Problem sa gitarom ili pojacalom!!! Pomoc!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Problem sa gitarom ili pojacalom!!! Pomoc!
Ljudi imam sledeci problem. Od opreme imam squier bullet gitaru i roland cube 60 pojacalo. Kada pojacam recimo do nekih 40% znaci ni pola, pojacalo pocne da zuji nevidjeno i kad dodirnem neki metalni deo na gitari onda prestane da zuji. Znaci dok sviram i ne cuje se toliko jer sam onda u kontaktu sa metalom na njoj ali ako sviram neke pesme gde imam pauze ili kad jednostavno skinem ruke sa gitare ono pocne da jako da zuji zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Ne znam u cemu je problem i kako da ga resim posto nisam iskusan sa tim stvarima tako da bih vas zamolio ako imate neko resenje cekam na vas odgovor. Hvala unapred!
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Problem sa gitarom ili pojacalom!!! Pomoc!
Mozda ovako: Skini zice, odsrafi masku gitare, zalemi masu ili ako nije, dovedi je i zalemi za bridge gitare (odole)... Mislim da je to...
verovatno uzemljenje na gitari...da li na svim položajima magneta isto zuji??? ako su single magneti moraju da zuje..jedino u položaju kada su dva magneta ukljucena u opoziciji imaš hum cancel varijantu...tj. da ne zuje...takodje proveri i utičnicu gde uključuješ pojačalo...da li ima uzemljenje?
Probaj najpre samo pojacalo. Bez gitare. Pojacaj ga i vidi da li se javlja isti problem (pipni metal na pojacalu). Zatim pedale ako ih imas, pa gitaru. Tako, sistemom eliminacije vidi u cemu je problem.
Cisto sumnjam da je gitara... Ja sam imao ovaj problem mnogo, mnogo puta i svaki put je problem bila uticnica u koju guram pojacalo ili kontakt izmedju pojacala i kabla koji ga napaja.
Ako je gitara onda je ovo sto je Nemanja napisao.

U svakom slucaju, ja bih za pocetak probao da ustekam pojacalo u drugu uticnicu.
Cisto sumnjam da je gitara... Ja sam imao ovaj problem mnogo, mnogo puta i svaki put je problem bila uticnica u koju guram pojacalo ili kontakt izmedju pojacala i kabla koji ga napaja.
Ako je gitara onda je ovo sto je Nemanja napisao.
To nije ista vrsta zujanja. Ova, sa problemom uzemljenja nestaje kad se pipne metal a standardni single magnet sum, ne prestaje. Sem, kao sto si rekao u 2 i 4 poziciji ako su tako motani magneti...xspaceman wrote:ako su single magneti moraju da zuje..jedino u položaju kada su dva magneta ukljucena u opoziciji imaš hum cancel varijantu...tj. da ne zuje...

U svakom slucaju, ja bih za pocetak probao da ustekam pojacalo u drugu uticnicu.
- mislim_stvarno
Ja bih prvo pokusao sa drugom gitarom,jer ipak mislim da je uzemljenje otkaceno jer sam imao isti problem na staroj gitari...
-
Hvala ljudi! Problem mi je bio u uticnici u zidu, nije imala uzemljenje. Na gitari imam 3 singe pickup-a mada josh uvek ima neka vrsta tisheg shuma u zavisnosti na kom mi je polozaju pickup switch ali kontam da ste o tome pricali malopre kad ste rekli da single pickups moraju da zuje.
Isti taj problem sam imao.....i evo sad probao,i jeste,do uticnice je,ali u mojoj sobi nemam nijednu drugu uticnicu u koju mogu pojacalo da stavim
Nikad mi nebi palo na pamet da je tako neka glupost,jos ja otvarao gitaru i pojacalo

Nikad mi nebi palo na pamet da je tako neka glupost,jos ja otvarao gitaru i pojacalo