Javicu utiske kad ih stavim.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Samo elixir su presvucene. Ostale su od nekih novih legura... bemliga, probao sam nyxl i ok su al nema mi neke bitne razlike. A sto su skupe? Mitros. ZatoRockatansky wrote:STo su tako skupe?Jesu sve presvucene?
MukicaSrdjan Mitros music wrote:Savet za one koje traze sveze zice:
1. Raspitati se koliki je rok trajanja zica direktno kod proizvodjaca pod sifrom FRESH STRINGS. Ako se zbune, biti
uporan i pitati ih koga oni to zezaju.
2. Pitati sanitarnu inspekciju koliko tolerisu starost zica u muzickim prodavnicama
3. Obratiti paznju na pakovanju zica da li je utisnuta oznaka GMO , moze biti od koristi za zdravlje
4. Izmeriti temperaturu zica, ako su hladne onda su verovatno i bajate
5. Pregledati sve slavine kod kuce i utvrditi koliko su bajate i da li su promenile svojstva od tolike vode
Ja koristim Ernie Ball, meni recimo ne pocrne posle dve probe, ali posle dve godine potamne i to je normalno...banjacNT wrote:Trenutno koristim Elixir 10-ke, a pre njih sam koristio Ernie Ball, koje posle dve probe pocrne a posle 4 probe korodiraju. Elixir se po tom pitanju pokazao ekstra.
Sad ,ne znam kakve su Ernie Ball Cobalt i D'ddario NYXL po tom pitanju.
Da li brzo korodiraju ili ne?
Ma gde bre posle dve godine. Ne znam da li je do mog znoja, mozda je "jak", ali je rok trajanja bukvalno toliki. posle par probi potamne, od tog trenutka, opet, posle par probi korodiranju i onda pucaju.Bili D Kid wrote:Ja koristim Ernie Ball, meni recimo ne pocrne posle dve probe, ali posle dve godine potamne i to je normalno...banjacNT wrote:Trenutno koristim Elixir 10-ke, a pre njih sam koristio Ernie Ball, koje posle dve probe pocrne a posle 4 probe korodiraju. Elixir se po tom pitanju pokazao ekstra.
Isti slučaj se i sa D'addario žicama, moraju da potamne od korišćenja.
Elem, Ernie Ball koristim jer sam pravim svoj komplet kupujući ih na komad, a kod Marića ima najveći raspon.
Ako neko zna gde se još mogu kupiti na komad neka javi.
Mislim da si malo preuveličaobanjacNT wrote:Ma gde bre posle dve godine. Ne znam da li je do mog znoja, mozda je "jak", ali je rok trajanja bukvalno toliki. posle par probi potamne, od tog trenutka, opet, posle par probi korodiranju i onda pucaju.Bili D Kid wrote:Ja koristim Ernie Ball, meni recimo ne pocrne posle dve probe, ali posle dve godine potamne i to je normalno...banjacNT wrote:Trenutno koristim Elixir 10-ke, a pre njih sam koristio Ernie Ball, koje posle dve probe pocrne a posle 4 probe korodiraju. Elixir se po tom pitanju pokazao ekstra.
Isti slučaj se i sa D'addario žicama, moraju da potamne od korišćenja.
Elem, Ernie Ball koristim jer sam pravim svoj komplet kupujući ih na komad, a kod Marića ima najveći raspon.
Ako neko zna gde se još mogu kupiti na komad neka javi.
Elixir je za sada odlican po tom pitanju...
Šta posle 4, meni zardjaju posle 2 svirke ako ih redovno ne čistim WD sprejom, pogotovo leti. Zato sam se opet prešaltao na Elixir - našao sam komplet 9-46 i to mi je taman.Bili D Kid wrote:Mislim da si malo preuveličao U svom životu nisam naišao na žice koje korodiraju posle 4 svirke.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest