Pomoc oko pojacala gitarskog, i oko kupovine drugog

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mickey93

Pomoc oko pojacala gitarskog, i oko kupovine drugog

Post by Mickey93 » 23 Apr 2015, 14:16

Pozdrav prijatelji i kolege, imam par pitanja za vas i bio bih vam veoma zahvalan kada bi ste mi odgovorili i pomogli u ovom mracnom casu. :D
E ovako prvo pitanje je ostao sam bez pojacala u kuci. Pojacalo koje sam imao pozajmio sam od drugara i njemu je nesto zatrebalo i moram da mu vratim. I sada dolazim pitanje sta kupiti. Uglavnom sviram metal i rock ali znam da sednem i da cepam nesto blaze. Na umu mi je par pojacala i van njih ne bih isao osim ako ne predlozite nesto dobro za te novce. Prvo je Orange Micro Terror, zatim Marshall MG30 (samo zato sto ga neko prodaje na kp za 90 eur) i treca opcija je Marshall 8080 ali za njega bih morao da sacekam dok prikupim novac. Sta vi mislite sta je najbolje od ta tri?
Drugo pitanje je vezano za moje pojacalo u studiju. Imam Randalla RH50T sa kabinetom u kojem su dve desetke (celection tube 30). Problem je to sto ne pojacalo nekako muddy i nikako ne mogu da dobijem dobar ton, nego uvek vuce na nesto nedefinisano. Sta to moze biti? I da li bi zamena lampi promenila nesto tu? Palo mi je na pamet da vezem neku pedalu za dist pa da pola gaina vucem sa njom a pola sa pojacala, inace kada sviram gain ne teram preko 4 (mislim da je i to previse). Problem se desava uglavnom kada pojacam, kada je malo tise situacija je normalnija malo. :)

umart

Post by umart » 21 Jun 2015, 22:44

buraz,ako te ne mrzi da cekas skucacu ja neki generalni hard/hevi/mjetal ton gajd na naskom,ali ne nocas.in d mintajm,malo se druzi sa juCjubom ima pregrst odlicnih tutova na datu tematiku.ovako na brzinu,vrlo moguce da te taj kabinet poprilicno koci,ali nemoguce da nem'res izvuces bar neki ton koji koliko toliko radi.savet je da mid potove nakrljas do kraja a bass i trebl smanji skroz,kidaj praznu zicu i vracaj visoke i baseve,ali sa zatvorenim ocima,i tek na kraju takodje sa zatvorenim ocima regulisi srednje.

sto se tice tih pojacala micro terror koliko god bio kul,je preskup.mg30 cak i ovaj najnoviji iziskuje dobru gitaru,sviraca i par pedala da to zazvuci,a taj matori marshall ko zna u kojem je stanju (iako je koliko me sjecanje sluzi to valvestate prve i najbolje serije).generalno roland cube od svih tih za po kuci pojacala je najkorektniji,pa bih isao u tom smeru.a ne kosta te nista da probas da komp osposobis za svirku za po kuci.

Mickey93

Re: Pomoc oko pojacala gitarskog, i oko kupovine drugog

Post by Mickey93 » 24 Sep 2015, 22:05

Hvala na odgovoru, posle par meseci ucenja i gledanja nadjoh resenje u vidu Celestion Vintage 30 (pojacalo je propevalo bukvalno). Sad ostaje jos micro terror da se pazari. :ziveli:

Post Reply