gitara za shredding

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DrGreenthumb
MF veteran

Re: gitara za shredding

Post by DrGreenthumb » 24 Apr 2008, 15:16

YeaH_LefT wrote:Eto posto trazim gitaru i za sebe (ne bas za shredding ali su slicni hardwerski zahtjevi) u uzi izbor su mi upale sledece:

http://www.thomann.de/gb/ibanez_s2170_fwntf.htm
22 praga, zr tremolo

http://www.thomann.de/gb/dean_guitars_r ... rative.htm
previse upadljiv oblik i izgleda slab odnos cijene i kvaliteta

http://www.thomann.de/gb/framus_morriga ... _bk_hp.htm
hmm nemam nikakva saznanja o ovoj gitari

http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_mh_1000_stb.htm
ltd 1000, emg 81/85, i taj diiivni sljasteci obod :roll:

http://www.thomann.de/gb/schecter_daimo ... fr_bch.htm
procitao sam da ne moze da drzi stim (ali je to bilo samo misljenje jednog covjeka)

http://www.thomann.de/gb/esp_mii_emg_rw_blk.htm
ovo kad bih imao jos 300evrica vishka :P

Planiram da porucim sa thomanna neku i uracunao sam jos 20% na cijenu, jedino nisam siguran koliko je pametno kupovati bez isprobavanja, ali racunam ipak je to thomman i ipak ove gitare nisu vesla tako da ne mogu pogrijesiti.
Vidim da ti niko nije dao predlog sto se tice ovih koje si naveo. Hmm, ja ne bih uzimao Dean-a jer taj oblik moze brzo da ti dosadi a i verujem da je prilicno neprakticna. Framus je odlicna gitara (svirao sam samo na pojacalu Framus, Cobra tj. i izrada je stvarno izuzetna) ali ovde poprilicno nepoznata, mozda bi to bio problem ako bi nekad (a nadam se da neces) hteo da je prodas. Schecter C-1 FR ima moj dobar drugar (Metallica? :D ) i gitara je odlicna, ali pati od sitnih falinki u finisu, koji bi mogao da bude i znacajno bolji, s obzirom na cenovni rang. Gitara je inace mnogo slicnija Les Paul-u nego Strat-u, set-in je, ima podebeo vrat, masivna je, od mahagonija (i vrat i telo) tako da ima izuzetno pun ton, mada vrlo lepo definisan i cist, savrsen za riff-anje, pomalo neudobna za brze sviranje, ali to je vise do navika (mojih) nego do gitare. ESP/LTD su odlicne gitare u tom rangu, rame uz rame sa Schecterom, jedne od best-bang-4-a-buck, nesto shredderskije nastrojene (bolt-on, maple neck) ali sigurno imaju tanji ton od C-1, sto ne mora obavezno da bude losa stvar. Ibanez je siguran izbor (barem ovaj model) - ovaj model se proizvodi (S) vise od 20 godina i dokazao je svoj dizajnerski kvalitet, Floyd je odlican, ako volis tanke vratove ovaj je etalon takvih, tanko-tanko telo, ultra lako i udobno, neobican finis, jedino su IBZ magneti pomalo mutavi, ali to se da lako promeniti... Toliko od mene :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Apr 2008, 15:33

Pa da... Sa S serijom nema greshke... Sa promenom magneta dobijash killer machine i shto je isto dosta vazno, jako raznovrsnu gitaru po pitanju tona i stila sviranja... A imash S470 u Mix-u za manje od 600e...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Apr 2008, 15:56

Funkomat wrote:
Guitar_thrill wrote:
lepo sam gore naveo sta sam mislio pod pojmom ogranicen, ovde ispada da sam rekaao da je ogranicen na muzicke zanrove itd. sto nisam nigde rekao i zbog toga Strata i najvise volim kao gitaru, sto mozes toliko stvari svirati na njemu,ovde sam rekao da kao gitara za tu vrstu svirke koju sam naveo u uvodnom postu nije najbolja gitara, bar onaj osnovni strat kakvog svi znamo....
E vidis to je razlog zasto treba da kupis neku gitaru...
Pretpostavljam da vec sviras neko vreme tako da mozes sam da odlucis sta ti odgovara i ne moras da se oslanjas na nas. :wink:
Nemoj pogresno da shvatis ali imam utisak da zelis da kupis gitaru za "shredding" iz potpuno pogresnih razloga.
Daleko od toga da ti branim ali razumes sta hocu da kazem... :D
u pravu si...
ali npr. juce sam gledao Vlatka Stefanovskog, i ona njegova gitara mi se jako svidja Image ali nemam pojma koja je to gitara, podseca me na mesavinu PRS-a i Telecastera ......... i naravno ne znam kakav je osecaj svirati je, to prvo moram probati, ali recimo da mene vise privalce neke ovakve gitare od nekih Ibaneza i kompanije......recimo protiv ovakve ne bih imao nista protiv, samo recimo da je strat a ne tel eoblik.....mozda je offtopic ali zna li neko sta Vlatko koristi od efekata?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Apr 2008, 16:01

Guitar_thrill wrote: zna li neko sta Vlatko koristi od efekata?
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =43&t=2144

Uvek mozes da das nekom majstoru da ti napravi gitaru po zelji i onda mozes da ludujes sa idejama...
Ne znam koliko bi te to izaslo ali pretpostavljam min jedno + 50-60% na tvoj budzet na zalost.

mr.flash

Post by mr.flash » 26 Apr 2008, 17:07

Guitar_thrill wrote:
Funkomat wrote:
Guitar_thrill wrote:
lepo sam gore naveo sta sam mislio pod pojmom ogranicen, ovde ispada da sam rekaao da je ogranicen na muzicke zanrove itd. sto nisam nigde rekao i zbog toga Strata i najvise volim kao gitaru, sto mozes toliko stvari svirati na njemu,ovde sam rekao da kao gitara za tu vrstu svirke koju sam naveo u uvodnom postu nije najbolja gitara, bar onaj osnovni strat kakvog svi znamo....
E vidis to je razlog zasto treba da kupis neku gitaru...
Pretpostavljam da vec sviras neko vreme tako da mozes sam da odlucis sta ti odgovara i ne moras da se oslanjas na nas. :wink:
Nemoj pogresno da shvatis ali imam utisak da zelis da kupis gitaru za "shredding" iz potpuno pogresnih razloga.
Daleko od toga da ti branim ali razumes sta hocu da kazem... :D
u pravu si...
ali npr. juce sam gledao Vlatka Stefanovskog, i ona njegova gitara mi se jako svidja Image ali nemam pojma koja je to gitara, podseca me na mesavinu PRS-a i Telecastera ......... i naravno ne znam kakav je osecaj svirati je, to prvo moram probati, ali recimo da mene vise privalce neke ovakve gitare od nekih Ibaneza i kompanije......recimo protiv ovakve ne bih imao nista protiv, samo recimo da je strat a ne tel eoblik.....mozda je offtopic ali zna li neko sta Vlatko koristi od efekata?
Gitara je Scala ima raznih modela, a ova je pravljena samo za njega http://www.scalaguitars.com/
Sto se tice Vlatkovih efekata pricali smo ovde i o tome, ima i slika, pogledaj moj post negde na sredni strane.
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Apr 2008, 18:22

Jebote kako je lepa gitara :D

Sad sam bio na njihovom sajtu bas imaju zanimjliv pristup :D

(sorry za off)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 May 2008, 13:38

:oops: :oops: :oops: ovaj, juce sam bio u studiju i vlasnik studija me je zvao da mi pokaze nesto.....ovo......Image
Image
kroz Vox AC30...........i kako da kazem, shvatio sam da mi ne treba gitara za shredding, da bi sa ovom bio srecniji nego sa bilo kojim Ibanezom/Jacksonom itd......hvala svima na savetima, ali nekako sam shvatio da ima gitara koje me drze po mesec-dva, ali uvek se na kraju vratim Stratocasteru.......

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 11 May 2008, 14:16

Guitar_thrill wrote:hvala svima na savetima, ali nekako sam shvatio da ima gitara koje me drze po mesec-dva, ali uvek se na kraju vratim Stratocasteru.......

Heh, takodje :D
Dok sam svojevremeno trazio gitaru koju nameravam da uzmem, rekoh sebi - batali strata i uzmi nesto sa HH konfiguracijom. Probavao sam po prodavnicama i Yamahe i Hamere, pa sam jedno vreme imao mislju da uzmem nekog Epiphone Les Paula, ali sam na kraju odlucio da ipak uzmem Fendera. Evo sada stedim sa HSS Stratocastera.
Jest' da ovo zvuci kao tekst za neku reklamu :), ali ja stvarno mnogo volim Stratocastere.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 May 2008, 15:15

Guitar_thrill wrote:...ima gitara koje me drze po mesec-dva, ali uvek se na kraju vratim Stratocasteru...
Strat je Strat je Strat. Nije nužno da bude Fender, ali dokle god je ispoštovan "tradicionalan" dizajn tela... Nije "težak" zvukom i nije lak za sviranje, ali jako dobro radi to što radi - bilo koja muzička situacija da je u pitanju (shred, rock, jazz, štagod) ne ostavlja te na cedilu.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 May 2008, 18:19

Moji ljudi... :bow:

Post Reply