Godin gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DrGreenthumb
MF veteran

Re: Godin gitare

Post by DrGreenthumb » 13 Oct 2008, 13:43

Kao i kod gotovo svih proizvodjaca (osim boutique ili porodicnih firmi (Ernie Ball, Anderson,Suhr i slicne)) postoje razlicite cenovne kategorije, stoga i kvalitativne. Porediti nekakav RG (koliko god da je dobar) sa LGXT-om ili cak Multiacom( :homer: ) je besmisleno. Multiac je vrhunska elektroakusticna gitara za profesionalce koji mogu da je priuste i dobro znaju sta kupuju, manje vise cutting edge tehnologije a opet vrlo vintage ton http://www.godinguitars.com/godinmultnylonsap.htm.
A LG kao i Flat Five sam imao priliku da sviram neko vreme, i mogu da kazem da ostavlja bez daha, prosto ne znam da li bolje zvuci akusticno, elektricno ili u synth modu. E sad, vecina metal-headova ce reci da je debeo vrat ili da je neudobna ili magneti ne "prze" dovoljno, ali takav je i Les Paul, ali kad opalite pet tonova kako treba sve ce vam biti jasno...
Apropo inf magneta, koliko para toliko muzike, ali opet magneti su najmanji cinioc u ukupnoj jednacini mojo-a i zvuka gitare.

Spino

Post by Spino » 13 Oct 2008, 15:14

Ja sam davno kupio onaj RG350. Obicna drkalica, ako mene pitate, mada sam snimao jednu stvar na njemu, ali sam ga gurao kroz Roland VG-99.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 13 Oct 2008, 15:45

Spino wrote:Ja sam davno kupio onaj RG350. Obicna drkalica, ako mene pitate, mada sam snimao jednu stvar na njemu, ali sam ga gurao kroz Roland VG-99.
Ma kakav RG350... To ne moze ni da se poredi sa japanskim RG-om...

Ma naravno da ima cenovnih klasa, ali ja sam samo rekao da teshko da opravdava toliku razliku u ceni... Ali opet, kako se ide ka kvalitetnijim instrumentima, skaliranje cena nenormalno raste...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 13 Oct 2008, 15:49

Dobro aj batalite ibanez ako se prica o godinu.

nenad23

Post by nenad23 » 16 Oct 2008, 18:12

Da li neko moze da mi kaze koliko kosta Godin artisan St?unapred hvala

Post Reply