Epiphone Dot

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Epiphone Dot

Post by Funkomat » 24 Nov 2009, 15:35

Nem pojma... i ja bih radije neku 335 fazon gitaru nego da je potpuni hollow body.
Pogledacu sve sto nadjem pa cu onda videti sta cu i kako cu. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Nov 2009, 21:18

nemanjavelimirovic wrote: U Mix-u imash jedan hamer 335 sasvim fin
Bio sam pre neki dan da vidim tog hamera i izgledao je sasvim fino. dobra izrada, fin ekšn, fina boja, vrat i sve ali nisam uspeo da ga isprobam na pojacalu... :?
Otici cu opet da ga cujem ali je ostavio super prvi utisak

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Nov 2009, 21:30

Funkomat wrote:
nemanjavelimirovic wrote: U Mix-u imash jedan hamer 335 sasvim fin
Bio sam pre neki dan da vidim tog hamera i izgledao je sasvim fino. dobra izrada, fin ekšn, fina boja, vrat i sve ali nisam uspeo da ga isprobam na pojacalu... :?
Otici cu opet da ga cujem ali je ostavio super prvi utisak
Ja sam ga probao na nekom Laney lampashu, veruj mi sasvim fina gitara :D

vnguitar

Post by vnguitar » 10 Dec 2009, 13:13

Ne znam je li još aktuelna tema, al evo da prokomentarisem. Ja sam pazario ibanez AS73BS u mixu početkom godine, nije ga bilo u radnji već je morao da se poruči. Više mi se dopao od Hamera eco2t koji je jos uvek u radnji, čini mi se. Slično urađene gitare, ibanez ima lepši izgled (hamerov sunburst je svetliji i nekako bezveze), svič na hameru je bio nekako raskliman, pa pošto sam ionako bio zagrejan za ibaneza uzeo sam njega. Zadovoljan sam gitarom, mada valjalo bi odneti je kod majstora na fini setup, da se malo sredi nut (cini mi se da je previsok) i jedan prag koji je počeo da zuji kad sam stavio 0.11ke. Valjda bi svaku novu gitaru trebalo srediti malo, a za ove pare ne može da se očekuje super fabrički setup. Ako hoćeš možeš da je probaš kod mene, na limanu. Pozdrav!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Dec 2009, 14:41

Ne ocekuje se ni od fendera koji kosta 4 puta vise da ima fin setap. :)
Hvala na ponudi. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Dec 2009, 14:46

Btw, Aston DHB-2200 je sad kod mene pa, ako te put nanese... ili pitaj za detalje, ako želiš. Što se mene tiče, this one's a keeper, čak ni hardver nije nužno apgrejdovati.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Dec 2009, 15:18

:)

Ako me put nanese, svakako.
:ziveli:

kocamaya

Post by kocamaya » 19 Jan 2012, 09:11

Tema je stara ali možda će nekom vredeti ubuduće.
Nema gitare od 300€ kojoj nije potreban upgrade.Ja sam silom prilika uzeo Epiphon Dot-a za 300€ iz razloga tog što su kopije 335 gitara zahvalne za nadogradnju od bilo kojih drugih kopija.promenio sam struju ,nut,i izravnao pragove da bih dobio nisku akciju.magnete koje sam stavio su maxon sa starog Ibaneza OKO 40GOD MATORI, a prethodno su stajali na Ibanez AS73 gitari.Epiphon zvući ubedljivije ,masnije ima krupan ton.Čak i kad su na Ibanezu AS73 stavljeni Dmarzio anniversary magneti i dalje je Epiphon prednjaćio u zvuku.Naravno govorim o kineskom Epiphonu i Ibanezu.Sve u svemu gitara me je jako iznenadila.Odlično drži štim ćak i pri temperaturnim promenama.ono je što zapravo velika mana ove gitare su nekvalitetni pragovi,prosto su užas.brzo oksidiraju tanki su i kolko god ih polirao oni i dalje ostaju grubi.Da napomenem samo da sam imao i Peavej jfx1 kojom sam bio zadovoljan i da sam svirao Washburnu HB35 koji je isto jako dobar.Ariu fa-80 sam posedovao ali me gitra nije kupila zbog bigsby-a ,a i ne uklapa se u moj profil svirke.Dobra je izrada i sve ali jednostavno me nije kupila.Eto toliko o tome.evo prilažem par mojih testova kao doprinos ovoj temi.
pozdrav.
[youtube]nFGW_RW3lzg&feature=g-upl&context=G280f73cAUAAAAAAADAA[/youtube]
[youtube]tl6tGFQQSqk&feature=g-upl&context=G2480e5cAUAAAAAAAJAA[/youtube]
[youtube]Vbxwwc4nNZc&feature=g-upl&context=G29356caAUAAAAAAASAA[/youtube]
[youtube]o2KCDHkQz64&feature=g-upl&context=G24b1862AUAAAAAAAMAA[/youtube]

Post Reply