Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pujo Sotka wrote:
Da ovo deluje zanimljivo, jedino sam čuo za ovog ibaneza grg serije da su loši, inače sve izgledaju kao prave metal gitare.
Gosa wrote:Pujo Sotka wrote:
Da ovo deluje zanimljivo, jedino sam čuo za ovog ibaneza grg serije da su loši, inače sve izgledaju kao prave metal gitare.
Probao sam bas taj grg samo crne boje,i mogu ti reci da nije toliko los..magneti jesu losi ali moze da se sredi...
Vidis da mozemo da budemo civilizovani i da pricamo normalno, nije tesko biti fin. Dakle ja sam vec rekao nemam nikakvog iskustva jer nisam ranije svirao gitaru, imam samo veliku zelju i rekao sam sta bih od muzike svirao, ono sto si mogao da kazes i bez onog prethodnog posta je bilo da se prosto ne slazes sa mnom i da smatras da je kupovina nove gitare kakve takve uvek bolja od polovne ako sam dobro razumeo. Vec sam precesljao dosta foruma i mnogo puta je dolazilo do nerazumevanja i pljuvanja od strane onih koji smatraju sebe strucnjacima prema onima koji su neiskusni i pitaju za savet, sto si i ti pokusao, i zamenio me ocigledno sa nekim ko je nerazuman i svojeglav i ne trpi tudju kritiku, veruj mi ako je neko tolerantan i prihvata savet onda sam to ja, inace ne bih ni otvarao ovu temu da mi nije stalo do tudjeg misljenja, dakle nije mi se svideo takav stav prema meni i smatram ga potpuno suvisnim i neprimerenim. Znam ja da su cene pojedinih gitara nekada preterano visoke za kvalitet koji je priblizno dobar kod neke mnogo jeftinije i zaista ne trazim nista specijalno samo ono sto bi moglo da ispuni cilj a to je da se na njoj svira veci broj zanrova od ovih koje sam naveo i da to zvuci pristojno za ovaj novac koji mogu da izdvojim. Hvala svima koji mi daju svoje predloge, ja to cenim, i vec formiram svoje misljenje o tome sta da kupim.Frostensen wrote:Nisam umislio nista nego si krenuo sa potpuno pogresnom pretpostavkom i jos si u fazonu ma to su sve gluposti.
Kod kupovine polovne opreme, a pogotovu gitara moze svasta da ti se desi jer imas profesionalne dilere Americkih vintage relik sa potpisom Hendrixa, koje u stvari vrede 100 evra sa koferom. Imas celu temu ovde o tome. Takodje, sanse da ti neko proda gitaru od 600-700 evra za 200 nisu bas sjajne a to je ono cemu se ti nadas rekao bih. Osim ako nemas srece, to je u principu pecanje ako te ne mrzi da cekas i proveravas da li je to sto se reklamira stvarno to. Po mom isksutvu, a mislim da ce se ljudi koji se vrte po radnjama sloziti, kod gitara od 200 do 500 evra razlike prave nijanse, tj. sta je kome vise zapalo za oko. Nekom boja tona, nekom finish, nekom vrat i sve ostalo.
Imajuci u vidu da iz dosta probavanja znam da u tom rangu nema toliko razlike, logicnije je uzeti novu gitaru sa garancijom i obezbedjenim servisom, nego dati toliko za duplo skuplju polovnu. Ako dobro izaberes one mogu da budu dobri instrumenti i na duze staze jer su sanse da u sobi, na probi i kroz procesor provalis razliku u ceni skoro nikakve. A tek uzivo na svirkama mozes da zaboravis da ce neko zvucati bolje od tebe jer ima bolji instrument. Tu uglavom posao rade pojacala jer je ozvucenje u Srbiji poslovicno nikakvo, pa koliko pojacalo izvuce izvuklo je. Cisto primera radi, pre par godina se u jednoj radnji prodavao Michael Schenker Flying V, sa sve grover chivijavama za cini mi se 300 evra.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest