Ibanez GRG150 vs Jackson JS30 warrior

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Pusherman

Ibanez GRG150 vs Jackson JS30 warrior

Post by Pusherman » 21 Mar 2012, 23:21

Ibanez GRG150 vs Jackson js30 warrior

Pozdrav drugari. Ja sam kao basista u pokušaju tako da o gitarama (kvalitetu, šta je dobro, a šta ne itd.) nemam pojma. Imam Jackson Warriora JS30, koji je koliko mi se čini osnovni model. Čovek mi u zamenu nudi Ibanez GRG 150 uz neku njegovu eventualnu doplatu. Sad osim što mi je malo Jackson premetalski za moj ukus i prilično nepraktičan za neko kućno sviranje, ovaj Ibanez mi deluje prilično ok. za neki osnovni model. Sad intresuje me mišljenje ljudi koji se u te stvari razumeju više, pa vas molim za pomoć. Ok. naravno, probaću ja ovu gitaru ali prosto nemam dovoljno znanja i iskustva pa ne znam da li da se uopšte upuštam u trampu.

P.S. Na netu sam recimo video da novi Jackson (što moj svakako nije :D ) u Mitrosu košta oko 240 evra, dok sam na http://www.musiccentar.com video pomenutog Ibazena za 210 evra, tako da kontam da ne mogu da razmišljam o nekoj bogzna kakvoj doplati.

P.S. Imao sam kao početnik loša iskustva sa Gio Ibanez basom tako da ne bih da ponovo napravim istu grešku...
Svaki savet je dobrodošao, hvala unapred i izvinjavam se na dosađivanju :mrgreen:
Pozdrav!!!

umart

Re: Ibanez GRG150 vs Jackson JS30 warrior

Post by umart » 22 Mar 2012, 00:28

gio ibanez sad vise ne znaci po difoltu los ibanez.svirao sam par modela koji sljakaju sasvim ok,pa i jedan sjajan za te pare.ali moj najiskreniji i najdobronamjerniji savjet je da izbjegavas ikakav tremolo kod tih entry level djitri,cak i ako ih ne koristis.mislim da nemozes da ocekujes sa tim ibanezom ikakvo poboljsanje u bilo cemu lise sto je fakat prakticniji za sviranje u sjedecem polozaju.meni se licno compound radius vratovi mnogo vise svidjaju od ibanezovih,ali to je vec licna preferencija.jacksona ces uvijek lakse koliko toliko da prodas nego te stock ibaneze jer je trziste stvarno prezasiceno low level ibanezima.

sta bi svirao sa tom djitrom,tj kakav te sound zanima?

sto se tice metal-hevi gitare u tom cjenovnom rangu ubjedljivi pobjednik je ibanez grgr121.pisao sam milion puta o tome i necu vise,procesljaj teme o pocetnickim gitarama.

Pusherman

Post by Pusherman » 22 Mar 2012, 03:37

Pa u suštini meni džitra ne treba za neku metalurgiju. Obično je i sviram clean, eventualno upalim dist na procesoru jednom u dve nedelje. Zezam se skidam Foo Fighterse sebi za dušu, Soundgarden, Pearl Jam i takve stvari. Pravo da ti kažem, ovog Džeksona pokušavam da prodam već 4 meseca. Pošto mi se apsolutno niko ozbiljan nije javio na oglas, stavio sam da prihvatam zamenu za Squier strat ili za nekog Telca, ali sam sebi napravio više nevolje nego korisit, jer su počeli bukvalno da mi se javljaju ljudi sa kojekakvim krševima i svi su bili u fazonu dam ti moju Aster/Blaster/nikad čuo gitaru i 30 evra. I ja još kao treba da budem srećan. U principu odgovarala bi mi takva neka gitara, a u svakom slučaju taj Ibanez mi više liči na taj (napucani) stratocaster-ski oblik i zvuk (valjda i magneti?), nego Jackson. Hvala na savetu! :ziveli:

Pitanje, pretpostavljam da je taj Ibanezov vrat širi od Jacksonovog? Što u mom slučaju ne bi bilo nikako loše.

howyesno

Post by howyesno » 22 Mar 2012, 13:10

Najbolje bi bilo da probas gitaru i uporedis ako mozes. Tremolo tu nije problem, on uvek moze da se zaglavi parcetom drveta i da bude kao fiksna kobilica. Najbitnije ti je da gitara drzi stim i da ti ergonomija odgovara. Posto sviras clean, zvuk ibaneza je mozda i bolji, posto ima vise kombinacija.

Post Reply