Picking pickups

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trooper
Urednik

Re: Picking pickups

Post by Trooper » 11 Mar 2012, 20:56

Wolf wrote:da ne otvaram drugu temu zbog istog problema, pitaću ovde...
enivej... imam Ibanez RG-370DX, sa fabričkim inf magnetima i želim da ih menjam, jer je zvuk žešći kanal™
sviram u drop B štimu, uglavnom ritam sa dosta palm-mute-a pa mi treba neki magnet koji može da isprati to...
i možda za neck neki koji je više za solo deonice, ali to mi nije hitno, moram bridge da menjam što pre...
budžet mi je do nekih 100 evrića, kontam da u to može da se uklopi neki pristojan pickup...
Za higain i to, samo x2n ili DActivator X do Dimarzia, Dimebucker ili tako nesto od SD-a
@mislim_stvarno
Aj kad oces da se nadjemo da probas DActivatorX u bridzu, bez obzira na to sto je hi-output mislim da vredi uzeti tako nesto, dok bih u neck stavio npr PafPRO ili PafJoe

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Mar 2012, 18:09

truperu, jbg, nisam video post do sada... hvala na ponudi u svakom slucaju :ziveli:

LM, da javim sta sam uradio

Dakle, uzeo sam kao prvu opciju v7 i v8. Uzeo sam ih za ok pare s obzirom da sam dobio i celu elektroniku sto ce mi koristiti, bar potovi jer mi je jacksonova elektronika na izdisaju. Odmah sam ih stavio na gitaru, i moram priznati da nisam bio preterano odusevljen. Da, imali su dosta prirodniji karakter od inf magneta, bili su manje vreli, generalno bolje su zvucali, ali nista preterano. Valjda sam se ja ponadao malo vise. Imali su bolju definiciju to je sigurno, ali masti bas i nije bilo. Generalno, dobio sam onaj karakter koji sam trazio, ali malo masti je falilo.

Onda sam uradio ovo:
http://www.lonephantom.com/2011/09/poli ... 8-pickups/
koga mrzi da cita, samo sam zamenio magnete, keramicki magnet iz v7 sam stavio u v8, a alnicoV iz v8 sam stavio u v7. Malo je reci da sam prezadovoljan rezultatom :D Ostao je manje vise isti karakter, mozda sam dobio malo vise midova u bridge-u, malkice vintidJastiji karakter zvuka, ali sam zato dobio masti, ne previse, mogao bih da imam jos malo :mrgreen: , ali ovo je odlicno. Imam osecaj kao da su magneti dobili trecu dimenziju. Meni odlicno. Neck je isto super, ne bas onaj klasican satrianijevsko-sweetchildofmineovski koji je meni apsolutni vrh neck magneta, ali jako dobro radi. Magneti imaju manje mikrofonije, bolje zvuce, neverovatno koliko bolje u medjupozicijama, jednostavno, fantasticno. Sad mogu prodam inf magnete za slicne pare, i imam upgrade skoro za dz. :mrgreen:

Posle upgradea:
moderniji ton check
prirodniji karakter drivea bez fizzy prstanja check
bolja definicija check
vise masti check
manje mikrofonije check
manje blata check
bolja isciscavanje sa vol potom check

me, happy ^^

umart

Post by umart » 18 Mar 2012, 18:50

seHtra ako si ti zadovoljan.na klipovima fakat zvuce totalno drugacije,npr bridz je nebo i zemlja,naravno pozitivno.cak stavise bridz zvuci idealno,cak mi se i onaj sa alnico 3 svidza.a kako se mijenja magnet u pikapu?nikad mi to nije palo na pamet,a kontam nije neka nuklearna fizika.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Mar 2012, 19:42

Nije nikakav posao
http://www.lonephantom.com/2009/11/modi ... continued/
http://www.lonephantom.com/2011/05/modi ... -steriods/ ovde imas i video

u sustini, okrenes magnet, odsrafis ona 4 srafica na backplate-u, otvoris (pazis da ne pokidas zice :D ) izvuces stari magnet (meni je ovo bio najveci problem jer je bio potovan voskom, pa dok sam ga odlepio, i iscupao...), ubacis novi, samo vodis racuna da bude pravilno polarisan (ja sam imao kompas, pa sam tako proveravao), zatvoris, zasrafis, i gotovo.

umart

Post by umart » 23 Mar 2012, 18:22

ekstra,imam neki sjeban dankan dizajnd distortion koji mi lezi po stanu,pa cu da ga zrtvujem cisto da vidim kako izgleda unutrasnjost.

nego,mislio sam da se malo igram sa magnetima,oko mi je palo na SD P-rails neck i SD custom bridz.regularni 'bakeri mi trebaju,ne trembakeri,mahagonija je u pitanju.

SD custom jer mi se dopao na nekom esp-u sto ga svirah,i cujem da se samo tako pokazuje u prostijim pojacalima (stariji marsali,oranzi,tako bi ga i koristio),lijepo radi i na spustenijim stimovima (ne lazu,ne gubi se konciznost tona na spustenim stimovima).dzn dznisanje mi treba sa nekim old skul tonom,to bi svirao,mislio sam i dimarzio superdistortion,fakat su slicni ali ne znam koliko superdistorzn trpi spustenije stimove.

originalno sam mislio SD 59ka neck,koji mi se svidja samo tako,nikako nisam SD jazz tip,imam ga sad u aktivnoj varijanti,radi on ok,ali me bas i ne odusevljava,ali sam se skoro zapalio za p90 saund u neku,a kako ne bih vecinom nek koristio sto nemati i ham i p90 i singl u neku,fore radi.znam da je SD p-rails dzek of ol trejd,master of nan,ali mi se bas djasvi na klipovima kako radi,narocito p90 mod.ako bas mora p90 da bih bas imao p90 zvuk,koji je onako najmasniji i najkrupniji,a da mi ne gusi bridz magnet u medjupoziciji?

Post Reply