Strat '79 hard ash
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Strat '79 hard ash
Ostro oko imas Dvizle.
ne vidoh ni ja, ali sta mari. Svaka roba nadje svoga kupca.

- Rocket Roll
Izgleda OK. Sjajni tremolo-blok = uporediti sa slikama sa http://cgi.ebay.com/VINTAGE-1979-FENDER ... 53e75f17d4
Zamena potenciometra prekidačem mu smanjuje vrednost, ali ne u bitnoj meri.
Zamena potenciometra prekidačem mu smanjuje vrednost, ali ne u bitnoj meri.
- Dersu Uzala
meni se svidza. Toj su oni fenderi iz moje mladosti, bas taki kaki treba. Tobacco sunburst, eleganci. Doima se ocuvana, cak nije ni popucala oko civija spreda
.

ma i ja volem te glavate seventiz Fendere, da u pravu si @Rocket i taj se bash sjaji, i bash je ocuvana i ta gitara. Pa neam pojma stvarno, def nam je net najveca pomoc kad su ovakve stvari u pitanju.
jedino sto mi ovo ne izgleda kao tobacco sunburst

- Haralampije
Jel ovo onaj strat koji je bio na K/P ,kao uradjen mu refinish i sl.posto su iskljucivo svi 3 tone sunburst .
Sta znam,ako ti odgovara tezina i zvuk ok,ovako na oko nije los...e sad ako je prefarbavan(a 90% sam siguran da jeste),tu mu pada vrednost
Sta znam,ako ti odgovara tezina i zvuk ok,ovako na oko nije los...e sad ako je prefarbavan(a 90% sam siguran da jeste),tu mu pada vrednost
-
Haralampije wrote:Jel ovo onaj strat koji je bio na K/P ,kao uradjen mu refinish i sl.posto su iskljucivo svi 3 tone sunburst .
e sad ako je prefarbavan(a 90% sam siguran da jeste),tu mu pada vrednost

- Dersu Uzala
Ako mu je pri refinisiranju skinut Fullerplast, onda jos bolje sto je refinisiran. S druge strane, Fullerplast je gotovo nemoguce skinuti humanim postupkom. Fenderi pre 1964. su bas zato i cenjeni jer nisu imali Fullerplast casing (u sutini nije filler vec primer za farbu da ne bi cekali da se farba i lak suse metar dana, vec ih je moguce obraditi istog dana, sve zarad stancovanja). Gitara se prakticno nalazi u plasticnoj kosulji. Dulls the sound big time.
a koja je ideja uopste da neko radi refinish na staroj gitari koja je vredna i time joj samo spusta cenu
Ne kažem da je čovek radio zbog sledećeg, ali pošto sam i sam imao '79 Strata dobro se sećam da je lak bio (iz nekog razloga pogotovo na leđima) u stanju poluraspada, pojavile su se neke fleke od ispucalosti, moja teorija je da neko nije bio ispoštovao proceduru lakiranja tj. da se nešto (možda baš taj fullerplast) nije dovoljno osušio pre nanošenja finiš-laka, iz današnjeg ugla (tu gitaru sam trampio 1990, tada je bila stara "samo" 11 godina) verovatno bi nekome to izgledalo kao savršen relic, ali nekom drugome se to i ne mora svideti.dweezil wrote:a koja je ideja uopste da neko radi refinish na staroj gitari koja je vredna i time joj samo spusta cenu
- tyler durden
- MF veteran
Nemam pojma da vam dam odgovor ni na jedno pitanje, ali ću malo kasnije da se čujem sa čovekom, i da ga pitam sve te stvari, čisto da vidimo šta će da kaže. Hvala puno na svim komentarima, zaista znači puno!

A po priči gospodina, on je tu gitaru kupio davno od gitariste iz našeg starog benda, Alisa. Valjda je nešto trampio itd......

A po priči gospodina, on je tu gitaru kupio davno od gitariste iz našeg starog benda, Alisa. Valjda je nešto trampio itd......
probao sam bas tu gitaru kod jednog mog drugara kod koga se nasla na proputovanju. pravi strat garant. ne secam se bas dali su pragovi tada bili u ovakom stanju al se secam drveta i vrata. meni je vrat jako legao. ja volim i ove velike fenderove glave pa mi je bila jos simpaticnija.
sve u svemu odlicno parce instrumenta kome se cena moze kretatu u tvom trazenom opsegu 800-1000.
e sad sve bi to bilo super da nije onog ali. ako je to ta gitara onda je ona farbana i to nekako veoma bljak. sto ce reci nije joj ono oriiginalna boja. ali nije do boje nego je nekako grubo lakirana. kome to nesmeta onda super. e sad naravno ne moze covek nikada biti siguran da je to bas ta gitara ali bas lici
sve u svemu odlicno parce instrumenta kome se cena moze kretatu u tvom trazenom opsegu 800-1000.
e sad sve bi to bilo super da nije onog ali. ako je to ta gitara onda je ona farbana i to nekako veoma bljak. sto ce reci nije joj ono oriiginalna boja. ali nije do boje nego je nekako grubo lakirana. kome to nesmeta onda super. e sad naravno ne moze covek nikada biti siguran da je to bas ta gitara ali bas lici

Kad sam bio klinac devedesetih, iskusni gitaristi su govorili da je '79. serija Stratova jedna od losijih. Cena im je bila od 800-1000DM. Ako jos nisi nista uradio, mogu te spojiti sa gitaristom Alise. Pozd