We're Not Worthy!!! (Billy F Gibbons' Rig)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: We're Not Worthy!!! (Billy F Gibbons' Rig)

Post by Cortex » 09 Jun 2011, 08:19

Okej, a shta cemo sa tim shto Gibbons podeshava svoje pojachalo/pojachala ovako bass - maximum, middle - maximum, treble/presence - nula ili minus neka vrednost?
Pa normalno da na takvom setingu i sedmice rade posao. KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja

eg303

Post by eg303 » 09 Jun 2011, 09:05

Cortex wrote:Okej, a shta cemo sa tim shto Gibbons podeshava svoje pojachalo/pojachala ovako bass - maximum, middle - maximum, treble/presence - nula ili minus neka vrednost?
Pa normalno da na takvom setingu i sedmice rade posao. KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
Upravo to, likovi kao Bonamassa, SRV sada pa ispadaju mazohisti, verovatno nisu čuli da se prave tanje žice, srećom Gibbonsa su na vreme informisali. A što se tiče ovih sega-mega-giga rackova, posle onog Rusa koji je napravio gitaru od ašova (ne mogu sada da nađem taj video) pa je svirao sa njom neki metal, sve je moguće. Ima i druga stvar kod debljih žica a to je sam osećaj pri sviranju, ali što se kaže, o tome ne vredi raspravljati jer je nekome prijatnija "paučina" pod prstima a nekome ne. SRV bi te sedmice razvukao kao mačak Tom brkove onom vezanom buldogu (svira po njima )dok se udvara pod prozorom onoj mački...

Solomoon

Post by Solomoon » 09 Jun 2011, 09:58

evo Slash objasnjava zasto koristi 11ke.. http://www.youtube.com/watch?v=ngcMPkPDuHI

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jun 2011, 11:13

Cortex wrote:KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
Ne mora ni Bonamassa, kaže čovek da Rev Billy F Gibbons ima toliko light touch, tj "he's barely touching those strings", da bilo ko da uzme tu gitaru i odsvira bilo šta, ma koliko lagano, izlazi samo mulj.

Nego, šta je meni bilo najinteresantnije - ljudi obično menjaju gitare da bi dobili na raznovrsnosti zvuka, dok BFG-u svaka MORA da zvuči kao Pearly. :bow:

Solomoon

Post by Solomoon » 09 Jun 2011, 12:04

guv'nor wrote:
Cortex wrote:KAd bi se Bonamassa ukljuchio sa LP-om i sa 11kama u gibbonsovo pojachalo chula bi se samo gomila prdenja
Ne mora ni Bonamassa, kaže čovek da Rev Billy F Gibbons ima toliko light touch, tj "he's barely touching those strings", da bilo ko da uzme tu gitaru i odsvira bilo šta, ma koliko lagano, izlazi samo mulj.
mozda bi mu onda bilo pametno da predje na scalloped fretboard kao Yngwie B)

andrej]

Post by andrej] » 09 Jun 2011, 12:06

sa 8icama ja ne mogu da drzim otvoren akord in tune. ne daj boze rif da odsviram. totalno mi je sranje osecaj sa tankim zicama, a zvucim kao izvitoperena ploca + bez attacka. pricamo, naravno, o cleanu. kad imas milion efekata i gomilu gaina, jebe ti se.

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Jun 2011, 12:18

Jes', mada... Veoma je bitna i snaga na kojoj se svira.

Haralampije

Post by Haralampije » 09 Jun 2011, 12:43

coveku odgovara tako,sta ga napadoste. :D

eg303

Post by eg303 » 09 Jun 2011, 13:30

Haralampije wrote:coveku odgovara tako,sta ga napadoste. :D
Niko ga ne napada, meni samo konstatacija tipa "eto, nije zvuk debeo zato što su žice debele" nije rezultat ove prezentacije. Ono što ja zaključujem je: Ko ima par desetina miliona dolara može da svira i na mačjim crevima zategnutim na metli, ako hoće, zvučaće debelo ili tanko, već kako mu je po volji...

Post Reply