STA DALJE?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
SlowHandMan

STA DALJE?

Post by SlowHandMan » 13 Mar 2012, 02:14

Imam elektricnu gitaru Epiphone SG G400 i pojacalo Behringer V-tone GM108. Pre 3 meseca sam posle 4 godine sviranja akustare presao na elektricnu i zanima me sta mi je sad ciniti sto se tice opreme. Koju bi ste mi distorziju preporucili, to je ono za sta cu uskoro imati pare i kazite mi vase predloge sto se tice menjanja magneta (za rock-hard rock-southern rock-grunge-alternativni metal)? I da, posto nemam mnogo iskustva za elektricnim gitarama mozda ce ovo biti nebuloza ali da li mozda postoji neka pedala sa kojom bi mogao da se dobije zvuk akustare na elektricnoj?
Hvala svima unapred koji budu pomogli svojim savetima! :cao:

Duane
Fenderaš

Re: STA DALJE?

Post by Duane » 13 Mar 2012, 04:21

nema dalje™

fizikohemicar

Post by fizikohemicar » 13 Mar 2012, 11:36

Najbolje bi ti bilo da za pocetak ustekas pare za novo (bolje) pojacalo,nego da se igras sa pedalama i magnetima... To Behringer pojacalo nije bas najsrecniji izbor,jer ni promenom magneta neces da dobijes mnogo bolji zvuk.. Dakle,prvo bolje pojacalo (ako hoces za kuci i za manje probe,za 18000 imasu Bugera V5,koje je daleko bolje od tvog,jos je i lampas,pa bi ti razlika bila neverovatna,tek posle treba da razmisljas o pedalama i magnetima,a preporuke su Seymour Duncan SH4 JB za bridge poziciju i Seymour duncan SH1n '59 za neck poziciju (jedna od najuniverzalnijih kombinacija,a cena im je 5700 po komadu u Mitrosu,trenutno su na akciji). Po meni za sve to sto sviras to je najbolja distorzija Digitech Hot Head,a ako hoces jeftinije varijante za sada (pre pojacala i pre svega,a da zavrsavaju posao) mozes da uzmes Behringer TO800 ili TO100... Za zadnje pitanje kazem da nije nebulozno jer postoji acoustic simulator,ali je caka sto najbolje radi sa single magnetima,a G400 nema coil tap...
Nadam se da sam ti bar malo pomogao! :cao:
:ziveli:

Superhik

Post by Superhik » 13 Mar 2012, 16:02

Odma "šutneš" tog Behringera i kupiš sebi pristojno modeling pojačalce sa efektićima, recimo VOX valvetronix-a (15-30 vatni po oglasima idu za 100-150€). I onda počneš da štediš :-) I za jedno godinu-dvije kupiš sebi pristojnog lampaša. I onda ponovo nastaviš sa štednjom, pa kupiš Fendera, pa štediš, pa kupiš nešto sa flojdom, e sad već mogu i neke pedalice, pa štediš, pa onda prodaš i voksića i lampaša i još rasprodaš sve gitare i kupiš ...

U ovoj tački bi već trebao da si isprofilisao svoj i muzički i svirački ukus i stil, i tek tada kupiš gitaru od koje se nećeš rastajati do kraja života i naravno pojačalo koje odgovara tvom stilu svirke.

Takođe, u ovoj tački već imaš ženu, dvoje-troje djece, radiš od 9-17, vraćaš tri kredita + stambeni i sa čežnjom gledaš u gitaru koju ne stižeš uzeti u ruke. Ipak, svakog mjeseca stićićeš jedan dan da otvoriš kofer, da sjetno uzdahneš, pomiluješ prekrasni instrument, odsviraš par već poluzaboravljenih pjesama. Dušu će ti ispuniti toplina, nakratko opet ćeš biti klinac, zaboravićeš sve brige i bar na trenutak biti sretan i slobodan. Dok budeš vraćao gitaru u kofer ponovo će ti se činiti da život ima smisla i ta gadna i opaka smrt nikada neće biti dalja.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 13 Mar 2012, 18:11

Superhik wrote:... u ovoj tački već imaš ženu, dvoje-troje djece, radiš od 9-17, vraćaš tri kredita + stambeni i sa čežnjom gledaš u gitaru koju ne stižeš uzeti u ruke. ....

Ovo je sjajno receno!

Zasto sam se prepoznao? :hide:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 15 Mar 2012, 00:39

Hvala na komentarima, pomogli ste mi. Pogotovo sto se tice acoustic simulatora jer jeftinije je kupiti tu pedalu nego akustaru i jos posebno pojacalo za nju a jos je i lakse svirati na elektricnoj tako da mi je to super :) Nisam se ja nalozio da budem neki ``muzicar`` pa da mi treba profi oprema a i ne volim nesto fendere :D Ja bi da modifikujem ovog epiphone-a da bude dobra gitara,nista preterano, dakle samo magneti da budu bolji jer ne verujem da ce mi ikad u zivotu trebati neka skupa gitara tj. neki ne znam ti ni ja koliko neverovatan cist zvuk i slicno jer u ovoj zemlji nema leba od ove muzike.Znaci moje ambicije su da jednom napravim svoj bend i da pravim svoju muziku i to je lako pretpostaviti bice lokalni,klubski bend i to je to...zelim samo da svoje ideje, emocije i tekstove zabelezim necim. Slazem se da pojacalo treba da promenim ali mislim da zbog dva razloga treba prvo da kupim pedalu 1.posto sada nemam para za novo pojacalo i 2. pedala mi treba zbog vezbanja jer ovako kad skidam neke pesme moram da stojim pored pojacala i da usred pesme kad su prelazi prebacujem dugmice na pojacalu. Dakle prvo bih pedalu distorziju a kasnije kad budem pri parama menjacu pojacalo. Gledao sam po sajtovima prodavnica i youtube-u snimke sa nekim pedalama i kazite mi kako vam se cini distorzija Boss DS-1? Koliko sam skontao da je to pouzdana firma a pedala da je za rock, grunge mozda metal jer one metal zone vec prelaze u onaj metal koji ne bi svirao.Znaci treba mi nesto za muziku tipa (Seether, Creed, Puddle of Mudd, Jerry Cantrell-AIC, Black Label Society-ovo manje vise,Down,Corrosion of conformity,Black Sabbath...)...da li bi mi i koje jos pedala trebale za ovakvu muziku? A acoustic simulatore sam video da pravi Boss i Behringer i bas sam gledao video gde ih uporedjuju i sviraju i na jednom i na drugom i Boss mi mnogo bolje zvuci...kod Behringerove pedale se javlja ono zveckanje...a i razlika je u ceni, Bossova je oko 110 evra a Behringer oko 40...ali to mi trenutno nije toliko vazno.
:cao:

Post Reply