Handmade strat by Nick, Zagreb-video

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Handmade strat by Nick, Zagreb-video

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 12:04

Tomo wrote:Evo probat ću obradit sve vaše komentare u jednom postu. Prvo hvala svima na komplimentima što se tiče svirke i hvala u Nickovo ime što se tiče same gitare.
Ovo je srederska ljepota, nemam ista ovde zameriti.

Zvuk pretty much keva, tehnika gutentag. Meni se svidza.

Snimci na stratu me nisu izuli, a izgleda da sam se time zamerio ne samo tebi nego i drugarima. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 12:14

Radije nego da editujem prethodno.

Nisam procitao Tomovo pisanije. Malo sam autistican veceras. Ali mi je zvuk na ovoj beloj gitari (whatever) i taj snimak, mnogo ljubavniji od Nikove stradze.

A ja deco znam ko je Nik, probavo sam to, i mislim da sam negde aminovao da Nik zakiva. Al to je kao sto Branko (Radulovic) zakiva. Vode se te SFRJ borbe, te ovaj te onaj, kovalja, niko ne valja. Ima ko valja.

Aj ljubi vas kobra Djed.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Apr 2012, 12:31

djede bre shta ti je? :D :D
aj ljubim te :**

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 12:42

Satro elaboriram?

Tomo

Post by Tomo » 24 Apr 2012, 17:40

Dersu, teško mi te pratit, malo si mi konfuzan, razilaziš se brate...nov sam ovdje, nisam upućen...ako si samo zajebant onda si najjači i možeš zanemariti moj daljnji tekst, a ako si zlonamjeran kako je djelovalo u prvom postu:
Dersu Uzala wrote:Tomo, nemoj se kurazit, biti prvi medju zgubidanima ne znaci puno. A ovde ti je sad 99% zgubidana. Vollei bi oni da znaju da sviraju, da. Nisi ti los, ali daleko da si odlican, kamoli sjajan, a kamoli bitan. Ali, ovi domaci luzeri ce te podrzavati do besvesti, ne bi li ikako ppravdali svoje postojanje. Keep chugging. :ziveli: :metal: :bambi:
...onda je ovo moj odgovor:
Izvinjavam se ako je moj zadnji post ikoga uvrijedio, ljudi su me ovdje primili drugarski pa sam se koristio malo slobodnijim rječnikom. Ovdje se ionako zapravo radi o zvuku kod kućnog snimanja inače bi naslov čitave teme bio drugačiji nebi li privukao one koje interesira tehnika sviranja. Toliko o preseravanju i kako ti kažeš kuraženju.
Ja sam 1. i 3. mjesto osvojio na internacionalnim natjecanjima tako da to nema nikakve veze sa time da su ovdje, kako ti tvrdiš, 99% zgubidani, a i nije ti lijepo da vređaš ljude.
Ja svojim sviranjem nisam zadovoljan i vidim bezbroj nedostataka, a i bavim se time rekreativno. Znam da nisam sjajan niti "bitan" (utjecaj Brandona iz BB neupitan), a kako ti imaš strahovitu potrebu koju ,vjerujem, osječaš duboko u utrobi da mi to kažeš ja bi volio da istakneš koji su to točno svirački elementi koji nedostaju ili su "daleko od odličnog" i ,molim, potkrijepiš to nekakvim svojim video uradkom jer ja sam konstruktivnu kritiku uvjek spreman prihvatit i ako je moguće naučiti nešto.
A karakteristika luzera (neznam čemu opet vrijeđanje članova foruma) koliko ja znam nije da nekog podržavaju nego da neargumentirano napadaju i omalovažavaju druge, nebi li tako opravdali svoje neuspjehe...malo ti je stvar pobjegla naopako.
Izvinjavam se ako sam sve doživio preozbiljno, teško je shvatiti namjeru iz pisanog teksta.

Void
kulen zmija

Post by Void » 25 Apr 2012, 04:26

Dersu opet pijan upada na teme :XD:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Apr 2012, 05:13

Cortex wrote:tomo ne obracaj pazhnju, mi smo vec navikli na ovo :D
:1:

Nego je Tomi verovatno promaklo. Kada sam već tu, odlično ovo zvuči, i sviranje i ton, ali nekako nisam mogao da obratim pažnju na ton naravno :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Apr 2012, 11:49

Dersu Uzala wrote:
Aj ljubi vas kobra Djed.
:mrgreen: :lol: Kad sam procitao Kobra - Djed,malo nisam umro ROFL.
Image
Desu, briljirash u poslednje vreme. :ziveli: :bow:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 25 Apr 2012, 11:52

nemanjavelimirovic wrote: Desu, briljirash u poslednje vreme. :ziveli: :bow:
:1:

Ja citam i umirem od smeha. Pocecu da kopiram omiljene delove u word i da pravim kolekciju. :mrgreen:

Tomo

Post by Tomo » 25 Apr 2012, 20:47

Aa znači Dersu je ovdje dežurni zajebant/manijak...ja nakon prvog posta mislio neki kompleksaš...pa i bilo mi malo čudno kad su počela ona šizofrena razilaženja kasnije...
A ja reko da pokrenemo neku ozbiljnu raspravu...zvuk gitare, tehnika snimanja... :grummel_2: :hide:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Apr 2012, 20:57

Tomo wrote: A ja reko da pokrenemo neku ozbiljnu raspravu...zvuk gitare, tehnika snimanja... :grummel_2: :hide:
Što se mene tiče može, mada bi mene lično zanimalo snimanje pojačala sa mikrofonom (SM57 ili Senn neki) i nekom zvučnom kartom jer bih zvuk pojačala isto voleo da uhvatim, no kontam da bi to bio offtopic :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 Apr 2012, 10:02

Lepo, nema sta.
Licno, ton sa 1. mi je najbolji, al ja vise volim staru skolu, pa kome sta legne... :ziveli:

Welcome to MF.. :cao:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 26 Apr 2012, 16:18

Meni se jedinica isto najvise svidja.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Apr 2012, 09:12

Tomo wrote:Aa znači Dersu je ovdje dežurni zajebant/manijak...ja nakon prvog posta mislio neki kompleksaš...pa i bilo mi malo čudno kad su počela ona šizofrena razilaženja kasnije...
A ja reko da pokrenemo neku ozbiljnu raspravu...zvuk gitare, tehnika snimanja... :grummel_2: :hide:
Pokreni stari, sta cekas?

I da, ja sam dezurna dvorska luda. :ziveli:

Tomo

Post by Tomo » 27 Apr 2012, 23:15

ssmc wrote:
Tomo wrote: A ja reko da pokrenemo neku ozbiljnu raspravu...zvuk gitare, tehnika snimanja... :grummel_2: :hide:
Što se mene tiče može, mada bi mene lično zanimalo snimanje pojačala sa mikrofonom (SM57 ili Senn neki) i nekom zvučnom kartom jer bih zvuk pojačala isto voleo da uhvatim, no kontam da bi to bio offtopic :ziveli:
Nije off topic, kao što sam već napisao napraviću snimak preko denykenovog handmade pojačala samo nemam dobre mikrofone, a i nemogu kod kuće rasfrljit pojačalo da dobije svoj pravi ton. Možda jednostavno snimim sve kamerom, imam jednu staru s lošom slikom, ali odličnim ugrađenim mikrofonom.

Post Reply