Problem,zuji zica...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Problem,zuji zica...
Naime,imam problem sa G zicom koja zuji samo na drugom pragu u pocetku se jedva culo a sad me vec jako iritira. Kao da kaci nesto i cudno se cuje,pa me zanima sta bi to moglo biti i gde bih mogao to da sredim... Hvala u napred 

Re: Problem,zuji zica...
mozda da ponovo setapujes gitaru... laicki bih rekao da je problem verovatno kobilica.
Kad si menjao zice poslednji put ?
mislim da nema veze sa menjanjem zica jer mi se to desilo i kad sam stavio nove pre mozda mesec dana,pa cak i pre toga..sad sam primetio da se desava to isto sa svim zicama na prvom pragu a na drugom samo sa G zicom.. Jel znate mozda gde u NS-u moze da se radi setup tj. kod kog majstora i koliko to para izadje?
-
da ti nisu prenisko zice? ja volim da su dosta nisko pa moram i koji buzz da istrpim
Ako nisu prenisko zice - pragovi su ti najverovatnije nejednaki i zato se to desava. Setup u tom slucaju ne moze mnogo da ti pomogne vec ravnanje pragova.
Moguce da su nisko jako al opet ove jedna da zuji tako jako mi je cudno,kontam da bi sve trebale onda tako da zuje,sto se i desava al samo na prabo pragu ali blaze...koliko para kosta odprilike setup a koliko ravnanje pragova? jer se ravnaju svi pragovi ili samo taj jedan zbog kog se to desava?
nisam je ni imao zimus,kupio sam je polovnu (ali je kao nova) pocetkom marta tad je zujala samo G zica i to slabije nego danas,pa se postepeno pojacavalo..
-
ili tresni ovu o pod - problem resen, nema vise zujanja 
i odseci sebi prste za svaki slucaj
sad ozbiljno - nije cudno da samo jedna zuji, pragovi nisu savrseno ravni. ko sto rekoh, ja istrpim to, sta da mu radim kad volem da se zice opruze po pragovima. dobrodoshao u nesavrseni svet gitara

i odseci sebi prste za svaki slucaj
sad ozbiljno - nije cudno da samo jedna zuji, pragovi nisu savrseno ravni. ko sto rekoh, ja istrpim to, sta da mu radim kad volem da se zice opruze po pragovima. dobrodoshao u nesavrseni svet gitara