Pomoc oko izbora žica za drop C štim
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- This_Life_IMN
Pomoc oko izbora žica za drop C štim
Ovako ljudi, hocu da se prestimam u drop C, pa mi treba savet koje zice da stavim, koje debljine??? ja sam mislio da stavim ERNIE BALL skinny top heavy bottom, al mi treba pomoc, dal je to pravi izbor!!??
- Rocket Roll
Re: Pomoc oko izbora žica za drop C štim
To zavisi od toga koju gitaru sviraš (koja joj je dužina skale).
pa to zavisi od hiljadu stvari pa i od ukusa i onoga sta volis, neko za drop C koristi 011/048 a neko light top heavy bottom 010/052, a neko opet Not Even Slinky 012/056, mada mislim da su ti 10/52 ili regularne 011 sasvim ok. Ernie Ball u principu imaju malu tenziju i sve su mekane, manje vishe.
Last edited by dweezil on 13 Jan 2009, 00:42, edited 1 time in total.
Ja licno za takav tip avanture biram minimum 12-ke...ali stvarno zavisi od tipa gitare, racunaj da ces morati da je prepodeshavas da ne zavrsisi sa banana vratom...
Imash i one Beefy Slinky
zuta etiketa, mislim da su 011/054 ok su i one, pa neznam ako nisi navikao uzmi ili 011 obicne ili te Light Top Heavy Bottom. Ne treba preterivati. 

- This_Life_IMN
OK Hvala svima!!!

- tyler durden
- MF veteran
Ja sam u tom stimu godinama, i isprobao sam sve zive kombinacije. Skrasio sam se na Dean Markley Signature Series 11-52. Odlicne su

Ja znam da ih Ima u mix musicu, i ponekad u mitrosu
Ja znam da ih Ima u mix musicu, i ponekad u mitrosu
tony iommi fans aye?
stay out of the factories tough...
stay out of the factories tough...
sto se tice drop C, ja koristim GHS Zakk Wylde Boomers...ali ne bih ti preporucio ako imas tremolo kobilicu, jer toliko su debele da kad ih savijes, pomera ti se tremolo i rastimava gitara...
- mislim_stvarno
Ja sam svirao, a i sad ponekad, drop C# sa 10-46 Dunlop Zakk Wylde...
Bez ikakvih problema...
Bez ikakvih problema...
e te Dunlop su sasvim ok zhice, meni su se dopale. I dosta me podsecaju na Ernie Ball, za nijansu su mozda prangijavije. 

- mislim_stvarno
uuu dunlop mi bash traju, i to su mi bash do jajne...
najvise mi odgovaraju te i ghs boomers...
Traju mnogo duze od ernie ball-a, ali mozda sam ja neka posebna prica posto mi slinky zardjaju i propadnu za nedelju, ako izdrze dve onda je do jaja, pa ih vise i ne kupujem...
najvise mi odgovaraju te i ghs boomers...
Traju mnogo duze od ernie ball-a, ali mozda sam ja neka posebna prica posto mi slinky zardjaju i propadnu za nedelju, ako izdrze dve onda je do jaja, pa ih vise i ne kupujem...
offtopic: ja ne kupujem ernie ball vise, jer sam ih stavio 2 dana pre svirke i pukla mi je gornja E zica na prvoj pesmi....
Vrlo moguće je da ti ne valja "saddle" na bridge-u. Proveri da li ti se urezalo mesto gde žica trpi najveći napor na kobilici pa ako je potrebno sredi to jako finom šmirglom.RATMrulZ wrote:offtopic: ja ne kupujem ernie ball vise, jer sam ih stavio 2 dana pre svirke i pukla mi je gornja E zica na prvoj pesmi....
probao sam bash ono dosta zhica i to stoji za Ernie Ball da im dosta variraju pakovanja u kvalitetu, i zhice dosta zvuce starinski al meni se to bash i svidja, i imaju bash onako rezak sound na rifu, kod D Addario kad udarim rif onako ostaje duze sustain ali na neki fazon koji mi se ne svidja, kao da je akusticna gitara a ne elektricna, a Ernie su mi bash ono gang gang na rifu, mocne i reske. Plain zhice im dosta kratko traju tj. brzo korodiraju ali je to def zvuk rock and roll-a. Ernie ball su savrsene u svom nesavrsenstvu. Sorry on smor.
cheers