Modifikovanje gitare!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
PapaHet

Modifikovanje gitare!

Post by PapaHet » 08 Apr 2012, 01:29

Pozdrav svima, ovo je moj prvi post... :D

E sad, imam Squier bullet strat vec 4-5 godina i odlicno se pokazao, ja sam napredovao ali on nije, kupio sam Schecter i jako sam zadovoljan njime, btw hteo bih da moj stari Squier prepravim...Stavio bih humbucker, novu elektroniku, civije, tremolo (crni hardwer)...
Sta mi preporucujete da uzmem za delove ali da nije mnogo skupo... :D Hvala svima unapred... :cao:

nesharm

Re: Modifikovanje gitare!

Post by nesharm » 08 Apr 2012, 02:00

Uzmes CV ili Vintage Modified Squier strat pa njega budzis. Bullet nema bas neko drvo za budzenje, a ni vrat mu nije jaca strana. Imam i ja Rooster-a koji je nivo Bullet-a, mislio sam da radim neke prepravke na njoj, ali sam onda shvatio da samo vredi zaglaviti tremolo, i staviti Affinity civije od 1100 din i to je to, u biti je to losa gitara, i neki skup hardver nece doprineti da dobijem ne znam kakve fenomenalne rezultate. Ovako bar smanjim problem rastimavanja, lepo se tonira gitara, i ostaje kakva jeste.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Apr 2012, 02:22

Prodaj Bullet, kupi Yamahu neku. :-) :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Apr 2012, 02:30

nemanjavelimirovic wrote:Prodaj Bullet, kupi Yamahu neku. :-) :ziveli:
nemanja mudro zboriš...

PapaHet

Post by PapaHet » 08 Apr 2012, 02:58

Ne slazem se bas da je toliko losa... :D
Necu da kupim drugu jer ova za mene ima i neku sentimentalnu vrednost, to mi je prva gitara u zivotu...

Ali sam hteo da promenim delove, a ne sada da od nje pravim ESP... :D :D

Konkretno: Tremolo (rupica se razjela i ne pase lepo rucica u njoj) Civije popustaju stim pomalo, potenciometar ima neke prekide i tako to...

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Apr 2012, 05:16

Za koje pare i kome da proda Bullet?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Apr 2012, 08:07

nebojsak wrote:
Za koje pare i kome da proda Bullet?
za oko 50e, nekome ko ne zna mnogo (nista) o gitarama, pa otvorio oglase i slucajno naisao na tvoj :mrgreen:

lm, ja stvarno ne bih u gitaru koja kosta 100e nova, a vredi 50, ulagao 200+ e. Magneti 50-70 po komadu, civije 40, bridge ne znam koliko, elektronika 30-40, a ako kupujes polovno ili lose, pa te izadje i duplo jeftinije (sto je opet vise nego sto gitara vredi), neces dobiti mnogo bolji kvalitet od ovoga sto ti stoji na gitari...

Ma koliko ti bio sentimentalno vezan za gitaru, mislim da je jednostavno bacanje para. Ako ti je bas, BAS toliko stalo, go for it, ali ta gitara nikad nece vredeti (tj neces moci da je prodas za) vise od 50-60e, sta god stavio u nju... A, isto, nece ni svirati dobro koliko bilo koja gitara od 200e...

Nabavi neku bolju kopiju strata istog izgleda (mex, cv, vm, squier std), pa se pretvaraj da je to tvoja prva gitara pa je budzi... :mrgreen:

Dimo

Post by Dimo » 08 Apr 2012, 10:13

Kao kad bi u fiću stavio Mustang-ov motor :mrgreen:

nesharm

Post by nesharm » 08 Apr 2012, 10:15

Ako ti je bitno da gitara radi, promeni civije, zaglavi tremolo, potovi su po 500 din u mitrosu, majstor ce ti uzeti 20 jura ti zameni pot i istonira gitaru, i voila. Sve ukupno ces uloziti 40-tak evra i gitara ce da radi jos godinama.

Haralampije

Post by Haralampije » 08 Apr 2012, 16:56

Kupi David Gilmour strat,skini s njega tremolo,civije,potove,ostatak baci i instaliraj na bulleta. 8)

bancika

Post by bancika » 08 Apr 2012, 19:29

PapaHet wrote:Pozdrav svima, ovo je moj prvi post... :D

E sad, imam Squier bullet strat vec 4-5 godina i odlicno se pokazao, ja sam napredovao ali on nije, kupio sam Schecter i jako sam zadovoljan njime, btw hteo bih da moj stari Squier prepravim...Stavio bih humbucker, novu elektroniku, civije, tremolo (crni hardwer)...
Sta mi preporucujete da uzmem za delove ali da nije mnogo skupo... :D Hvala svima unapred... :cao:
ja sam uradio isto sa svojim, doduse squier standard strat-om. Bilo mi zao da ga prodam jer je prva :) Zamenio sam sve sto se zameniti da osim tremoloa (imam dve sa floydom pa mi to i ne treba). imas ovde detalje pa mozda dobijes neku ideju http://diy-fever.com/guitars/squier-upgrade/
doduse, ja sam hteo da ocuvam strat zvuk pa sam uzeo noiseless kinmane i dimarzio VV blues. Oni su tek malo jaci od standardnih i ne zuje. Ako hoces neke dosta jace, skoro je jedan kolega uzeo za CV-a super dist S, air norton S i valjda heavy blues (ili solo) za srednji ili tako nesto.
U svakom slucaju pazi kako kombinujes magnete. Ja sam prvo ima JB Jr na bridge i ova dva kinmana i mnogo su se glupo slagali. Humbucker je jak i mastan a "singlovi" slabiji i svetliji...nikako nisam uspevao da podesim pojacalo da dobro zvuci i bridge i neck magnet...tako da gledaj da budu relativno balansirani (ja obicno gledam da neck bude oko 10-20% slabiji od bridge-a)
Za tremolo pazi oko razmaka zica. Moj squier ima primetno uzi razmak od vecine strat-ova pa ako mu stavim trem sa sirim rasporedom zica ispace da su zice mnogo blizu ivici vrata. Meni je to mnogo ruzno, dovoljno je 1mm da budu blize ivici (2.5 umesto 3.5mm) i mnogo se cesce desava da prva zica sklizne sa praga...

e sad, da li se isplati..novcano ne, ali jbg ovo je skup hobi. U mom slucaju mislim da sam dobro prosao jer sam mogo da dam caletu da mi uradi ravnanje vrata (malo se uvrteo vremenom), 12" radius kao eric johnson strat, nove vece pragove i setup. tako je postala svirljiva, po defaultu nije bila nesto...verujem da je prosecan bullet jos gori. Bez dobrog setupa nece biti mnogo bolja gitara. A i uzeo sam uglavnom polovne a dobro ocuvane delove pa sam dao otprilike trecinu para koju bi inace dao za taj upgrade (u srbiji cena pada mnogo manje pa bi bio srecan da ustedim 40%).
I sacuvaj stare delove ako radis to...ako nekad resis da je prodas mozes da izvadis nove za neku bolju gitaru.

Void
kulen zmija

Post by Void » 08 Apr 2012, 21:46

uzmi tog Skvajera, odnesi na teniski turnir nek ga Đokara potpiše, pa ga fino okači na zid, kao što je to sa biciklom uradio Sejnfild u istoimenoj seriji.‚

to je lep detalj ako ti je zid ogavan, a i prilično dira i u sentimentalnu žicu.

....čak i ako ne dira, diraće za 20-30 godina kad Đokara ne bude mog'o vola da pogodi, a ne da reket drži.

PapaHet

Post by PapaHet » 11 Apr 2012, 01:08

Mozda je tako i najbolje, da batalim ja squier... :D uradio sam mu setup ( uputstva sa ovog foruma ), mogu da kazem da sam extra uradio...spustio zice, poravnjao vrat, podesio magnete i sada mnogo bolje zvuci i vise je svirljiva nego ranije... :D

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Apr 2012, 01:47

Ostavi lepo tu đitru, sredi joj šta se da srediti bez velikog ulaganja i to je to. Imaš krdo tih Bulleta po oglasima, i nikome se ne isplati da je kupuje polovnu.

Post Reply