Koji burstbucker? Gibson ugrađuje za bridževe Burstbucker 2 u LP VOS modele a Burstbucker Pro bridge u LP Standard. BB 2 je alnico 2, ima mekši, kremastiji zvuk a BB Pro je alnico 2 i ima oštriji zvuk, puno harmonika, naročito kod overdrajva. Neko voli jedno neko drugo. O BB Pro-u postoje oprečna mišljenja, većina se kune u njega a opet neki ne mogu da ga smisle. Ako ti je mahagoni gitara na svetloj strani probaj BB2 ako je na tamnoj strani probaj BB Pro. Postoji i verzija BB3 za bridge, to je nabudžena, više motana verzija BB2. Sve u svemu Bursbucker serija uz Classic 57 spada u vrh Gibsonove ponude i ugrađuje se u jako skupe gitare. Ipak mnogo i od gitare zavisi. Jbga opasna je ovo igra, platiš preko 100 evra za Gibson magnet a može da ti se ne svidi. Dešava se da daš više para na kraju za magnete nego za ostatak.Brko665 wrote:Da li neko ima iskustva sa burstbuckerom a da nije svirao LP? Kakav bi se ponasao u ovoj gitari? Mahagonij je u pitanju
Magnet za bridge poziciju
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Magnet za bridge poziciju
Re: Magnet za bridge poziciju
Ja licno ne volim Duncan ali to je kao BMW vs Mercedes - stvar ukusa 
Ono sto im ja zameram je sto nisam cuo ni jedan koji ima "punocu" koju nude neki DiMarzio modeli na primer, a uz to su i skuplji.
Imao sam neko vreme JB Jr (single velicina, JB zvuk navodno) i uopste mi nije odgovarao. Ima dosta uzak spektrum, nekako sve u srednje frekvencije bije. Ako pokusam na pojacalu da smanjim srednje, ne ostane nista jer je dosta slab izvan srednjih. Solidan je za lead jer je tu ok da imas vise srednjih ali za ritam nije uopste jer onda gitara zvuci nekako kao iz bureta.
Ja bih preporucio mozda DiMarzio Norton. On je otprilike kao PAF zvuk samo malo vise toga
Breed je isto odlican magnet koji moze dosta stvari dobro da odradi, ima dosta srednjih, ali ima i od ostalog dovoljno.
Pozdrav

Ono sto im ja zameram je sto nisam cuo ni jedan koji ima "punocu" koju nude neki DiMarzio modeli na primer, a uz to su i skuplji.
Imao sam neko vreme JB Jr (single velicina, JB zvuk navodno) i uopste mi nije odgovarao. Ima dosta uzak spektrum, nekako sve u srednje frekvencije bije. Ako pokusam na pojacalu da smanjim srednje, ne ostane nista jer je dosta slab izvan srednjih. Solidan je za lead jer je tu ok da imas vise srednjih ali za ritam nije uopste jer onda gitara zvuci nekako kao iz bureta.
Ja bih preporucio mozda DiMarzio Norton. On je otprilike kao PAF zvuk samo malo vise toga

Pozdrav