Savet za kupovinu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Fishdicks

Savet za kupovinu

Post by Fishdicks » 19 Apr 2011, 21:36

Eh, ovako, ajmo poceti. Pre 7-8 meseci kupio sam Squier Bullet Strat gitaru, i vise ulozio u pojacalo no u gitaru, ali sada sam odlucio da mi sledeci buy bude dobar...Ova gitara mi je prvo, i ima 2 single coil pickupa i 1 humbucker, posto sam odlucio da sviram odredjenu vrstu muzike, shvatio sam da mi ne treba humbucker, e sada, posto sam "prevazisao" ovu gitaru, i hocu se ozbiljnije baviti, zelim vas pitati: Koju gitaru da kupim ? Znaci fenderolika gitara, ja sam za sada imao strat-a, ali bih voleo takodje da mi napisete razlike strat-a i tele-a, izmedju ova 2 modela, ili da kazem "brenda" :) , takodje, glavno pitanje je, posto mislim da nema nikakvih konkurenata, spada izbor na squier classic vibe ili najjeftiniji fender.. Znaci veciti rivali bla bla...ne znam tacno moj "price range" tako da... Ali definitivno ne bih presao preko 50000, ako ispadne da je fender MNOGO kvalitetniji, bolji, svirljiviji. Ali ako je ta razlika mala, a novcano velika, ja bih ipak izabrao squier-a, evo modela koji mi se svideo...

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/108 ... pic-White/
Istestirao sam ga u Mitros-u, veoma mi se dopada, veoma svirljiv.
Hvala unapred...

Funkomat
MF veteran

Re: Savet za kupovinu

Post by Funkomat » 19 Apr 2011, 21:52

classic vibe ili najjeftiniji fender
Upravo ono sto bih ti ja preporucio.

Classic vibe je odlicna serija koju svi hvale i u tom cenovnom rangu mislim da nema bolje ali ako imas para za neke meksikance, i njih vredi gledati.
Odes i probas sve do tih 50000 ili koliko vec planiras i izaberes ono sto ti se najvise svidja. Nema tu neke filozofije i ne treba previse da te brine da li ce biti jedno ili drugo.

Steta sto je ovakvo stanje sa polovnim fenderima (prevare i ludila) pe ne mozes nikome preporuciti polovno ali ortak je bas pre nekoliko meseci kupio jednog usa standarda iz 2005 za 500e (ili 600, zaboravih) u savrsenom stanju. Gitara je ista godina kao moja a moja izgleda jedno 10 godina s'ebanije. Od pragova do farbe... Mogu se naci i dobri komadi za fine pare.
Eto.. ako imas muda, proveri oglase. :D
Last edited by Funkomat on 19 Apr 2011, 22:05, edited 1 time in total.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Apr 2011, 22:04

idi u mitros i probaj sve u tom cenovnom rangu, i šta ti se najviše svidi, to uzmi... nema tu puno filozofije, za te pare sve su gitare solidne, i sve zavisi od gitare do gitare, i od onoga koji probava, bilo je primera ovde na forumu (nenadnenad), da je isprobao gomilu gitara i na kraju mu se najviše svideo neko skvajer, pa je to i kupio, tako da slobodno uzmi ono što se TEBI najviše dopadne i nećeš pogrešiti...

što se tiče razlike između strata i telca, idi u mitros, probaj i sam ćeš skontati, ako ne skontaš onda ti i nije bitno :D
inače neka osnovna razlika po meni je, što strat ima nešto više opcija, ako hoćeš onaj Knopflerovski ili Clapton iz sedamdesetih zvuk, to ne može na telcu (možda na nekom koji ima srednji magnet kao strat), isto tako telecaster ima agresivniji bridge magnet, što je po meni veliki plus, jer mi na stratu stock brigde magnet uvek zvuči suviše tanko....to su moja glavna zapažanja.... :)

Fishdicks

Post by Fishdicks » 19 Apr 2011, 23:24

Hvala obojici, da ima opcije, lupio bih vam i hvala da se to vidi na postovima, inace, mislim da cu se ipak odluciti za squier-a classic vibe ovog belog, od cele squier serije koje sam probao, ovaj mi najlepse lezi, i u ruci, a nije ga tesko gledati ako znate na sta mislim :D , ipak 10000 je u ovo vreme velika suma da dodam za fendera, koji mi je ono ok, a zaljubio sam se u ovog :) , tako da hvala obojici, ako hoce jos neko da da svoji komentar oko kupovine ili o razlici strat-tele, neka se ne ustrucava :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Apr 2011, 00:22

Jeste veoma lepa gitara.

Gilmour stajl :)

Sigurno neces pogresiti ako je kupis tako da ne bih ja preterano razmisljao. Svidja ti se, lezi ti - kupuj.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Apr 2011, 17:38

Probah danas na kratko ovu gitaru iz prvog posta i veoma je fina.
Jedino sto mi se ne svidja je sto stavljaju moderne konture vrata na reizdanja 50ki.. Moze da izgleda kako god ako ima osecaj "moderne gitare". To mi je skroz bezveze no onda opet... vecina ljudi voli tanje vratove.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Apr 2011, 18:09

Gitara je prelepa! Kupuj. :ziveli:

Post Reply