Ako postoje Fender Noiseless magneti, zasto.....

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: Ako postoje Fender Noiseless magneti, zasto.....

Post by Cortex » 30 Apr 2013, 17:26

Sad cu bas da probam da nadjem

Aha evo ga => http://www.youtube.com/watch?v=Zf0Ks8-g3sU

Mislim ono, i ja najvise volim zvuk L5-ice i njene drvenaste midlove i utegnut i prebrz bass response, ali ovo na stratu meni zvuci super. Lik koristi i Twin Reverb, Jazz III trze, i obicne Daddario desetke.
Last edited by Cortex on 30 Apr 2013, 17:37, edited 1 time in total.

andrej]

Post by andrej] » 30 Apr 2013, 17:33

Cortex wrote:Scott Henderson koristi Suhr single coil pickupe u studiju, a uzivo koristi DiMarzio VIrtual Vintage. Kad cak i njega boli qratz za razliku u zvuku I'm sold.

Ovi Lace Sensor su me odusevili na kanalu jednog jazz gitariste koji ih ima na Stratu. Ton je u necku apsolutno jazz savrsenstvo da ne poverujes jbt.
kad bi mi neko poklonio, ne bih imao nista protiv axe-fx-a za zivu upotrebu. takodje, kada bih stalno svirao na nekim velikim scenama, imalo bi smisla da imam nekoliko gitara i da deo njih ima noiseless magnete. ovako, u mojoj situaciji, nema previse smisla sve to. imam gitaru za snimanje, magnete za snimanje i pojacalo za snimanje, koji, coincidentally, savrseno funkcionisu uzivo. jedino sto mi je pojacalo malo tesko i moram kofer da nabavim, ali ne moze sve da bude savrseno za male pare...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 30 Apr 2013, 17:39

ali ne moze sve da bude savrseno za male pare...
Ma...yebes savrsenstvo. Samo da se sviri. I da pesme valjaju. :bambi:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 30 Apr 2013, 18:00

Probaj s ovim:
Image
Jedino sto mozes da izgubis,je summmmmmmmmmmmmmmm...!

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Apr 2013, 18:06

Cortex wrote:Ton je u necku apsolutno jazz savrsenstvo da ne poverujes jbt.
Pa u tome je i problem :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Apr 2013, 18:14

zwelj wrote:
Cortex wrote:
Ovi Lace Sensor su me odusevili na kanalu jednog jazz gitariste koji ih ima na Stratu. Ton je u necku apsolutno jazz savrsenstvo da ne poverujes jbt.
Baci link.
Evo.

Salim se, za mog druga. :mrgreen: :ziveli:

zwelj

Post by zwelj » 30 Apr 2013, 19:45

Cortex wrote:Sad cu bas da probam da nadjem

Aha evo ga => http://www.youtube.com/watch?v=Zf0Ks8-g3sU

Mislim ono, i ja najvise volim zvuk L5-ice i njene drvenaste midlove i utegnut i prebrz bass response, ali ovo na stratu meni zvuci super. Lik koristi i Twin Reverb, Jazz III trze, i obicne Daddario desetke.
Dobar je, mada malo zamucen... Svojevremeno sam slusao neke momke u 'Panta Rei'-u ovde kod mene na 25-om maju i gitarista je svirao Bensona Breezin..., ton je bio za ne poverovati da islazi iz strata, topli visoki, siroki srednji sa diskretnim bass bottom-om... ton sa masom i definicijom, jedan od najlepsih clean-a na solidbody-ju koji sam cuo... Nesto poput physical modellinga (Tuck Andressovog L5 + Bartolini) na stratu... Steta sto nije bilo prilike da se vidi i ostali equipment...

komil

Post by komil » 30 Apr 2013, 19:50

ToneChaser wrote:Pa nisu to bas rekli, ali su rekli da sam ja on :XD: :XD: :XD: pa shvatih da je ovde zanimljivo nesto u vezi sa njim :D Mada iskreno, nije me do sada zajebavao, uvek mi lepo odgovori, sta vise skoro pa da me je ubedio da kupim noiseless, jer po njemu nista se ne gubi, nista nije drugacije a nema zujanja! E to trazim. Da je isti kao singl a da nema zujanja. Mozda trazim i jare i pare, sta znam, ali rekoh hajde da pitam, nista ne kosta. Bolje i malo da sam dosadan i naporan nego da potrosim novac pa da posle budem razocaran.
Budi dosadan koliko hoćeš, nije to problem, ali treba da znaš da ima ljudi koji imaju vrlo jaka izgrađena mišljenja i rado i glasno podele ta mišljenja, ali ni sami ne znaju na osnovu čega su izgradili mišljenje... :)
ToneChaser wrote:A da li si ti jedan od profesionalaca mozda na forumu, na koje je mislio trzalica i na koje me je uputio da ce se javiti mozda? Posto vidim imas avatar magneta na slici? Ako jesi, onda se stvarno zahvaljujem sto si odvojio svoje vreme da mi pomognes.
Nisam profesionalac, ja sam amater. Magneti su mi mali hobi, motam, premotavam ih i slično - otud sličica pickup-a sa srebrnom žicom (garant je dobar protiv vampira).

ToneChaser wrote: ali kad pogledaš hronološki, otprilike što noviji Fender dizajn to zvuke bolje (meni) a i bliže klasičnom zvuku.

Da li je mozda ovde napravljena greska u kucanju? Da li nisi mozda mislio "sto stariji Fender dizajn to zvuce bolje, ili Sto noviji Fender dizajn to zvuce gore, jer ovakav tvoj stav je i stav trzalice, da je novo ok, a da je staro, vintage zapravo tripovanje i mozda neka sujeta kompleksi ili sta ti vec znam kako se to naziva, ta potreba, to razmisljanje.
Nije greška, ali mislio sam isključivo na bezšumne tipove Fendera. Noviji Fender bezšumni mi zvuče bolje od starijih Fender bezšumnih. To sam hteo reći.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 03 May 2013, 01:05

ToneChaser wrote:
Kristijan wrote:Чекај, ти си дошао да се распиташ, или да ти неко потврди да си у праву? Ако је ово друго у питању, ево ја ћу да ти кажем да си у праву... за све. И за оно што још ниси смислио :mrgreen:

Шалу на страну, поента је у томе што се ту не ради о томе шта је боље, него шта је некоме битније у звуку. Пошто бешумни магнети немају исти звук као синглови, онда заправо и нису за директно поређење, и онда не постоји бољи и лошији. Просто одабереш шта си вољан да жртвујеш у тону и због чега, и онда будеш срећан до краја века. За тебе је свакако најбоље оно с чим си ти задовољан.
Ma stvar je u tome da ja zelim da znam da li ima nekih promena u zvuku, o tome se radi, pa tek posle tog razjasnjavanja cu razmisljati da li mi je bitniji sam zvuk i trip zvuka ili zujanje...

e sad prvo rekoste da li ti da li neko drugi da ima u zvuku promene, posle je trzolica pisao nesto ironicno za televizor, pa sam shvatio da nema nikakve razlike u noiselessu i vintagu nego da se ljudi tripuju da bi bili popularni ako sviraju instrument sa originalnim postavkama, i da je noiseless naprednija tehnika, pa bi i zvuk trebalo biti napredniji kao sto je slika kod plazme televizora naprednija od one u crno belom koji zraci kako bi rekao on :mrgreen:

Nisam dosao da cujem ono sto ja zelim, jer ja i ne znam sta zelim :P :XD: zato sto ih nisam nikada direktno uporedio.

e sad, moze da svako drugacije filozofira, ali mene ne zanima to, nego konstanta, naucno objasnjenje, ok, muzika jeste umetnost i ne vredi raspravljati, ali valjda magnetno polje, metali, struja akustika, zvuk itd itd su nauka odn fizika, matematika i slicne nauke, tako da postoji valjda samo jedna jedina istina a ne kako se kome svidja.

To mene zanima. Ko je naucno u pravu? Toga cu i da poslusam.

Hvala sto si odvojio vremena na razjasnjavanju. :cao:

:ma bravo: ............Bravo, samo se drzi nauke i sve ce ti biti jasno!...................... :ma bravo:

bancika

Post by bancika » 03 May 2013, 21:45

Meni su noiseless vs true single otprilike kao cd vs vinil. Yeah, izgubis nesto sa jedne strane so f-ing what.

guv'nor

Post by guv'nor » 03 May 2013, 22:37

Ja i dalje ne kontam 'đe je zapelo. :)
Svirao sam i noJslese i tr00 singlove - sve to radi vrhunski. Noiseless-e nikada nisam uzimao zato što mi je smetao šum nego zato što su Dimarzio HS i Virtual (Vintage/Solo) magneti mnogo dobre sprave & rade vrhunski jasno i debelo.
Lace Sensor-i su takođe dojajni magneti, ali daleko od toga da su tihi...

Ne može da se svira lampaško pojačalo, op-amp drajv i neki fuzz i da se krive singlovi za šum. Može, ali... Jbga...

Na kraju, postoji vol pot koji se zavrne kada se ne svira i, isto tako, štimer na kraju lanca koji uvek može da se nagazi u pauzi.

Milanares

Post by Milanares » 03 May 2013, 23:12

E to je pravi player's point of view. Živio :ziveli:

HeatMan

Post by HeatMan » 04 May 2013, 09:56

ApplePie wrote:inace, meni se svidjaju lace sensor pikapi. jesu noiseless, ali imaju svoj zvuk. prvo su ih reklamirali kao vintage-alike, ali ih sad svi smatraju posebnim stilom magneta. jeff beck (90ih), klepton (90ih), jonny greenwood (i dalje) su ih koristili. i billy corgan.
Pa i Gilmour :)[/quote]

gilmour je poznat po emg-ovima.

A kod kleptona se mora napomenuti da je u periodu lace sensor (kasnije fender sensor) magneta koristio i njegovu famoznu aktivnu elektroniku, gde je jedan pot bio za dizanje/spushtanje visokih, a drugi za 20db mid boost.

dok je gilmor imao njegovu dg20 plochu sa emg-ovima, koji su aktivni, i nemaju nikakve veze sa ovom temom. plus je njemu jedan tone pot bio samo za dodavanje bassa, a drugi za dodavanje visokih. na 0 su chisti magneti, i nema filterovanja.

pouzdano znam da i jedan i drugi a svi ozbiljni muzichari, u studiju koriste vintage opremu, ili bar neku dobru vintage-like opremu.. stare i nove stratove, telce, 335ice, les paulove, sg-eve, a od ampova music man (i dalje ga koristi clapton), fender, gibson, vox, marshall. jer to je prosto taj ton i oni su odrasli na tom tonu (kao i mi) pa bi korishcenje necheg drugog bila potpuna suprotnost u odnosu na ono na chemu su izgradili karijeru. Gilmour je umeo (a i dalje to ponekad radi) da ubode gitaru direkt u mixer (ranije bez DI-boxa, a sad cheshce sa)

sve to ima svoju primenu i svoje zashto. ako svirash live u bendu kao gilmor i clapton, morash da imash mogucnost da se istaknesh na nekim komplikovanijim mixevima otud sve te egzibicije...

i samo cu reci ovo:

obratite paznju na noise na "tihoj" solazi koja krece negde oko 6 minuta..
Nema nishta shto moze da zameni dobar klasichan single coil zvuk i to je fakat. zujanje je neshto shto ne smeta nikome ako si dobar svirach, jer kako se kaze "u rukama mandushica vuka svaka je pushka ubojita"

eto, my 2c. :)

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 04 May 2013, 11:56

ToneChaser wrote:p.s. A koji su to ovde vrhunski experti za pedale, pojacala itd, da znam kada pisu po forumu, da njihovo misljenje shvatam ozbiljno , posto su autoriteti, pa ce verovatno biti u pravu?

Hvala puno na odgovoru.

khm, khm

Post Reply