima i HSS fazona ali ja to nikad ne bih uzeo... Strat - 3 singla.
Ako hoces tipican fender, sa klasicnim fender izgledom i osecajem, zujanjem singlova :) , uzmu 1.

4. Blade gitare za koje mnogi kazu da su jako dobre... ( viewtopic.php?f=20&t=2268 )

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Feb 2008, 11:45

Pod uslovom da ovo nije provokacija, za 1200 evra imas toliko fendera da mozes da biras 5 dana i opet da ne mozes da izaberes...
Elem, Stratocaster je najbolji i najlogicniji izbor, ok.. tu nema greske. Ali probaj i neke druge modele, telecaster, ili showmaster (odnosno stagemaster) mozda i nadjes nesto sto ti se svidja. Modeli sa "potpisom" su skuplji od obicnih modela a ne moraju nuzno da budu i bolji, tako da ti bas i ne preporucujem takve gitare.

A ukoliko zelis strat-o-like gitare pogledaj u Artistu Blade californian custom ili texas seriju.... mislim da ima kvalitet i zvuk sasvim solidan da zameni nekog od originalnih stratova....

Sa druge strane mislim da je ipak najbolje da skoknes sa ocem do Mitrosa i sam pogledas sta je ono sto tebi valja, iz jednostavnog razloga... vrat ne odgovara svakoj ruci isto... neko vise voli maple fingerboard neko rosewood i tako dalje....

Naravno ovo je moje misljenje...

poruka je poslata nakon ove dve a pisana je uporedo... izgleda

sl0e

Post by sl0e » 17 Feb 2008, 20:37

Ok, hvala puno na pomoci. Mali update - bio sam do Mitros-a, probao sam 3 gitare koje mi je prodavac preporucio. Najvise mi se dopao telecaster, radi se o Fender American Deluxe telecaster-u, za kojeg cu morati da izdvojim malo vise novca, ali naci ce se, nadam se. Gitara je vrhunska, ima nevidjeno lepu sunburst boju, vrat je od javora, C oblika, odlicno mi lezi u ruci... Sto se zvuka tice, zamalo da padnem sa stolice i da slomim nesto iza sebe :mrgreen: ... prosto me je oduvalo, clean je neverovatan, overdrive takodje, nema suma jer je gitara opremljena nekim noiseless magnetima... Sve u svemu utisak je neverovatan. Naravno da necu da se zalecem sa kupovinom, imam nameru da odem do te Artist radnje da isprobam i te Blade gitare (za koje nikada nisam cuo by the way :oops: ). Hvala jos jednom na savetima...

fedja_mostar

Post by fedja_mostar » 18 Feb 2008, 15:44

Neznam meni se nesto osobne ne svidaju ti noisless magneti , nemaju bas onaj zvuk koji mozes dobiti iz dobrih starih tex mexova , al zato nemaju ni suma na overdriveu .. mada mislim da se fender nikada ne bi trebao svirati na distorzij vecoj od 4-5 .. Moj izbor bi bio American Standard ( imam jednog ) :) Al ipak najbolje uzeti ono sto ti se svida jer ce ta gitara izvuci max. iz tebe

Post Reply