Schecter Hellraiser Special Solo 6

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
SlowHandMan

Schecter Hellraiser Special Solo 6

Post by SlowHandMan » 05 Jan 2013, 04:26

Sta mislite o ovoj gitari? Trenutno imam Epiphone SG G-400, sa DiMarzio PAF humbuckerom u bridge-u. Sviram hard rock, grunge, southern rock-metal, alternative metal. Da li mislite da je ovaj Schecter dobar za ovu muziku tj. da li je dobar potez da dam svoju gitaru i doplatim za ovu? I ako je neko imao iskustva sa njom bio bih mu zahvalan da to iskustvo podeli sa mnom :)

mislim_stvarno

Re: Schecter Hellraiser Special Solo 6

Post by mislim_stvarno » 05 Jan 2013, 09:06

Mislim da je jako ruzna :mrgreen:

ne znam da li ce se neko javiti, ali bar malo da pomognem, ovo je muzzy napisao o schecter singlecut gitari
viewtopic.php?f=20&t=8155&start=255#p166565
ako se javi, mozda jos nesto napise

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 05 Jan 2013, 12:57

:lol: To je ta sto je on napisao sa EMG magnetima 81/85...Kako je Schecter izbacio SGR seriju mislim da se ovaj model izgubio, ima Damien Elite Solo 6 i Hellraiser Solo-6 ovo je Special i po specifikacijama je nesto izmedju ove dve gitare koliko sam ja shvatio lika koji prodaje gitaru.

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Jan 2013, 18:04

Odlicne gitare za te pare. Samo moras da vidis da li ti odgovara vrat. Meni je predebeo. Mislim, vrat gitare :D

I ja preferiram pasivnu elektroniku.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 05 Jan 2013, 18:39

Pretpostavljam da si imao prilike da probas gitaru pa mi kazi kako ti se cini zvuk? Vrat na mom Epiphonu je isto debeo i imao sam do sad 3 akustare sa razlicitim vratovima i navikao bi se na sve jer imam duge prste pa mi nije problem. Gledao sam razne klipove na yt-u i jbg koliko snimak moze da docara, razlikovali su se dosta snimci i od toga kako neko svira i pojacala na kojim su svirali pa nisam mogao da steknem pravi utisao kako gitara zvuci na klinu a posto je vise nema u radnjama ne mogu da odem i probam a lik zivi u drugom gradu.

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Jan 2013, 19:57

Zbog EMG-a zvuci kao i 90% gitara sa EMG-em :D
Kompresovano do bola.

Mislim da je izrada gitare jako dobra, na nivou Yamahe u tom nekom mid-price segmentu. Nema druge nego da odes i probas je, ne mogu drugo nista da ti kazem. Varijanta sa SD pasivnim magnetima je drugacija dosta. Najvise zbog obilka vrata i ona mi se vise dopada.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 06 Jan 2013, 01:38

Bas sam u nedoumici, da li da menjam sa likom gitaru i doplatim mu 300 evra kad nemam gde da probam gitaru. Video sam na netu razne klipove, negde je clean bio ok, negde se culo krcanje-pucketanje isto tako i komentari su raznoliki, ljudi svasta pisu za te magnete. Dvoumim se da li da trampim gitaru ili da ovaj PAF sto imam u bridge-u stavim u neck a kupim DiMarzio The Tone Zone i stavim u bridge i jos kupim poklopce izaslo bi oko 100 evra...vec sam na gitari promenio prekidac i potove...ali gitara ce uvek imati tu manu da vrat pada, posto je tezi od tela, navikao sam se na to medjutim razmisljam ako jednog dana budem hteo da prodam gitaru nema sanse da da dobijem te pare nazad sto sam ulozio tako da bi se zakopao sa ovim SG-em.

Post Reply