Apollo DLC(DLP)-1200

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Alan

Apollo DLC(DLP)-1200

Post by Alan » 01 Sep 2008, 00:10

Interesuju me mišljenja o ovoj gitari, zašto je dobra (ako je), a zašto ne? Hvala. :)

Creepy

Re: Apollo DLC(DLP)-1200

Post by Creepy » 01 Sep 2008, 01:17

Ja imam ovu: http://www.maric.co.yu/REPOSITORY/364_D ... b_zoom.jpg (samo sa zlatnim hardverom)
nije losha, ima bash fin zvuk, ali cu mozda da je menjam uskoro jer i nije bash za neku metalchinu, vishe je za rock, blues i tako to..
na cleen-u i overdrajvu ima mnogo dobar zvuk, ali nije za hi-gain. (ili ja nisam probao dobre pedale :lol: )

Bodomovac

Post by Bodomovac » 01 Sep 2008, 01:31

Creepy wrote:Ja imam ovu: http://www.maric.co.yu/REPOSITORY/364_D ... b_zoom.jpg (samo sa zlatnim hardverom)
nije losha, ima bash fin zvuk, ali cu mozda da je menjam uskoro jer i nije bash za neku metalchinu, vishe je za rock, blues i tako to..
na cleen-u i overdrajvu ima mnogo dobar zvuk, ali nije za hi-gain. (ili ja nisam probao dobre pedale :lol: )
Ako nebi da menjaš gitaru, imaš i varijantu da iskopaš negde u oglasima EMG 81 možda i za 50ak eur i ubaciš ga u bridge poziciju. To ti garantuje pokolj.

Creepy

Post by Creepy » 01 Sep 2008, 01:37

Razmishljao sam o promeni magneta i o tome koliko mi se isplati i zakljuchio da je bolje da uzmem nekog ibaneza (bacio sam oko na rg321) i da njemu nabudzim neki EMG.. Ali to je vec offtopic.. :lol:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Sep 2008, 08:19

To je korektno uradjena gitara, precizno i uredno, i inace su njihove gitare sasvim solidno napravljene, kad govorimo o ovim kopijama Fendera i Gibsona, dok su ove kopije ovih r-dz-dz-dz (DDF i DPG serija) gitara po meni nekako neubedljive, prosto kad uzmem gitaru u ruke i malo zavirim da detaljno pregledam izradu, jednostavno to nije to.

2 stvari je bitno da znas. Kao prvo, LP ima trup od mahagonija, DLC1200 ima od lipe. To ni blizu nije isto, to su 2 potpuno razlicita karaktera zvuka. Sve i da stavis neko ludilo od magneta, to nece da zvuci kao LP, sto ne mora da bude lose, sve zavisi od afiniteta. Ako trazis izgled LP-a, to je to, ako trazis zvuk, onda ces morati jos da trazis. Drugo, mislim da ces najverovatnije posle nekog vremena da zakljucis da ti trebaju neki drugi magneti. Medjutim, da te ne plasim, mislim da je sto se tice zanatskog dela to vrlo solidno gradjena gitara, i mislim da nije steta da je vremenom malo nadogradis sa hardverom. Cisto sto se tice estetike, gledaj da uzmes gitaru koja nema onu foliju koja treba da glumi rebrasti javor, neka se vidi pravo drvo od koga je napravljena gitara.

Nekoliko mojih poznanika ima razne njihove gitare, uglavnom kopiju Strata, jedan drugar ima kopiju Jazz basa. Uglavnom svi kazu da su magneti onako... Ali sve drugo je vrlo, vrlo korektno, niko se nije zalio. Svi mi kazu da su za te pare ocekivali da vec neki delovi pocnu da otpadaju, ali i posle par godina, nisam cuo nikoga da se pozalio da mu je nesto na gitari zatajilo. Ja imam DHB2200, istina na ovoj mojoj ne pise Apollo nego Aston, ali sve su to isti Kinezi. Skroz ok gitara. Svestan sam da za te pare ne postoji gitara iz snova, ali ova po meni radi za sve pare, i vise od toga. Samo jos ovo da napomenem - nemoj da uzimas gitaru sa zlatnim hardverom, jer ce "zlato" vrlo brzo da pocne da se guli, na mojoj gitari je na kobilici i na poklopcu magneta kod kobilice to uglavnom "izbledelo" jer tu najcesce naslonim ruku. Ja i inace ne volim zlatan hardver, ali sam hteo gitaru sa lepljenim a ne sa srafljenim vratom, i na ovima sa lepljenim vratom nije bilo hromiranog hardvera. Ovako izbledeli zlatni hardver izgleda jadnije od najbangavijeg hromiranog... :oops:

Izbor drveta i nacin izrade su jedni od faktora sto je pravi LP skup. O ostalim razlozima da ne raspravljamo sada ;) Da bi imao zvuk koji je makar blizu originala, treba ti jos jedno 100 do 150 eura, cisto zbog drveta. Eto, valjda sam ti rekao nesto korisno.

Post Reply