Seymour Duncan i Schecter

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mickey93

Seymour Duncan i Schecter

Post by Mickey93 » 10 Mar 2012, 01:11

Pozdrav prijatelji imam jedno pitanje...

Posedujem gitaru Schecter Omen 6 Extreme i zeleo bih da zamenim magnete da stavim Seymour Duncan SH-8b Invader Blk tj

Code: Select all

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6557-Seymour-Duncan-SH-8b-Invader-Blk------------------/
.

E sad da li se isplati to uraditi, da li cu nesto dobiti time, da li uopste ima potrebe za menjanjem magneta ( a nisam nesto pri parama) da bih kupio drugu gitaru. Zelim da imam priblizan ili isti zvuk kao Jackson gitare ali trenutno nema para.

I da trenutno sam u fazonu za sviranje M(j)etala, znaci heavy, thrash najvise i to bi bilo to :)

mislim_stvarno

Re: Seymour Duncan i Schecter

Post by mislim_stvarno » 10 Mar 2012, 08:34

Aj' prvo ja da kazem koju, a onda ce valjda neko ko zna vise od mene :mrgreen:
Mickey93 wrote: da li uopste ima potrebe za menjanjem magneta
Ovo je pitanje za tebe. Da li tebi nesto smeta na ovim sada magnetima? Da li ti sa njima nesto fali? Nisu dovoljno masni, fali lowend-a, fali visokih, nema sustaina, shushte, mikrofonija, previse su fizzy, previse su hot ili nedovoljno hot... Mislim da bi morao da znas tacno sta hoces da postignes i ispravis kod ovih magneta, da bi mogao da izaberes pravu zamenu.
Mickey93 wrote:E sad da li se isplati to uraditi, da li cu nesto dobiti time
Nesto ces sigurno dobiti, a da li ce ti to odgovarati, i da li ce to biti ono sto si hteo zavisi od izbora magneta.
Mickey93 wrote:Zelim da imam priblizan ili isti zvuk kao Jackson gitare ali trenutno nema para.
Prilicno neodredjeno posto imas raznih jacksona. Osim toga, ako vec juris taj ton jacksona (mada ja i dalje ne znam kakav je to ton), mislim da invader nije bas najbolji izbor. U jacksone se danas stavljaju jb i jazz kombinacija magneta. Bolje bi bilo da navedes gitariste koji ti gotivno zvuce.

U svakom slucaju, ako nemas barem pristojno pojacalo, licno mislim da je zamena magneta bacanje para.

Mickey93

Post by Mickey93 » 10 Mar 2012, 10:53

Pa pazi imam osecaj da nisu dovoljno ''masni'' , ima malo sumova (sto i nije toliko bitno). E sad zeleo bih da dobijem nesto kao Megadeth, Anthrax npr. (zato sto sa bendom sviram kao neki thrash). E da kuci mi i nije bitan toliko zvuk (msm samo vezbam) imam neko malo pojacalo od 15w tako da ono. Bitnije mi je kako ce biti u studiu. Evo sad si me naterao da jos vise razmisljam o tome jer mi zvuk varira od pojacala do pojacala (sto je normalo) ali npr svirao sam sinoc na

2. FENDER BASSMAN, 100W, head, full lampa + kabinet 4x12 Fender

3. FENDER DELUXE 112,100w, combo, tranzistorac, clean+drive kanal, reverb ta dva pojacala i gitara je zvucala uzasno susti, onda previse feedbacka nema artikulisan zvuk podesavao sam bas dosta ali ono brujanje sam uglavnom dobijao. Dok npr. u chainsaw-u u studiu 2 sve perfektno skoro pa je to taj zvuk xD. Sad mislim da je vise to do izdrndanih pojacala...al opet mi svuda nedostaje nesto sto ce upotpuniti tu distorziju... clean je savrsen imam i push pull tako da moze da splituje humove.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Mar 2012, 11:59

hm, ne znam, ni ja nemam previse iskustva sa magnetima, a trenutno trazim zamenu za moje jer previse piste...

Megadave koristi livewire, aktivna verzija jb magneta, a Scott Ian koristi obican jb. Mozda bi to bilo ok, ali sam citao da on u gitarama od basswood-a ne zvuci tako dobro... Valjda ce neko sa vise iskustva sa magnetima da se javi...

Tenji

Post by Tenji » 10 Mar 2012, 12:15

mislim_stvarno wrote: Mozda bi to bilo ok, ali sam citao da on u gitarama od basswood-a ne zvuci tako dobro...
Omen Extreme je od mahagonija. Ja inace planiram u moju gitaru (ista kao tvoja) da ubacim duncan distortion u bridge, pogledaj i njega...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Mar 2012, 12:31

:hmm: na maricevom sajtu pise basswood :nixweiss:

Mickey93

Post by Mickey93 » 10 Mar 2012, 13:12

mislim_stvarno wrote::hmm: na maricevom sajtu pise basswood :nixweiss:

Omen 6 Extreme je mahagony sa prednjom plocom od javora...

Code: Select all

http://www.schecterguitars.com/International/Products/Guitar/Omen-Extreme-6.aspx

umart

Post by umart » 11 Mar 2012, 13:37

taj perkusivni atak za koji se vezuje tres se uglavnom dobija kombinacijom pojacala,overdrajva ispred pojacala itd,i magnetima.znaci magneti igraju jednu od uloga,najcesce ne glavnu.od magneta koji najvise idu ka tome su emg81,85,dajmbaker,dankan distorzn,dimarzio x2n,dominion,d sonic,evolution...ima dosta izbora,i svi oni dosta korektno rade u djitrama od mahoganija.

e sad,posto je tres u pitanju ja bi prvo savjetovao emg 81-85 set,jer ta kombinacija sigurno ce da ti zavrsi posao za tu pricu,tj ako ne radi onda je u necemu drugom problem ne u magnetima,i ako ti npr 81 u tvojoj kombinaciji opreme tonski i ne sljaka toliko uvijek mozes 85ticu da stavis u bridz iz neka i 81 u nek,da probas,i to je kul kombinacija,a ne moras da lemis i da nosis kod majstora.

e sad,ako nemas love ili hoces samo bridz da promijenis za sad,zbog elektrike i ozicavanja moras da razmotris pasivu,posto su emg aktivni i ide posebno ozicavanje za njih (koje dobijas ako uzmes bridz i nek set).prvi pik bi bio dimarzio dominion,kojeg probah skoro,i koji radi za sve pare,samo ne znam jel ga ima jos kod nas jer je skoro izasao.malo skuplja varijanta su dankani,tj od dankana za taj rad mozda se najbolje distortion pokazao,tj najvise naginje u tom smjeru.

ako bas hoces najjeftinije da prodjes a da radi,dimarzio evolution je jako popularan (sa dobrim razlogom),i jako cesto je polovan na oglasima za male pare.magnete mozes maltene na slijepo da uzimas,tj ne moras da probas bas taj magnet,po slici moze da se zakljuci u kakvom je stanju,ako djeluje ok na oko,99 posto je ok i ovako.

jb,superdistortion su onako puniji magneti,iako sa njima moze da se zato sto su tonski takvi,izvuce skoro bas sve od muzike,za bas taj i takav ton da krece od same gitare ovi gore pobrojani po meni nekako vise leze.jes da ja zastupam ideju da ako ti je dosadio stock magnet u mahoganiju a vecma sviras drajv,stavis prvo SD JB,posto je to jelte najbolji magnet na svijetu :mrgreen: pa onda ides dalje,za taj i takav mjetal uz nase uslove mozes da sijeces koju krivinu u uzmes nesto sto 99 posto se zna da ce da odmah zavrsava taj i takav pos'o.

invader u mahoganiju je izuzetno basovit magnet,bojim se da na tim opremama kojima se sluzis mozda budes dobijao previse muljav ton na drajvu,narocito ako su dublji stimovi.stavlja se taj magnet u gitare sa dosta maple-a,tj tonski izuzetno svijetle gitare,i ganjaju se najcesce moderniji marsali koji su takodje jako svijetli,pa se tako izjednaci tj dobijes vise bottom-a ili sto bi mi rekli muda.

guglaj,poslusaj semplove,ako te ne mrzi izobidji sopove,zajmaj od ortaka,probaj da probas sto vise gitara sa sto vise magneta da vidis sta se tebi svidja.

Mickey93

Post by Mickey93 » 11 Mar 2012, 16:30

umart wrote:taj perkusivni atak za koji se vezuje tres se uglavnom dobija kombinacijom pojacala,overdrajva ispred pojacala itd,i magnetima.znaci magneti igraju jednu od uloga,najcesce ne glavnu.od magneta koji najvise idu ka tome su emg81,85,dajmbaker,dankan distorzn,dimarzio x2n,dominion,d sonic,evolution...ima dosta izbora,i svi oni dosta korektno rade u djitrama od mahoganija.

e sad,posto je tres u pitanju ja bi prvo savjetovao emg 81-85 set,jer ta kombinacija sigurno ce da ti zavrsi posao za tu pricu,tj ako ne radi onda je u necemu drugom problem ne u magnetima,i ako ti npr 81 u tvojoj kombinaciji opreme tonski i ne sljaka toliko uvijek mozes 85ticu da stavis u bridz iz neka i 81 u nek,da probas,i to je kul kombinacija,a ne moras da lemis i da nosis kod majstora.

e sad,ako nemas love ili hoces samo bridz da promijenis za sad,zbog elektrike i ozicavanja moras da razmotris pasivu,posto su emg aktivni i ide posebno ozicavanje za njih (koje dobijas ako uzmes bridz i nek set).prvi pik bi bio dimarzio dominion,kojeg probah skoro,i koji radi za sve pare,samo ne znam jel ga ima jos kod nas jer je skoro izasao.malo skuplja varijanta su dankani,tj od dankana za taj rad mozda se najbolje distortion pokazao,tj najvise naginje u tom smjeru.

ako bas hoces najjeftinije da prodjes a da radi,dimarzio evolution je jako popularan (sa dobrim razlogom),i jako cesto je polovan na oglasima za male pare.magnete mozes maltene na slijepo da uzimas,tj ne moras da probas bas taj magnet,po slici moze da se zakljuci u kakvom je stanju,ako djeluje ok na oko,99 posto je ok i ovako.

jb,superdistortion su onako puniji magneti,iako sa njima moze da se zato sto su tonski takvi,izvuce skoro bas sve od muzike,za bas taj i takav ton da krece od same gitare ovi gore pobrojani po meni nekako vise leze.jes da ja zastupam ideju da ako ti je dosadio stock magnet u mahoganiju a vecma sviras drajv,stavis prvo SD JB,posto je to jelte najbolji magnet na svijetu :mrgreen: pa onda ides dalje,za taj i takav mjetal uz nase uslove mozes da sijeces koju krivinu u uzmes nesto sto 99 posto se zna da ce da odmah zavrsava taj i takav pos'o.

invader u mahoganiju je izuzetno basovit magnet,bojim se da na tim opremama kojima se sluzis mozda budes dobijao previse muljav ton na drajvu,narocito ako su dublji stimovi.stavlja se taj magnet u gitare sa dosta maple-a,tj tonski izuzetno svijetle gitare,i ganjaju se najcesce moderniji marsali koji su takodje jako svijetli,pa se tako izjednaci tj dobijes vise bottom-a ili sto bi mi rekli muda.

guglaj,poslusaj semplove,ako te ne mrzi izobidji sopove,zajmaj od ortaka,probaj da probas sto vise gitara sa sto vise magneta da vidis sta se tebi svidja.
BRATE... Hvala ti ovo je odgovor kakav sam trazio sad cu bas da proguglam pa da vidim sta i kako pa javljam :)

Post Reply