Problemcic (prva žica "zviždi" na desetom pragu)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Problemcic (prva žica "zviždi" na desetom pragu)?
Ovako.Imam problem kad sviram ugasenu gitaru-deseti prag,najtanja e zica nekako zvizdi?Kad okinem bilo koji prak lepo zvuci kao i sve druge zice na svim pragovima pa i 10tom.Pragovi nisu niti je nesto osteceno a sumnjam u kobilicu kod tremola,onaj deo na cem sedi ta zica je malo nakrivljen.probao sam otpustiti zicu pa namestiti ponovo al uvek se nakrivi.I jos nesto,sve zice su stare tj montirane pri kupovini al ova najtanja je D Addario koji vise nikad necu kupiti...
Re: Problemcic (prva žica "zviždi" na desetom pragu)?
Stavi nove zice!!!
Kupi nove zice, te sto dodju sa gitarom nisu nizasta, i gledaj da nikad ne kupujes zice na komad nego ceo set odjednom (pretpostavljam da si tu prvu zicu menjao, posto si rekao da je samo ona d addario). Moj savet ti je da uzmes zice iz Ernie ball ponude, meni su se pokazale odlicno i dosta ljudi ih koristi. A taj deo gde "sedi" zica na kobilici (sedlo) je uvek malo nakrivljen, ne stvara ti taj mali nagib zujanje.
pazi najbolje ti je da uvek uzimas iste zice, naci odlucis ili erni ball ili elixir ili ovo ili ono... i kad se odlucis NE MENJAS! to je glavno, jer razlicite zice imaju razlicitu tenziju, razlicitu debljinu, razlicito ovo, ono i ovo ti je "najstabilniji" izbor... namestis lepo djitru i nich nediras, a ovako kad promenis iljadu vrsta ni sam neznas sta se sve poremetilo ili slicno...
in my humble opinion...
in my humble opinion...
- johnny_b_good
Hvala.Da uzeo sam komad i devetku a ne znam koje su fabricke.Pa i planirao sam da kupim Ernie Ball ali sad skupljam pare za nesto drugo.Iskreno sam mislio da je sedlo,ali kad kazete da nije ok onda.Takodje su sedla razlicitih visina-nisu paralelna kako da kazem.Mada problem je jedino 10ti prag ali kad se ukljuci u ''struju'' nema razlike.Samo na suvo...
Pa sedla i u 99 % slucajevi i nisu paralelna... 

Sedla su uvek paralelna.
Nisu razlicitih visina ali su paralelna.
Nisu razlicitih visina ali su paralelna.

Da da, to htedoh reci...
To htedoh reci

- johnny_b_good
Au zbuniste me mada mislim da kontam.Nisu istih visina to je bitno
Pa ako imas floating bridge(nisi naveo gitaru imaju ga(FB) razne gitare sem fendera,gibson les paula(od poznatijih)) moze da se desi da je fabricki set up lose odradjen pa je sam most previse spusten i da zica potkacinje pragove jer je prenisko, ali i kod fixed bridge-a to moze da se desi evo ja sam imao Squier-a american strat i drndao sam malo srafove na drzacima zica(tako ih ja zovem
) i oko 1,2,3 i 12 praga se culo zveckanje...kod tebe je najverovatnije problem u zicama(al' ti proveri ipak most) koje su se iz nekog razloga ili previse rastegle ili sta vec pa je resenje njihova zamena...pozz