We're Not Worthy!!! (Billy F Gibbons' Rig)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: We're Not Worthy!!! (Billy F Gibbons' Rig)
Okej, a shta cemo sa tim shto Gibbons podeshava svoje pojachalo/pojachala ovako bass - maximum, middle - maximum, treble/presence - nula ili minus neka vrednost?
Pa normalno da na takvom setingu i sedmice rade posao. KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
Pa normalno da na takvom setingu i sedmice rade posao. KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
Upravo to, likovi kao Bonamassa, SRV sada pa ispadaju mazohisti, verovatno nisu čuli da se prave tanje žice, srećom Gibbonsa su na vreme informisali. A što se tiče ovih sega-mega-giga rackova, posle onog Rusa koji je napravio gitaru od ašova (ne mogu sada da nađem taj video) pa je svirao sa njom neki metal, sve je moguće. Ima i druga stvar kod debljih žica a to je sam osećaj pri sviranju, ali što se kaže, o tome ne vredi raspravljati jer je nekome prijatnija "paučina" pod prstima a nekome ne. SRV bi te sedmice razvukao kao mačak Tom brkove onom vezanom buldogu (svira po njima )dok se udvara pod prozorom onoj mački...Cortex wrote:Okej, a shta cemo sa tim shto Gibbons podeshava svoje pojachalo/pojachala ovako bass - maximum, middle - maximum, treble/presence - nula ili minus neka vrednost?
evo Slash objasnjava zasto koristi 11ke.. http://www.youtube.com/watch?v=ngcMPkPDuHI
Ne mora ni Bonamassa, kaže čovek da Rev Billy F Gibbons ima toliko light touch, tj "he's barely touching those strings", da bilo ko da uzme tu gitaru i odsvira bilo šta, ma koliko lagano, izlazi samo mulj.Cortex wrote:KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
Nego, šta je meni bilo najinteresantnije - ljudi obično menjaju gitare da bi dobili na raznovrsnosti zvuka, dok BFG-u svaka MORA da zvuči kao Pearly.

mozda bi mu onda bilo pametno da predje na scalloped fretboard kao Yngwie B)guv'nor wrote:Ne mora ni Bonamassa, kaže čovek da Rev Billy F Gibbons ima toliko light touch, tj "he's barely touching those strings", da bilo ko da uzme tu gitaru i odsvira bilo šta, ma koliko lagano, izlazi samo mulj.Cortex wrote:KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
sa 8icama ja ne mogu da drzim otvoren akord in tune. ne daj boze rif da odsviram. totalno mi je sranje osecaj sa tankim zicama, a zvucim kao izvitoperena ploca + bez attacka. pricamo, naravno, o cleanu. kad imas milion efekata i gomilu gaina, jebe ti se.
Jes', mada... Veoma je bitna i snaga na kojoj se svira.
- Haralampije
coveku odgovara tako,sta ga napadoste. 

Niko ga ne napada, meni samo konstatacija tipa "eto, nije zvuk debeo zato što su žice debele" nije rezultat ove prezentacije. Ono što ja zaključujem je: Ko ima par desetina miliona dolara može da svira i na mačjim crevima zategnutim na metli, ako hoće, zvučaće debelo ili tanko, već kako mu je po volji...Haralampije wrote:coveku odgovara tako,sta ga napadoste.