Yamaha Pacifica 112J - zamena magneta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Yamaha Pacifica 112J - zamena magneta
Dragi prijatelji,imam ovu gitaru već izvesno vreme...Skoro sam počeo da razmišljam,kako bi bilo kada bi joj promenio magnete i tremolo(čivije su OK,pa mislim da ne treba da ih menjam),jer ovo što se nalazi na njoj (fabrički) je,blago rečeno,SHIT!Što se magneta tiče razmišljao sam da u pozicije singlova(neck & middle) stavim dva DiMarzio DP415 Area '58 magneta,a u hubacker (bridge pozicija) da zamenim sa DiMarzio Air Classic Bridge-om.To će izaći oko 200 evra + tremolo,za koji se još nisam odlučio...
Specifikacije gitare su sledeće :
Construction Bolt-on
Scale Length 25 1/2" = 648mm
Fingerboard Rosewood
Radius 13 3/4" = 350mm
Frets 22
Body Alder
Neck Maple
Bridge Vintage Tremolo
Pickups Single Coil X 2, Humbucking X 1
Pickup Switch 5-Position
Moje pitanje glasi: DA LI UOPŠTE VREDI DA ULAŽEM U OVU GITARU???????.Svako mišljenje i iskustvo bi mi dobro došlo.Sugestije oko izbora magneta i tremolo-a su,takođe,dobrodošle!
Specifikacije gitare su sledeće :
Construction Bolt-on
Scale Length 25 1/2" = 648mm
Fingerboard Rosewood
Radius 13 3/4" = 350mm
Frets 22
Body Alder
Neck Maple
Bridge Vintage Tremolo
Pickups Single Coil X 2, Humbucking X 1
Pickup Switch 5-Position
Moje pitanje glasi: DA LI UOPŠTE VREDI DA ULAŽEM U OVU GITARU???????.Svako mišljenje i iskustvo bi mi dobro došlo.Sugestije oko izbora magneta i tremolo-a su,takođe,dobrodošle!
Re: Yamaha Pacifica 112J - zamena magneta
Mislim da svakako vredi ulagati u gitaru ali nema smisla menjati toliko stvari. Npr po meni su singlovi skroz ok (u poredjenju sa mnogo skupljim gitarama) a hum vredi menjati samo ako ti treba neki "zesci" ali ni njemu nista ne fali. Ne kazem da ne treba da ih zamenis, ali bas sva tri...
Sta fali tremolu? Ja sam svirao svoju pacifiku jedno 2 god (i danas je uzmem s vremena na vreme) i ni u jednom trenutku nisam primetio da joj fali bolji tremolo. Zasto zelis da menjas tremolo?

Sta fali tremolu? Ja sam svirao svoju pacifiku jedno 2 god (i danas je uzmem s vremena na vreme) i ni u jednom trenutku nisam primetio da joj fali bolji tremolo. Zasto zelis da menjas tremolo?
Pazi,ja sam nju svirao u par bendova i skontao sam da mi "fali zvuka",razumeš?Nije to taj klin kao na recimo Stratu koji ima vrat i telo respektivno od istih vrsta drveta kao i ova pacifika.Inače ja sviram Blues/Funk ili malo tvrđi Funk,pa mi treba dobar klin što sa ovim magnetima,nemam.Pokušavao sam to da kompenzujem sa različitim pedal-efektima od Blues Drivera do Ibanezovog TS-a....Ali ne vredi...Mislim,bolje je svakako ,ali nije to to što ja hoću.E onda sam čuo,gitaru(nekog Squiera,inače lošijeg od ove Pacifike) sa gore pomenutim magnetima...Extra zvuk!!!!A što se tremola tiče,slab je strašno,neravnomeran pri radu,ma uopšte nisam zadovoljan sa njim.Možda ti imaš neku bolju varijantu ove Pacifke,jer imam ortaka koji ima isto 112J i TOTALNO je drugačija od moje,od kvaliteta hardvera do zvuka.....Jebiga,za te pare....
Ta sva silna menjanja su jedna solucija a druga je kupovina nove gitare...Ali ovo me izađe malko jeftinije
pa zato hoću da se raspitam o svemu.

Ta sva silna menjanja su jedna solucija a druga je kupovina nove gitare...Ali ovo me izađe malko jeftinije

Jebiga... mozda te zadesio los primerak.zile20584 wrote:Pazi,ja sam nju svirao u par bendova i skontao sam da mi "fali zvuka",razumeš?Nije to taj klin kao na recimo Stratu koji ima vrat i telo respektivno od istih vrsta drveta kao i ova pacifika.Inače ja sviram Blues/Funk ili malo tvrđi Funk,pa mi treba dobar klin što sa ovim magnetima,nemam.Pokušavao sam to da kompenzujem sa različitim pedal-efektima od Blues Drivera do Ibanezovog TS-a....Ali ne vredi...Mislim,bolje je svakako ,ali nije to to što ja hoću.E onda sam čuo,gitaru(nekog Squiera,inače lošijeg od ove Pacifike) sa gore pomenutim magnetima...Extra zvuk!!!!A što se tremola tiče,slab je strašno,neravnomeran pri radu,ma uopšte nisam zadovoljan sa njim.Možda ti imaš neku bolju varijantu ove Pacifke,jer imam ortaka koji ima isto 112J i TOTALNO je drugačija od moje,od kvaliteta hardvera do zvuka.....Jebiga,za te pare....
Ta sva silna menjanja su jedna solucija a druga je kupovina nove gitare...Ali ovo me izađe malko jeftinijepa zato hoću da se raspitam o svemu.
Ako mislis da je bas neophodno promeniti toliko stvari, pre bih ti preporucio da uzmes nesto drugo (za blues/funk strata naravno

- Guitar_thrill
- MF veteran
mozes i novi squier, cini mi se da su malo poboljsali kvalitet 

Planirao sa da štekam pare za PRS SE Semi Hollow sa soapbar magnetima,ili PRS SE Single Cut,takođe sa soapbar magnetima.Probao sam SingleCut-a u MixMusic-u u Novom Sadu i oduševio se...Verujte mi da je mnoooogo bolja od bilo kog Fendera mexikanca.Ali ona je oko 50.000 din.(Za razliku od mexikanaca koji su i do 1000 evra).Što se Squiera tiče,ne volim ih.Ove koje sam ja probao u Mitrosu su lošiji od ove moje Yamahe,i smatram da je tek to promašena investicija.Izgleda da ću morati da se strpim dok ne skupim kintu....

E,da!Razmišljam i o Ibanez-u AJD91!Samo nigde ne mogu da nađem neki preview video.Ona je malko jeftinija (oko 350 evra).Uostalom evo linka pa pogledajte o čemu se radi: http://www.ibanez.com/HollowBodyGuitars/model-AJD91
Funkomat,da li i ti sviraš funky ili je nick uzet "tek onako":-)???
Nisam uzeo tek onako naravno.
Sviram. Mada vise sviram blues.

Sviram. Mada vise sviram blues.

To je super.U kom bendu sviraš?Ja sam imao ideju da sa bendom sviram neku kombinaciju blues/disco-funk/acid jazz-a,da radimo autorske stvari,naravno...I nisam naišao na razumevanje ostalih članova benda,jer su svi uglavnom u nekom heavy fazonu.Išlo je to OK u početku,ali kasnije sam video da nije to-to!Tako da sam u konstantnoj potrazi za ljudima koji vole ovu vrstu groove-a.
Nisam ni skontao da si iz NS-a...
Ajde javi mi se na PP pa cemo da popricamo da ne smaramo ljude ovde.

Ajde javi mi se na PP pa cemo da popricamo da ne smaramo ljude ovde.