..bas sam danas probao jednu Hagstrom gitaru .lici na le pol kopiju.
vrat je meni odlican . sound je vrlo dobar ( da se uz druge hambakere bitno poboljsati)
Bas sam zaboravio o kojem je modelu rec.
ima li netko takvu gitaru ? vasa misljenja ?
u radnji kod Marina kosta oko 700 evra.
lep pozdrav !
PS. jel se Hagstrom pravi u Kini ili Koreji ?
Hagstrom gitara
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Jimmy Henderson
Re: Hagstrom gitara
Mogu da ti pomalo pričam o starim Hagstrom gitarama, novu seriju nisam imao prilike da probam. Niko verovatno nikada i ne bi čuo za njih da nije bilo grupe Abba koji su svirali baš te instrumente. Njihove gitare su bile popularne i ovde kod nas i važile su za visokokvalitetne. Ipak, zastupljenost im je bila mala. Poslednje što sam imao prilke da probam je jedan stariji model Hagstrom akustične gitare koja zvuči zaista dobro, a izrada je vrhunska. Njihove gitare su bile relativno popularne u Americi. Bilo kako bilo posle višegodišnje pauze dolazo do comebacka i oni startuju sa novim modelima koji verujem da su poslovično odrađeni na visokokvalitetan švedski način. Mada imao sam prilike da vidim propuste na Saab automobilima na primer što me je veoma razočaralo.
Još jedna firma je doživela vrlo uspešan comeback, a to je Framus. Koliko sam shvatio posao je nastavio naslednik. Znam da su im gitare jako dobre i da ih sada sviraju i neki poznati muzičari pa pogledaj šta oni nude.
Još jedna firma je doživela vrlo uspešan comeback, a to je Framus. Koliko sam shvatio posao je nastavio naslednik. Znam da su im gitare jako dobre i da ih sada sviraju i neki poznati muzičari pa pogledaj šta oni nude.
Hagstrom je veoma popularna firma medju muzicarima strane indie (nezavisne) scene - narocito kod retro sastava; Njihove semi-hollowbody gitare su stvarno izvrsne izrade i odlicnog tona; Svakog trenutka bih pre uzeo Hagstroma nego Gibsona...
- Jimmy Henderson
momci , hvala na odgovorima .
Malo sam progoglao i naisao na sirok spektar modela. Rece mi ovdasnji gitarista -
Hagstrom je skoro na samom vrhu sa odnosom cena - kvaliteta. Mozda jedina PRS SE drzi taj primat.
Na Hgstromovom sajtu pisae za model ultramatic - vrat je "ultratanak" ? mene ta rec veseli , sto tanji vrat to bolje...
Sava , pogledao sam i za Framuse ........ oladile me cene........ ali te gitare VREDE te pare .
Moram opet do radnje da bolje pogledam o kakvom je modelu rec.......
Malo sam progoglao i naisao na sirok spektar modela. Rece mi ovdasnji gitarista -
Hagstrom je skoro na samom vrhu sa odnosom cena - kvaliteta. Mozda jedina PRS SE drzi taj primat.
Na Hgstromovom sajtu pisae za model ultramatic - vrat je "ultratanak" ? mene ta rec veseli , sto tanji vrat to bolje...
Sava , pogledao sam i za Framuse ........ oladile me cene........ ali te gitare VREDE te pare .
Moram opet do radnje da bolje pogledam o kakvom je modelu rec.......
- Jimmy Henderson
....... jeste Z´Z´Z´ , bas sam pogledao sajt ............ cela bulumenta "nezavisnih" gitarista ...
jedino mi se ne dopada ona mogucnost da hambaker zvuci i na strata.
radije cisti hambaker zvuk. jesi vidio onog gitaristu Joe Marro - okacio hagstroma na Orange
sigurno covek puca na Sabbathe .....
jedino mi se ne dopada ona mogucnost da hambaker zvuci i na strata.
radije cisti hambaker zvuk. jesi vidio onog gitaristu Joe Marro - okacio hagstroma na Orange
sigurno covek puca na Sabbathe .....
- Jimmy Henderson
ima li netko kakav podatak o Hagstrom select swede BC modelu ?
mislim prvenstveno na vrat .
hvala !
mislim prvenstveno na vrat .
hvala !
- mislim_stvarno
Bas sam sad naleteo na ovo, pa ako nekoga jos uvek zanima...
http://www.youtube.com/watch?v=kSdH9z8s ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=kSdH9z8s ... re=channel