E ovako prvo pitanje je ostao sam bez pojacala u kuci. Pojacalo koje sam imao pozajmio sam od drugara i njemu je nesto zatrebalo i moram da mu vratim. I sada dolazim pitanje sta kupiti. Uglavnom sviram metal i rock ali znam da sednem i da cepam nesto blaze. Na umu mi je par pojacala i van njih ne bih isao osim ako ne predlozite nesto dobro za te novce. Prvo je Orange Micro Terror, zatim Marshall MG30 (samo zato sto ga neko prodaje na kp za 90 eur) i treca opcija je Marshall 8080 ali za njega bih morao da sacekam dok prikupim novac. Sta vi mislite sta je najbolje od ta tri?
Drugo pitanje je vezano za moje pojacalo u studiju. Imam Randalla RH50T sa kabinetom u kojem su dve desetke (celection tube 30). Problem je to sto ne pojacalo nekako muddy i nikako ne mogu da dobijem dobar ton, nego uvek vuce na nesto nedefinisano. Sta to moze biti? I da li bi zamena lampi promenila nesto tu? Palo mi je na pamet da vezem neku pedalu za dist pa da pola gaina vucem sa njom a pola sa pojacala, inace kada sviram gain ne teram preko 4 (mislim da je i to previse). Problem se desava uglavnom kada pojacam, kada je malo tise situacija je normalnija malo.