Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Dersu Uzala
jawohl wrote:Zar ti to nije coil split sto ti pricas 0.0
Sa onim prekidacem sto sam ti rekao ne razdvajas humove nego ti iz jednog hama dolazi "goofy" zvuk, sl kao phaser pedala samo sto ne menja frekvenciju. jer kako si ti rekao tebi to dolazi sa push/pull pota i biras combo sa hot wire jednog i drugog itditd. svejedno menjas paralelnu vezu u serijsku sto meni to nije poenta. Coil split je to sto si ti povezao i vecinom ih ugradjuju na fenderima koji imaju singlove da bi dobili zvuk huma i obrnuto. Ovo ti je obican phase switch sto znaci da okreces polaritet negativne i pozitivne frekvencije samo jedan put. Ne splitujes na single coilove.
Izgleda da ja pricam svahili. Odustajem.

-
jawohl
-
Da zato sto je prva serija radjena u americi pa su je preselili u koreju, nzm tacno koje god. Oko 90tih se to desavalo dok sam ucio kako se vozi bajs i nzm detalje. Ali sam imao sertifikat o poreklu i carini. Jer serijski brojevi na ovim gitarama nemaju oznaku za god proizvodnje, nzm zasto to nisu ukljucili u broj. Otprilike je slican fazon kao sa cortom.
-
Trooper
- Urednik
-
Dersu Uzala wrote:jawohl wrote:Zar ti to nije coil split sto ti pricas 0.0
Sa onim prekidacem sto sam ti rekao ne razdvajas humove nego ti iz jednog hama dolazi "goofy" zvuk, sl kao phaser pedala samo sto ne menja frekvenciju. jer kako si ti rekao tebi to dolazi sa push/pull pota i biras combo sa hot wire jednog i drugog itditd. svejedno menjas paralelnu vezu u serijsku sto meni to nije poenta. Coil split je to sto si ti povezao i vecinom ih ugradjuju na fenderima koji imaju singlove da bi dobili zvuk huma i obrnuto. Ovo ti je obican phase switch sto znaci da okreces polaritet negativne i pozitivne frekvencije samo jedan put. Ne splitujes na single coilove.
Izgleda da ja pricam svahili. Odustajem.

Djede, mislim da momak hoce da kaze kako hoce da coilove neck magneta preveze serijski-paralelno, bar meni tako deluje
-
Dersu Uzala
U sad si nam ga shukn'o Troopere. Sad vec pricamo o tri stvari, out-of-phase switching, coils splitting i series/parallel coil wiring. Jos samo neko da ubaci i coil tapping i ode mas' u propas'.

-
Usred Zala
jawohl wrote:Jel imao neko prilike da svirucka na peaveyu?
Peavey je firma koja je startovala sa jeftinom opremom - da kažemo studentskom. U međuvremenu su se razvili u sasvimo ozbiljnu firmu. Upoznao sam nekoliko Peavey gitara i svaka je bila dobra u svojoj klasi. Američke su bile kao ova sa slike ispod tvog pitanja. To su prve gitare urađene na cnc mašinama. Specifikum je vrat koji je spojen uzduž po sredini, nut beše aluminijumski. Vrlo lep rad od solidnog američkog drveta i kvalitetno livenog hardwarea. Dobar i interesantan ton. Jednu je na sceni svirao i Carl Perkins recimo. Akustare su pravljene ko zna gde, ali sviraju u skladu sa cenom, sasvim pristojno. Probao i neke iz novije produkcije i sasvim se uklapaju u cenovni razred. Prema tome sve u svemu sasvim dobre gitare. Tu koju ti imaš ne poznajem.
-
ApplePie
-
Jedini Pivi od djitri kojeg priznajem je ovaj Vanderberg. Ko da ga je NASA pravila, Kahler Spyder, ima i micro neck... jedino je vrat malo uži za moj ukus. Naravno na svakom deliću gitare jasno piše Made in USA.
(nisam slikao za izložbu nego za arhivu)

-
jawohl
-
bio danas na cepi sa tecom, pitao ga za dzitru. vrat je menjan, sada je vise karakondzula od 2 djavola nego jedan kad mi je rekao. moja
greska u vezi info. vrat je sa koreanskog

u pitanju je bio predator kupljen '94.
izvinjavam se na iznosenju pogresnih informacija.
Vanderberg je zver od gitare. ApplePie sta mislis po tebi, kahler ili gotoh? mogao bi i na pp ako je vec bila tema, neam vremena trenutno. pozz
-
ApplePie
-
Kahlera više nema. Spajdera i Kilera je bilo nekih NOS al više ni toga. To su bili verovatno najsavršeniji FR sistemi ikada pravljeni. Pomenuću samo par stvari: Dvostruke oštrice, tako da tremolo uvek ima neki nulti položaj, tj uvek je u štimu, podešavanje visine sedla, što pravi akciju prema radijusu fingerboarda, žice mogu da idu sa kuglicom ili bez, Izmenjive oštrice... milion nekih sitnica do jako dobrog materijala od kog su pravljeni. Baš za ovaj sa slike su naručivani neki delovi koji nisu jeftini i sreca da ih jos ima.
Gotoh sa druge strane proizvodi Edge koji mi evo stoji na gitarama dvajes i kusur godina i radi kao i prvog dana. A ne bi bilo fer ne pomenuti Shaller. Stvar ukusa i bira se po izgledu jer su u istom cenovnom rangu. Ja lično smatram da je edge "lepši" pa bi titulu "boljeg" dodelio Shalleru... Na ravne časti

-
Gosa
Last edited by
Gosa on 19 Jun 2013, 23:12, edited 1 time in total.
-
ApplePie
-
Yap, i otišao je za Hrvatsku

750 je bio, ima tome godina dana