Vidim da ti niko nije dao predlog sto se tice ovih koje si naveo. Hmm, ja ne bih uzimao Dean-a jer taj oblik moze brzo da ti dosadi a i verujem da je prilicno neprakticna. Framus je odlicna gitara (svirao sam samo na pojacalu Framus, Cobra tj. i izrada je stvarno izuzetna) ali ovde poprilicno nepoznata, mozda bi to bio problem ako bi nekad (a nadam se da neces) hteo da je prodas. Schecter C-1 FR ima moj dobar drugar (Metallica?

) i gitara je odlicna, ali pati od sitnih falinki u finisu, koji bi mogao da bude i znacajno bolji, s obzirom na cenovni rang. Gitara je inace mnogo slicnija Les Paul-u nego Strat-u, set-in je, ima podebeo vrat, masivna je, od mahagonija (i vrat i telo) tako da ima izuzetno pun ton, mada vrlo lepo definisan i cist, savrsen za riff-anje, pomalo neudobna za brze sviranje, ali to je vise do navika (mojih) nego do gitare. ESP/LTD su odlicne gitare u tom rangu, rame uz rame sa Schecterom, jedne od best-bang-4-a-buck, nesto shredderskije nastrojene (bolt-on, maple neck) ali sigurno imaju tanji ton od C-1, sto ne mora obavezno da bude losa stvar. Ibanez je siguran izbor (barem ovaj model) - ovaj model se proizvodi (S) vise od 20 godina i dokazao je svoj dizajnerski kvalitet, Floyd je odlican, ako volis tanke vratove ovaj je etalon takvih, tanko-tanko telo, ultra lako i udobno, neobican finis, jedino su IBZ magneti pomalo mutavi, ali to se da lako promeniti... Toliko od mene