Koja debljina trzalice za ska??
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koja debljina trzalice za ska??
Inace sviram na 1mm+..Za funk,rock,heavy odgovara,kad sviram brzi ska,kao da mi je pretvrda trzalica...ili jednostavno prilagoditi ruku moram??
Kontam da se ipak za ska koriste tanje trze...?
Kontam da se ipak za ska koriste tanje trze...?
Re: Koja debljina trzalice za ska??
Pa realno mislim da bi ti bilo lakshe sa tanjom trzalicom, tako da...
Preporučio bih ti tanju trzalicu...Za te brze stvari koristim 0.88 nylon,mada bi mi neka tanja trzalica još i više odgovarala.Medjutim,tanje od ovog ne smem,jer se u pesmama koje sviram,u glavnom,smenjuju tvrdi punk rifovi i brze ska deonice,pa bi mi sa još tanjim trzalicama rifovi zvučali bezveze.
nema to veze sa debljinom trzalice, samo sa tehnikom desne ruke, naci sedi i opleti polako polako pa brze i brze dok nebudes robot... i najvaznije ti je da ti ruka uvek bude opustena i da nestiskas trzalicu naci i trzalicu drzis skroz opusteno, al ne da ti ispada po kuci, al dosta dosta opusteno, znaci ce ti dosta veruj mi xD
Ti si malo pobrkao loncicenema to veze sa debljinom trzalice

moguce da jesam, nekazem da sam nepogresivi bog gitare, nego pre svega covek, u ska se razumem koliko u helanke, samo sam hteo da podelim nesto znanja koje sam ja dobio od vrlo ozbiljnih gitarista po pitanju desne ruke... mislim da ce mu moj save pomoci u bilo kojoj vrsti muzike a sad to da li je trzalica 3mm ili 2mm je nebitno, to je na vama, po ukusu vase ruke xD ja se izvinjavam ako nisam pomogao sigurno mi nije to bila namera...
Ne kazem ja da si ti odmogao ali,ne mozes da tvrdis da nema veze sa debljinom trze kada ima 

u radomira tocka svaka je trzalica ubojita... xD
Duane znam za to drzanje trzalice,tako i radim. Opustena ruka tek toliko da drzi trzu,ali nekako nema ni malo amortizacije,pa je tesko...Mislim da cu uzeti tanju trzu za ska. Ali imam isti problem kao sto je i Blingo naglasio,a to je kada uzmem tanju trzu ska derem super i onda odjednom rifcine udaram,a riff bude mlak...Neku sredinu moram naci..
sto neprobas prstima? xD
Ma daaaj,jesi li ti čoveče pijan ili si u fazonu samo nešto da napišeš?Najbitnije,jesi li ti u životu slušao/svirao ska?
Ajde,molim te,objasni nam kako bi trebao neko da svira ska prstima?Završio sam muzičku školu svirajući isključivo prstima,ali nisam do sada provalio kako da ska sviram prstima,odnosno da tehnika sviranja prstima ima prednost u odnosu na trzalicu....
P.S.Ok,skapirao sam tvoj smajli na kraju rečenice ( pa predpostavljam da si se zezao) ali ovaj deo foruma ipak nije za zajebanciju...Mislim,čovek je tražio mišljenje i eventualno savet,a ti se zajebavaš!
Ajde,molim te,objasni nam kako bi trebao neko da svira ska prstima?Završio sam muzičku školu svirajući isključivo prstima,ali nisam do sada provalio kako da ska sviram prstima,odnosno da tehnika sviranja prstima ima prednost u odnosu na trzalicu....
P.S.Ok,skapirao sam tvoj smajli na kraju rečenice ( pa predpostavljam da si se zezao) ali ovaj deo foruma ipak nije za zajebanciju...Mislim,čovek je tražio mišljenje i eventualno savet,a ti se zajebavaš!

Svaki put kad procitam neki Duane-ov post ja se to zapitamMa daaaj,jesi li ti čoveče pijan ili si u fazonu samo nešto da napišeš

- johnny_b_good
Imam 1 mm i predebela mi je sta god svirao.Znaci negde od 0.6-0.7 bi mi bilo idealno
gobline nemoj se nepotrebno cimas, ja sam probao da mu pomognem koliko god sam mogao... ovaj jedan post je bio saljivog karaktera ali su prethodni bili vrlo ozbiljni... xD mislim dzaba trzalica pa daj i bozija ako nemas pravilnu tehniku, onda je covek rekao da ima tehniku koju sam ja predstavio kao pravilnu, znaci da je ipak znacilo necemu ... xD