E ljudi ovako...
ortakova gitara, kada je prikljucimo u razglas, samo na D i G zici daje neko odvratno sustanje koje zvuci kao da je zvucnik probio. Sa ostale dve gitare s kojim raspolazemo, tih problema nema. Na isti pedalbord kada ukljucim moju gitaru sve se cuje kako treba, a sa ostakovom ima tih nus pojava.
Sta to moze da bude? Jel moze magnet da zeza samo za te dve zice, ili je po sistemu ili radi kako treba na svim zicama ili ne radi ni na jednoj? Jel moguce da je nesto do elektronike?
Eventualni problem sa magnetom...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tommytigh77
Re: Eventualni problem sa magnetom...
Čekaj, je l' na ostalim žicama daje normalan zvuk ili ne? Je l' ima još jedan magnet na gitari i je l' on radi normalno? I najbitnije, da li gitara na suvo radi kako treba, tj. da li se na suvo te dve žice čuju kao i ostale?
Sad sam probao gitaru na pojacalu, i sve je kako treba, na svim pozicijama magneta...
Buni me samo ta pojava kada sviram preko miksera, a opet, sa drugom gitarom nemam tin problema. Da su u pitanju zvucnici, tas sum bi se javljao i na vokalu, a on se javlja samo na gitari...
NIsam pametan...
Buni me samo ta pojava kada sviram preko miksera, a opet, sa drugom gitarom nemam tin problema. Da su u pitanju zvucnici, tas sum bi se javljao i na vokalu, a on se javlja samo na gitari...
NIsam pametan...

Pa preterao si sa nivoom pojačanja na mikseti za gitaru, smanji Gain i/ili volume za kanal gitare.