Gibson (ili Epiphone) Firebird

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Gibson (ili Epiphone) Firebird

Post by Rocket Roll » 12 Feb 2009, 19:43

Hej, sa P-90 singlovi ti vrlo malo fale. :D

Lep primer, zar ne? Dok peva, zvuk je vrlo "Telekaster kroz Maršala" - što se naročito lepo čuje od 02.02 nadalje - a onda zgazi na zelenog SOVTEKa i bam!

Hoću da kažem, ako treba da bude "i singlecoil i humbucker zvuk u jednom", onda treba da bude P-90. Tako negde stoji i u Svetom Pismu, siguran sam, samo baš sad ne mogu da se setim gde.

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Feb 2009, 19:57

Nyarlathotep wrote: Gibson, pravi Gibson... ti ime mi odzvanja u glavi skoro 20 godina.
Pa valjda je red da castis sebe posle toliko godina. Stvarno, drugo je kada zelis nesto par dana, meseci i sl...
Ali ako je to vec dugogodisnja zelja, postoji samo jedno resenje! :wink:
Btw, drzim ti fige da iskopas neki "second hand, ali new" Firebird i da platis pola te cene za isto toliko novu i ocuvanu gitaru.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Feb 2009, 20:28

hvala na savetima i zeljama drugari, ima jos vremena, ovo je jos lozenje. treba da vidim gde mi je najpovoljnije da zmem kredu itd. najbolje bi bilo da od nekog pozajmim kes... ali slabe vajde od te ideje. znaci, moram da se zajmim. iskreno, videcu jos kad zapalim tamo, probacu par gitara i videti sta mi lezi. prioritet mi je debela rokeska mast, a singl zvonki tonovi su mi za dab, fank i klin deonice. mada, realno, prestimacu ovog mog PEaveya Limited SPa u E, da bih novu zver bacio u C#.

Rocket, brate, bas si me fino pocastio ovim Gibson Custom 1960 Les Paul Special Double Cutaway-om od 2800$. o tome tek mogu da sanjam.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Feb 2009, 20:36

Haha, računao sam da ćeš ga možda naći polovnog. :D

Imaš još opcija kad dođe do odličnih P-90 rešenja, naravno. Polovan Les Paul kojem dodaš SD P-Rails, kako reče Ćććira. PRS serije SE. Hamer Special Korina Jr. Fender TC-90 (ima još par komada i u Mitrosu).

Hiljadu sedamsto evra, reče Tiki, kupuje i novu VOXovu Virage sa singlecoil/dogears/humbucker splitovanjem/dodavanjem magneta - http://www.voxvirage.com/

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 12 Feb 2009, 20:58

Ili mozda da uzmes nekog Gretscha?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Feb 2009, 21:02

Ili da staviš P-90 i Gretschov Filtertron na Les Paula, slično Nilu Jangu? Taj čovek stvarno zna šta je dobar zvuk...

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Feb 2009, 21:03

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Feb 2009, 23:10

sad sam se malo presabrao i iskulirao, shvativsi da meni pored gitare treba i nesto novca tih 20tak dana u NYC. znaci, definitivno ide Epiphone Firebird Studio, sa novim magnetima, adekvatnim civijama i kufercetom. ispasce oko 700 $. jbg, definitivno mora tako. jebiga? ustvari, jedva cekam. pretpostavljam, radice prilicno bolje nego moj sadasnji Peavey Limited EXP (barem za stonericu i rok), koji sasvim solidno radi posao. :mrgreen:

Post Reply