Prva elektricna gitara?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Ironic90

Prva elektricna gitara?

Post by Ironic90 » 10 Jan 2012, 18:13

Sviram klavir ceo svoj zivot, a zadnjih 3-4 godine sam naucio akusticnu gitaru... i to prilicno dobro. Sad bih hteo da predjem na malo vise "rocky" zvuk, tj. da kupim svoju prvu el. gitaru.

Nazalost, ogranicen sam budzetom na nekih 100-150 eura, pa bih da u tom rangu uzmem sto kvalitetniji instrument. Pojacalo sam dobio na poklon, tako da sam bar oslobodjen tog troska :D

Gledao sam u mitrosu neke skvajere, affinity-je... prodavci me ubedjuju da je to prava stvar za pocetnika, a opet po forumima (domacim i stranim) korisnici tvrde kako su te gitare najobicnije smece...

Pa bih molio za neku preporuku? Sta uzeti? Da li novo ili cekati da naidje nesto polovno? Dajte mi neke smernice...

Hvala!

luci

Re: Prva elektricna gitara?

Post by luci » 10 Jan 2012, 18:23

ma za te pare uzmi taj afinity i uzivaj, nista drugo ne mozes uzeti da bude nesto znacajno bolje... eventualno u idei potrazi rooster, oni su sad oko 60e cini mi se, nisam probao ali svi su se veoma povoljno izjasnili o njima... posle kad budes imao vise para onda gledaj sta i kako... nema tu previse filozofije u tom cenovnom rangu...

bancika

Post by bancika » 10 Jan 2012, 18:31

a neka aria? secam se da sam probao neke arie posto sam kupio mog squier standard strat-a koje su kostale isto a cinile su mi se bolje.
imas za 150e u sky par modela, kao ovaj http://www.skymusic.rs/srpski/aria-mac-gothic.html

Dimo

Post by Dimo » 10 Jan 2012, 22:23

Za te pare nisu lose Jackson JS20 gitare...Istu prodaje moj poznanik, 120e...Ako si zainteresovan, javi se :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 10 Jan 2012, 23:12

http://www.skymusic.rs/srpski/sky-music ... g-006.html
Veoma versatilna gitarica,imas i split coil,sto je uber mega,pogotovo ako ti je prva elektricna,onda ces videti koji ti fazon vise odgovara,tj,u kojim pravcima ces nastaviti :D Magneti pristojni,radijus 12ca,sirok,zaista,odlicna za te pare..

komil

Post by komil » 11 Jan 2012, 09:59

Milsim da se u tom cenovnom rangu isplati gledati polovne instrumente, šanse za promašaj su dosta male jer nisu u pitanju finese (tipa jel ovaj magnet dovoljno onakav ili ovakav). Realno, skoro svako je kvalifikovan da proceni jel gitara totalno đubre ili nije, proveriš tipične stvari (tipa, jesu pragovi uništeni ili nisu, jel totalno veslo ili nije), uštekaš i probaš.

http://www.kupujemprodajem.com/Gitare-e ... -grupa.htm

Ja sam recimo novog nekorišćenog Squier-a na malim oglasima zamenio za nešto vrednosti 60 eura. Zvali su me takvi ljudi da "kupe" i zamene svoje satove i čudesa, da sam posle par dana rešio da se ratosiljam gitare kako god mogu...

Inače, od predloga za gledanje: stari japanci, koeranci (ima ih oko 150e), Yamaha Pacifica (jeftiniji modeli su u klasi Squier Bulleta, ali malo bolji).

Post Reply