Seymour Duncan 6-String Bridge Pickups 12 Model Comparison
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Seymour Duncan 6-String Bridge Pickups 12 Model Comparis
meni aftermath ima slicnu notu u srednjima i dubokim srednjim kao custom na ovom klipu,ne cini mi se da je samo za taj fazon.meni uvijek srednji kod magneta presudjuju.
- mislim_stvarno
ovaj test 7zicanih magneta sam juce gledao, al' zaboravio da ga okacim ovde. Dobro ga je void ostavio.
prvi rif jedino mi se aftermath ne dopada
chugs and chords mi je invader bzvz
trecu rif, opet invader bzvz, warpig dosta dobar, ova dva jako dobra
death metal ne mogu ni da slusam
skejterski punk dist najbolji, invader i aftermath tu negde, jako dobri, warpig nije nesto
overall mi opet dist najbolji, mada kad bih birao, dist ili warpig za ono sto mi treba
prvi rif jedino mi se aftermath ne dopada
chugs and chords mi je invader bzvz
trecu rif, opet invader bzvz, warpig dosta dobar, ova dva jako dobra
death metal ne mogu ni da slusam
skejterski punk dist najbolji, invader i aftermath tu negde, jako dobri, warpig nije nesto
overall mi opet dist najbolji, mada kad bih birao, dist ili warpig za ono sto mi treba
јбг, мени је некако Инвејдер "питомији" као да ми има мало дубљи, басовитији звук...нем' појма.
мада, уз њега одма' иде Ворпиг, баш ме је пријано изненадио у свим варијантама.
мада, уз њега одма' иде Ворпиг, баш ме је пријано изненадио у свим варијантама.
- mislim_stvarno
da, da, i to sam gledao, samo sto je fora sto nisu iste gitare u kojima je probano (druge skale, drugi materijali, razlicit broj zica, razliciti stimovi), a pitanje je da li je pojacalo axefx prilagodjavao svakom magnetu
i pored toga, alternative 8 zvuci kao bulja, a invader dist fullshred i blackout opet do jaja (bo posebno dobro)
i pored toga, alternative 8 zvuci kao bulja, a invader dist fullshred i blackout opet do jaja (bo posebno dobro)
slicno kao i prije,samo sto je alt8 odje jos i gori,mojim usima.
штајазнам, ја тај Дајмбакер доживљавам искључиво као солуцију за ултимативни Пантера трибјут бенд или бар за гањање таквог звука. Дајм је имао башбашбаш специфичан тон, прављен да вози ту теешку струју и маст који су, између осталог, и карактеристика Пантере.
Мислим да га никад не бих метао у било коју џитру са којом не планирам да одсвирам бар 3 Пантерине песме по свирци. Некако ми делује као смртни грех не урадити тако
Мислим да га никад не бих метао у било коју џитру са којом не планирам да одсвирам бар 3 Пантерине песме по свирци. Некако ми делује као смртни грех не урадити тако

Evo da se javim kao pobornik JB-a
. Elem meni ta definicija i harmonijski kontekst u visokima nemaju premca. A sto se tice malo teze svirke, naravno odlicni DM magneti (tj nafurani jb).
Nesto sam na brzinu prelistao ali nisam video da je neko pomenuo ove Gus G Fire Blackout (valjda tako bese). Ja kad bih hteo da opicim neku metalchugu oni bi dosli u obzir za moj ukus uporedo sa mustaine aktivom.

Nesto sam na brzinu prelistao ali nisam video da je neko pomenuo ove Gus G Fire Blackout (valjda tako bese). Ja kad bih hteo da opicim neku metalchugu oni bi dosli u obzir za moj ukus uporedo sa mustaine aktivom.
jedino mi je distortion najzanimljiviji i invader manje vise.....
blackout standard nista posebno,ako bi morao da stavljam aktivne,emg81 za krljanje definitivno.....
blackout metal,promasaj......mid scoop, a ni onog heavy bootoma nema,jeste da dimebucker ima jos manje srednjih ali ima bar onaj heavy bottom,kada udari palm mute bar grune,mada on bi dobro legao preko nekog dobrog high gain lampasa,dok bi na trandzi (u nasim prilikama) previse prstao jer i ovkao ima dosta visokih.moze da prodje ali samo u nekim kombinacijam...
od kada sam uzeo novu gitaru poceo sam da odvajam od usta za emg set,medjutim kada sam svirao na malo boljem pojacalu (neki rucni rad,lampa i neka lampa i drive boostovan uz pomoc dean markley overlord ,valjda) i shvatio da je zapravo dimarzio super 3 ono sto ja zapravo zelim,a manje vise koliko mogu da cujem mislim da SD nema takav magnet.
blackout standard nista posebno,ako bi morao da stavljam aktivne,emg81 za krljanje definitivno.....
blackout metal,promasaj......mid scoop, a ni onog heavy bootoma nema,jeste da dimebucker ima jos manje srednjih ali ima bar onaj heavy bottom,kada udari palm mute bar grune,mada on bi dobro legao preko nekog dobrog high gain lampasa,dok bi na trandzi (u nasim prilikama) previse prstao jer i ovkao ima dosta visokih.moze da prodje ali samo u nekim kombinacijam...
od kada sam uzeo novu gitaru poceo sam da odvajam od usta za emg set,medjutim kada sam svirao na malo boljem pojacalu (neki rucni rad,lampa i neka lampa i drive boostovan uz pomoc dean markley overlord ,valjda) i shvatio da je zapravo dimarzio super 3 ono sto ja zapravo zelim,a manje vise koliko mogu da cujem mislim da SD nema takav magnet.
- mislim_stvarno
Nisam siguran da ovakvi testovi zaista daju pravu informaciju, naročito zbog toga što dobar deo ljudi ne čuje kako se magnet ponaša već sluša EQ krivu, koja je mnogo manje bitna. U tom smislu bio bi mnogo korisniji test gde upravo ne bi ostalo isto podešeno pojačalo. Naravno da Alternative 8 ili Dimebucker zvuče šiljato ako je EQ na pojačalu podešen tako što je prvo stavljen Distortion i namešten ton za njega.Elem, ne postoji tu "bolji" ili "lošiji" magnet, ali u kombinaciji određene gitare, pojačala, određene svirke, i što je jako bitno, svirača, gitara će zvučati drugačije. Nekom ko svira mekše, određena vrsta definicije i presence-a iz gitare može dobro ležati, npr. Vidim da to na Tube-u isto niko ne pominje, a zapanjujuće je, ako se dva čoveka ovako uključe pa uzmu jedan za drugim istu gitaru u ruke da sviraju a ton ispadne nebo i zemlja.