Ibanez S320 ili S470
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ibanez S320 ili S470
Da li mi je pametnije da kupim Ibanez S470 ili da kupim jeftiniju verziju S320 pa da na nju ugradim neke bolje magnete?
Vase misljenje?
Sviram hard rock i heavy metal ...
Vase misljenje?
Sviram hard rock i heavy metal ...
Re: Ibanez S320 ili S470
Magneti su, koliko ja znam, isti, sa izuzetkom singla u srednjoj poziciji. Razlika je jos i u finalnoj obradi, pa ti vidi sta ti je potrebnije i da li ti se placa ta razlika u ceni. U svakom slucaju verujem da ces naci obe gitare u nasim radnjama i tako najbolje razluciti koju uzeti od te dve 

Pa u principu mi taj single na znaci mnogo,vise bi mi znacilo da imam kvalitetne bridge i neck magnete...A drvo je isto koliko sam shvatio kod obe gitare.
Ali opet sam u dilemi ,ne znam ni koje bi stavio,da li neke di marzio ili emg ili nesto trece ? Koja kombinacija je dobra za neki hard rock tipa Whitesnake i sl. ?
Ali opet sam u dilemi ,ne znam ni koje bi stavio,da li neke di marzio ili emg ili nesto trece ? Koja kombinacija je dobra za neki hard rock tipa Whitesnake i sl. ?
Te dve gitare su iste sto se tice drveta i hardvera, i ako ti ne znaci singl onda uzimaj 320.
Ne znam, meni nekako ibanez i dimarzio ne idu jedno bez drugog. Ova nova prestige serija S ibaneza ima neku verziju dimarzio d-sonica u bridzu sto bi znacilo da fino idu zajedno, pa baci pogled na d-sonic. U krajnjem slucaju potrazi gitare sa fabricki ugradjenim brand (seymour duncan, emg, dimarzio...) magnetima, pa probaj njih
Ne znam, meni nekako ibanez i dimarzio ne idu jedno bez drugog. Ova nova prestige serija S ibaneza ima neku verziju dimarzio d-sonica u bridzu sto bi znacilo da fino idu zajedno, pa baci pogled na d-sonic. U krajnjem slucaju potrazi gitare sa fabricki ugradjenim brand (seymour duncan, emg, dimarzio...) magnetima, pa probaj njih
- johnny_b_good
Imao sam priliku malo svirati na S320 i svidja mi se.Narocito obrada.Taj srednji singl meni jedino znaci za neku tisu pratnju u pozadini.Bitnije mi je neck i bridge i to je to.
Iste su to gitare, 470 ima singl u sredini, a 320 nema... Ja bih ishao na 470 bash zbog tog singla u sredini i ubacio neke malo otvorenije Dimarzio magnete i imash gitaru da pevash... 

Ko uopste koristi srednji magnet? 

Ja... I to dosta cesto...Funkomat wrote:Ko uopste koristi srednji magnet?
Tj. 2 i 4 poziciju... 3-cu nikada...
Dobijem onako bash fin stratolik zvuk...
Zapanjujuce stratolik zvuk, ako smem dodatiRax13 wrote:Dobijem onako bash fin stratolik zvuk...
Ma znam, koristim ga i ja s vremena na vreme ali jako malo u poredjenju sa ova druga dva.Rax13 wrote:Ja... I to dosta cesto...Funkomat wrote:Ko uopste koristi srednji magnet?
Tj. 2 i 4 poziciju... 3-cu nikada...
Dobijem onako bash fin stratolik zvuk...

Pa da, ali ti imash singlove... Moze da ugradi splitter, ali u svakom slucaju nece shkoditi taj singl u sredini...
Hvala Ciro...
Hvala Ciro...

S 320 sam jednom probao,i svidja mi se gitara,mada nisam puno experimentisao sa njom.Pretpostavljam kad bi ugradio neke malo kvalitetnije magnete da bi dobio i bolji zvuk...Mada,gledacu da skoknem do neke prodavnice da probam i S 470,malo ste me zainteresovali sa tim singl-om...