truperu, jbg, nisam video post do sada... hvala na ponudi u svakom slucaju
LM, da javim sta sam uradio
Dakle, uzeo sam kao prvu opciju v7 i v8. Uzeo sam ih za ok pare s obzirom da sam dobio i celu elektroniku sto ce mi koristiti, bar potovi jer mi je jacksonova elektronika na izdisaju. Odmah sam ih stavio na gitaru, i moram priznati da nisam bio preterano odusevljen. Da, imali su dosta prirodniji karakter od inf magneta, bili su manje vreli, generalno bolje su zvucali, ali nista preterano. Valjda sam se ja ponadao malo vise. Imali su bolju definiciju to je sigurno, ali masti bas i nije bilo. Generalno, dobio sam onaj karakter koji sam trazio, ali malo masti je falilo.
Onda sam uradio ovo:
http://www.lonephantom.com/2011/09/poli ... 8-pickups/
koga mrzi da cita, samo sam zamenio magnete, keramicki magnet iz v7 sam stavio u v8, a alnicoV iz v8 sam stavio u v7. Malo je reci da sam prezadovoljan rezultatom

Ostao je manje vise isti karakter, mozda sam dobio malo vise midova u bridge-u, malkice vintidJastiji karakter zvuka, ali sam zato dobio masti, ne previse, mogao bih da imam jos malo

, ali ovo je odlicno. Imam osecaj kao da su magneti dobili trecu dimenziju. Meni odlicno. Neck je isto super, ne bas onaj klasican satrianijevsko-sweetchildofmineovski koji je meni apsolutni vrh neck magneta, ali jako dobro radi. Magneti imaju manje mikrofonije, bolje zvuce, neverovatno koliko bolje u medjupozicijama, jednostavno, fantasticno. Sad mogu prodam inf magnete za slicne pare, i imam upgrade skoro za dz.
Posle upgradea:
moderniji ton
check
prirodniji karakter drivea bez fizzy prstanja
check
bolja definicija
check
vise masti
check
manje mikrofonije
check
manje blata