Texas spec,CS 69 ili neke druge?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bancika

Re: Texas spec,CS 69 ili neke druge?

Post by bancika » 05 Feb 2013, 21:26

imao sam i nije mi se nesto dojmio pa ode na oglase. Nekako mi bio sav u srednjima. Vazi za heavy magnet, a ne podnosi scoopovanje midova ni malo jer onda ne ostane nista pa se izgubi...ima previse outputa pa se ne cisti lepo. I nikako se ne mixa sa standardnim strat magnetima, moralo bi menjati sve da ne bi bila drasticna razlika i u karakteru i u snazi. Sta znam, mozda za neki heavy blues lead samo, nista vise.

Mislim da je onaj li'l 59 mnogo upotrebljivija varijanta od tih malih duncana.

Trzalica

Post by Trzalica » 05 Feb 2013, 21:47

Mislim da je ovo dobar primer kako zvuče ovi Seymour Duncan JB Jr.™ SJBJ-1 magneti. Doduše, nigde ni "s" od stratocaster zvuka (gitara je takodje neka strat kopija), ali ... ono, ako neko veli da su magneti bitni ...
Inače gitaru svira legendarni basista Joe Bouchard iz benda Blue Öyster Cult! :D

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 07 Feb 2013, 08:28

Magneti na american standardu su po meni sasvim ok, cak mozda i najuniverzalniji. Ja sam se dugo dvoumio izmedju TXSpecial i ScN(tad su se pojavili) fenderovih magneta. Na kraju ja uzeo scn, a moj drugar txs pa smo mogli da uporedimo. Tx su vise vintage sa midlovima i klin im je fantastican. Na drajvu su po meni losi(dosta), mada ko voli vintage ton ok su. Scn imaju moderniji zvuk, klin nista posebno ali drajv super,plus nema zujanja. Narocito na bidge-u jer je jace namotan. Sve je stvar ukusa, ja planiram cak da stavim i dimarzio humbucker u singl varijanti za bridge poziciju, samo jos ne znam koji

spanjevic

Post by spanjevic » 10 Feb 2013, 12:27

Generalno nisam nezadovoljan stock magnetima na Amer.Standard Fenderu mada mislim da im hvali malo karaktera,tj.konkretnosti kao sto imaju TS ili CS 69.Trzalica je u pravu i mozda previse univerzalnosti trazim od svog strata a to je vjerovatno znak da mi treba pored strata jos jedan drugi strat.High gain mi bas i ne treba mada ne bih volio da me nema nigdje na mjestima gdje treba da sam ispred u svirci.Ponavljam sa stock magnetima nisam nezadovoljan ali sudeci po YT snimcima hvali im malo izlaznog karaktera,definisanosti.Razmisljam eventualno i o nekoj hot-rails ili little 59 bridge varijanti u kombinaciji sa ssl-1 jer mi se nekako cine naj pribliznijim onome sto ja hocu ali vidjecemo jos i javicu vam sta sam uradio na kraju.Mnogo ste mi pomogli a i Boga mi otvorili oci.Hvala iskusnijim forumasima Bancika,Trzalica,Dusan,Svitas,Guitar_thril,Milanare,Perce,Duane na konkretnim prijedlozima i svesrdnoj pomoci a meni definitivno treba jos jedna gitara a Strat neka ostane onakav kakav i treba da bude.Hvala i :butthead:

doksas

Post by doksas » 19 Mar 2013, 23:35

Imam Strata iz '79 sa originalnim magnetima jedino sam u bridz stavio ovaj SD

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/328 ... trat-Blk-/

Po meni dobitna kombinacija za tu neku univezalnu svirku,jer ostao je 99% isti ton u bridge/mid poziciji na cleanu a dist u bridzu je dooosta masniji i bolji nego sa originalnim.
E sad,ja se u to ne razumem drugi su mi lemili ali ima neka fora kod lemljenja da kada ti je bridge+mid pozicija, taj bridz magnet(10,3 kilo oma) se splituje i otprilike dodje na isto kilo oma kao originalni(5 i nesto kilo oma) pa zato i zadrzava taj lep i topao clean.
Dakle samo lemljenje nikakvi prekidaci se ne ugradjuju.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 19 Mar 2013, 23:54

Na Dick Dale stradzi su mi Fat '50s ,i topla preporuka za njih.Basoviti,bez mnogo srednjih,ali prangaju samo tako.Jedino,jbg,kad ih otpanjis umeju i te kako da zuje :)

Post Reply