Jeftina, ali kvalitetna

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

markolakicevic

Re: Jeftina, ali kvalitetna

Post by markolakicevic » 19 Jan 2012, 23:40

mislim_stvarno wrote:jbg, moras da se igras sa podesavanjima amplitube/guitarrig ili sta vec koristis. Mogu jako pristojni zvukovi da se izvuku. Osim toga, ja bih video da podignem visinu treble strane bridge magneta, mnogo mutno zvuci.
Taj problem mutnog zvuka imam odavno. kaze mi jedan lik da je zato sto direktno ukljucujem u onboard zvucnu, pa se visokonci izgube.
Pazi imam ukljucenu distorziju na kojoj je opicen high, pa na ampu treble je do 10-tke, kabinete sam smanjio na 75 % i mikrofone priblizio skroz, u loop sam ubacio tube compresor i izlazni eq, gde sam opet opicio visokotonce do kraja. Kada bih samo jos malo povecao zvuk bi jos gori bio.
Nego primetio sam da meni input ne moze da ide vise od 16 bit 96000 Hz. Mozda je zato snimka tako nekvalitetna.

Aca sLukac

Post by Aca sLukac » 19 Jan 2012, 23:46

marko ti si ovaj donji

Image
Last edited by Aca sLukac on 19 Jan 2012, 23:48, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 19 Jan 2012, 23:46

to ti je najgori nacin da sviras, direktno u zvucnu. Makar neki di-box uzmi ili interface

markolakicevic

Post by markolakicevic » 23 Jan 2012, 11:00

Pozdrav, e nasao sam neki nacin kupovine preko ebaya. Posto sada bodem direktno u zvucnu hteo bih da kupim ovaj interface http://www.ebay.com/itm/Guitar-USB-Inte ... 256ba862eb. Sta mislite o njemu? Da li b t o poboljsalo zvuk.
ps.Znam da bi bilo sta sto ste stavi ispred poboljsalo zvuk, ali vas molim da odgovorite iz vaseg licnog stava ( posto je ipak ovo kineska igracka)
hvala

progg

Post by progg » 23 Jan 2012, 11:39

markolakicevic wrote:Da li b t o poboljsalo zvuk?
Zavisi...

Ja sam jednom probao Behringer USB Guitar Link kod ortaka i dao je bolje rezultate nego integrisana zvucna... ali opet, ta integrisana je bila zesce sr..., a i komp je datirao iz 2001-2002. godine.
Mislim da je bolje da se strpis i ustedis (ako ikako mozes) i pazaris, recimo, neki line6 model. Znaju da nalete na oglasima za nekih 50-70 eura (toneport UX1 ili nesto slicno). Ili neki najjeftiniji M-Audio, ili bilo sta sto se vrti oko 100 eura za nov uredjaj. Mnogo bolje resenje od tog guitar link-a.
Ako nisi u situaciji da priustis nesto skuplje, generalno ce ti i taj mali crni kinez zavrsiti posao.

markolakicevic

Post by markolakicevic » 23 Jan 2012, 12:02

a ovako nesto http://www.ebay.de/itm/M-AUDIO-FAST-TRA ... 2a18a568b9
i nije mi jasno zasto ovako niske cene stavljaju.

progg

Post by progg » 23 Jan 2012, 13:01

Da, to je taj M-Audio... Imas i noviju varijantu: http://m-audio.com/products/en_us/FastTrack.html (nova kosta oko 100 eura, polovne sam vidjao za 70-ak eura).

Cena je niska jer je:
1. u pitanju aukcija koja traje do 29. januara,
2. relativno star audio interfejs.

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Jan 2012, 13:36

Mnogo ti je loš onaj snimak čak i za direktno u karticu, bez DI boxa. Moraš da se iscimaš malo sa anpovima/micovima i pedalama u softveru, čačkanje, podešavanje i to.

bancika

Post by bancika » 23 Jan 2012, 17:23

markolakicevic wrote:a ovako nesto http://www.ebay.de/itm/M-AUDIO-FAST-TRA ... 2a18a568b9
i nije mi jasno zasto ovako niske cene stavljaju.
stvarna cena se obicno formira u zadnjem minutu aukcije. Vidjao sam 1$ aukcije koje skoce na par stotina u zadnjih par sekundi

markolakicevic

Post by markolakicevic » 23 Jan 2012, 23:23

Ma da sada sam provalio. Ja gledam 10 $ ux1, ne mogu da verujem, pa tek psole vidim da je to aukcija :D .
Nego dogovorio sam se sa ovim sto porucuju sa ebaya, ukupno ovaj USB GUITAR LINK bi me ispao 1900 dinara, znaci samo da mi aks doveze do kuce ukupno je sve 1900.
Da uzimam?

Post Reply