Ibanez IJX40
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ibanez IJX40
Da li vredi nadogradjivati ovu gitaru ili je jednostavno prodati i kupiti neku bolju? Koliko joj moze poboljsati zvuk ubacivanje nekih boljih magneta? I takodje me interesuje koliko kosta zamena pragova i njihova cena?
Hvala..
Hvala..
Re: Ibanez IJX40
IBANEZ IJH40?????? Si siguran da si tachno napisao ime modela?
- KnightOfDoom
- Site Admin
IJX - Ibanez Jumpstart pack sa GRX dzitrom (GRX40 valjda?) , pojacalom , kablom, trzalicama, stimerom i tako tim stvarima
Da ne poverujes ali telo je mahagoni, vrat je, kontam, maple/rosewood ... magneti nisu neki ali su dovoljno dobri. Hum je fin za metal rostiljanje...singlovi onako, za te pare su ok.
Sta znam... sto ne bi ulagao u nju? Jedini problem koji sa njom mozes da imas je taj tremolo. Zaglavis ga i ajd zdravo

Da ne poverujes ali telo je mahagoni, vrat je, kontam, maple/rosewood ... magneti nisu neki ali su dovoljno dobri. Hum je fin za metal rostiljanje...singlovi onako, za te pare su ok.
Sta znam... sto ne bi ulagao u nju? Jedini problem koji sa njom mozes da imas je taj tremolo. Zaglavis ga i ajd zdravo

Nije GRX40 nego IJX40KnightOfDoom wrote:IJX - Ibanez Jumpstart pack sa GRX dzitrom (GRX40 valjda?) , pojacalom , kablom, trzalicama, stimerom i tako tim stvarima![]()
Neck: GRX neck
Neck Type: GRX
Body: Mahogany body
Frets: Medium frets
Fingerboard: Rosewood
Inlay: Pearl Dot
Bridge: FAT 6 bridge
NeckPU: PSNDS neck pu
MiddlePU: PSNDS mid pu
BridgePU: PSND2 bridge pu
Da, da... gitara stvarno ima telo od mahagonija, jumpstart je model. S obzirom na to da je oko 250 e stvarno dobro zvuci..
Tremolo jeste malo problematican jer dok se malo ne razradi hoce da rastimuje zice, mada sad s njim nemam nikakve probleme. Gitaru imam 2 godine i jedina veca mana joj je slab kvalitet pragova. Ima dosta agresivan zvuk, pa zbog toga me interesuje da li se moze uciniti nesto po tom pitanju? Recimo stavljanjem nekih drugih magneta, ili mozda njihovim podesavanjem itd..
- KnightOfDoom
- Site Admin
Prilicni sam siguran da Ibanez nikada nije imao IJX seriju, da I.J. znaci Ibanez Jumpstart , da je to guitar pack i da se u njemu pored ostalog nalazi GRX40. Isto tako sam siguran da su te zeznuli ako su ti prodali samo gitaru , bez pojacala i ostalog, za 250 evra. Ali dobro, mozda se i varam...doduse nije ni bitno.
Ovaj ,to jeste paket ,jesi dobio ceo paket ili si samo kupio gitaru za 250e?The IJX40 is an excellent package for beginning guitarists. Featuring a sleek Ibanez electric guitar and awesome 15-watt amp, this package will be sure to provide years of enjoyment.
Specification:
NeckType: GRX
BridgePU: PSNDS mid pu
MiddlePU: PSND2 bridge pu
HWcolor: CH

Realno mislim da se ne isplatu ulagatu u tu gitaru.
Dobio sam je naravno u paketu. Ali sa pojacalom od 10w, sada ide sa pojacalom od 15w.Critical wrote:Ovaj ,to jeste paket ,jesi dobio ceo paket ili si samo kupio gitaru za 250e?The IJX40 is an excellent package for beginning guitarists. Featuring a sleek Ibanez electric guitar and awesome 15-watt amp, this package will be sure to provide years of enjoyment.
Specification:
NeckType: GRX
BridgePU: PSNDS mid pu
MiddlePU: PSND2 bridge pu
HWcolor: CH
Na ibanezovom sajtu pise za tu gitaru IJx40, mozda se taj naziv odnosi na ceo paket. Uostalom nije ni bitno..
Zbog cega tako mislis? Jesi li je nekad probao?XtrmntR wrote:Realno mislim da se ne isplatu ulagatu u tu gitaru.
Bio sam pogreshno prochitao ime modela, tj. paketa, model je grx40. 
Probao sam, naravno, kao i vecinu modela iz GIO serije. I generalno se ne isplati ulagati u tu celu seriju. Shta bi ti hteo dobiti? Kazesh da ima agresivan zvuk? Defini agresivno. Si siguran da je do gitare? Mozda je do pojachala, ili podeshavanja na istom? Ne znam kakvom zvuku tezish, ali ako ti je na donjem magnetu(humbuckeru) "agresivno", mozda je zato shto se to ne svira na toj poziciji. Na toj poziciji svirash uglavnom ritam(riffove) i delove solaza(koje imaju chvrshci zvuk, ili se sviraju na prvim pragovima). Meksha sola svirash na gornjim pozicijama, isto kao i pod cleanom.

Probao sam, naravno, kao i vecinu modela iz GIO serije. I generalno se ne isplati ulagati u tu celu seriju. Shta bi ti hteo dobiti? Kazesh da ima agresivan zvuk? Defini agresivno. Si siguran da je do gitare? Mozda je do pojachala, ili podeshavanja na istom? Ne znam kakvom zvuku tezish, ali ako ti je na donjem magnetu(humbuckeru) "agresivno", mozda je zato shto se to ne svira na toj poziciji. Na toj poziciji svirash uglavnom ritam(riffove) i delove solaza(koje imaju chvrshci zvuk, ili se sviraju na prvim pragovima). Meksha sola svirash na gornjim pozicijama, isto kao i pod cleanom.
Humbuckeri daju previse tvrd zvuk, slobodno mogu da kazem da bez problema moze da se koristi za dead metal.XtrmntR wrote:Bio sam pogreshno prochitao ime modela, tj. paketa, model je grx40.

Humbuckeri inache daju "mekshi" zvuk nego singl magneti, singlovi su vishe oshtriji. Realno gledano, to nije ni "i" od Ibaneza. Generalno, na GIO serijama je GIO ili u tvom sluchaju GRX neck, za moj ukus debeo vrat, dok je ibanez chuven po svom tankom "wizard" vratu. PWSND su najloshiji ibanezovi stock magneti, i ne bih rekao da su tako "tvrdi", to je mozda vishe subjektivan dozivljaj.
Ako ti je ta gitara dodijala, prodaji u kupuj drugu. Vec sam rekao da sam mishljenja da se ne isplati ulagati u tu gitaru. Ako zelish bolji zvuk, glavna stvar u celoj prichi je POJACHALO. Ono ti je osnov svega shto se tiche zvuka, zatim efekti(pedale, procesori..) i gitara tek na kraju. Gitara kao sama gitara je u sushtini finesa, ono, kako ti lezi, da li je mekana, da li imash motivaciju da svirash na njoj, kakav je sustain itd. Naravno, zvuk zavisi i od gitare, ali u manjoj meri od pojachala.
Kakvu muziku bi ti svirao?
Ako ti je ta gitara dodijala, prodaji u kupuj drugu. Vec sam rekao da sam mishljenja da se ne isplati ulagati u tu gitaru. Ako zelish bolji zvuk, glavna stvar u celoj prichi je POJACHALO. Ono ti je osnov svega shto se tiche zvuka, zatim efekti(pedale, procesori..) i gitara tek na kraju. Gitara kao sama gitara je u sushtini finesa, ono, kako ti lezi, da li je mekana, da li imash motivaciju da svirash na njoj, kakav je sustain itd. Naravno, zvuk zavisi i od gitare, ali u manjoj meri od pojachala.
Kakvu muziku bi ti svirao?
Muzikom se bavim cisto iz hobija kad imam vremena za to, a sviram rok i pomalo metal. Mada po pitanju zvuka gitare moji favoriti su epiphone sg i gibson lp..naravno nema potrebe pominjati fender stratokaster.. A imam i jednu vremesnu Iris kopiju telecastera.