Ради се о овој гитари: http://www.kupujemprodajem.com/Aster-LP ... ce=message
Е сад. Да ли ту нешто може да се надогради и да ли вреди ишта да се надогради на њу? Мало ми чивије попуштају. Да ли вреди ако убацим доста креде у механизам?
И потенциометри су ми као прекидач. Не знам шта да радим. Гитара ради, ал' не баш све. И на неким праговима жица се чудно чује, нема леп звук (После 14. на скоро свим жицама и на Е жици на 7. прагу), а октаве су скоро лепо наштимане.
Унапред хвала!
Aster Les Paul
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Aster Les Paul
pa bilo bi pozeljno da se nivelisu pragovi i da promenis potenciometre, to ti je recimo 50evra ulaganje, ali da li se isplati to vec ne mogu reci... sto se tice civija, to je najbolje da zamenis, nadji neke polovne na oglasima sta znam... dobra stvar sa tim je sto mozes te civije da skines i ostavis sebi ako odlucis da prodas gitaru nekad... isto vazi i za potencijalnu promenu magneta... u svakom slucaju ako imas novaca i gitara ti lepo lezi onda sto da ne...
Solidne civije su ti 30-tak pa navise evra, pot po 5 evra i majstor za sve to da ti prelemi i istonira oko 40-50-tak...mozda bolje da je prodas, pa da juris Vintage V100 ako hoces LP? Hteo sam svojevremeno da se igram sa Roosterom, i da ga budzim, a onda sam shvatio da koliko god ulozio, on ce se i dalje prodavati za 50-60 evra.
Па да. И мени је јасно да не вреди баш да је буџим. И мислио сам да купим неки други LP, ал' ова шљака колико, толико. Не знам ни колико да тражим за њу. Имам са стране неких 80€, ал' не знам шта бих за то могао да купим.
- mislim_stvarno
jbg, ne isplati se bas ni da je prodajes, ako je prodas i za 100e, imas 180, a za te pare jos uvek nemas pristojnu gitaru da uzmes. Ja bih tu tvoju okrpio i stedeo, jbg, neke solidne polovne civije, dva potenciometra, mozda ne mora ni nivelisanje pragova, samo setup, i naravno, ako mozes sam to da odradis, glupo je davati majstoru velike pare, vise nego sto gitara vredi...
Ni jedan posao nije bauk, samo stisnes zube i polako krenes. Prvi put ces se preznojiti sta god da radis, a onda ukapirati da nije strasno. Ja sam na dve svoje gitare radio nivelisanje i poliranje pragova, i oba puta je sve dobro proslo (drugi put sam mnogo zadovoljniji poslom, a pragovi su bili u losijem stanju). Pogledas nekoliko stranica i videa na netu, i lagano.
Ni jedan posao nije bauk, samo stisnes zube i polako krenes. Prvi put ces se preznojiti sta god da radis, a onda ukapirati da nije strasno. Ja sam na dve svoje gitare radio nivelisanje i poliranje pragova, i oba puta je sve dobro proslo (drugi put sam mnogo zadovoljniji poslom, a pragovi su bili u losijem stanju). Pogledas nekoliko stranica i videa na netu, i lagano.
definitivno je najbolje da radis sam, ja sam na svojoj aster akustari nivelisao jedan koji je iskakao, resio sam taj provlem, ali se javio jos jedan, kad budem skidao zice planiram da se posvetim tome, cam kontam i kostanu nut da napravim...