fender highway one

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

fender highway one

Post by majtimika » 08 Mar 2009, 14:42

Koliko je realna cena za fender highway one model iz 2005.nov je oko 700 koliko ja znam taj ima klasicnu malu glavu, maple neck i takodje klasican tremolo .pitam posto mi je ponudjena jedna takva pa me interesuje realna cena u srbalja. E da pomenem u bridge je stavljen SD hot rails.

sl0e

Re: fender highway one

Post by sl0e » 08 Mar 2009, 15:05

Video sam neki oglas u oglasima, neki lik je bio bezobrazan, pa je trazio 650 evra za Highway One strata.
majtimika wrote:pa me interesuje realna cena u srbalja.
U Srbalja :lol: Legendo! :)

majtimika

Post by majtimika » 08 Mar 2009, 15:19

sl0e wrote:Video sam neki oglas u oglasima, neki lik je bio bezobrazan, pa je trazio 650 evra za Highway One strata.
to je taj nego sam mislio mozda neku zamenu pa da mu trazim doplatu samo neznam koliko

i generalno kakvi su ti modeli jel vrede nesto

sl0e

Post by sl0e » 08 Mar 2009, 15:45

Probao sam samo Telekastera, nije bio (toliko) los. Sve zavisi koliko ti prijaju jumbo pragovi, 9.5" radius vrata itd :) Po nekim review-ima na netu finis se skida sa gitare (relativno) lako, nekima su magneti losi itd... Da li vredi ili ne, najbolje da ti pomogne neki iskusniji clan foruma. Pozdrav :)

progg

Post by progg » 09 Mar 2009, 12:09

majtimika wrote:
sl0e wrote:Video sam neki oglas u oglasima, neki lik je bio bezobrazan, pa je trazio 650 evra za Highway One strata.
to je taj nego sam mislio mozda neku zamenu pa da mu trazim doplatu samo neznam koliko

i generalno kakvi su ti modeli jel vrede nesto

Ja zadnjih par meseci koristim sledece: http://www.thomann.de/de/fenderhighway_ ... w_3tsb.htm

Kupio je u decembru 2008. godine, u pitanju je model 2006. upgrade... i ima veliki headstock...

U Srbiji kosta 700-750 eura, mada sam tada u decembru u Mitrosu za nju dobio cenu od 74.990 dinara, sto je bilo mnogo vise od 700 eura u tom trenutku... Kod ovog modela ljudi uglavnom kukaju na JUMBO pragove, a ja je obozavam zbog tih jumbo pragova...Kada sam je kupovao probao sam sigurno 4-5 nekih Stratocaster-a MIM... nijedan mi nije tako brzo prirastao srcu (a i uhu) kao ovaj Highway 1...ne kazem da je ovaj Highway One bio najbolji...ali meni jeste, za onaj zvuk koji sam "jurio"...
Sto se magneta tice, meni je njihov zvuk sasvim dobar...da se razumemo, nije najbolji, ima i mnogo boljih, ali ces za takve gitare izbrojati vise od 700 eura...
Kod gitara ljudi dosta cesto budu subjektivni, tako da nece bas svakome da legne isti model gitare, a i cesto se sluze komentarima drugih...ako jedan kaze da je Highway One sr...e gitara onda racunaj da ce barem jos 15-oro njih (bez da su je ikada i probali) reci to isto...naravno, svaka cast izuzecima...

Shto se mene licno tice, u tom rangu cene, meni je taj Highway One - perfektan... mogu da sviram blues...rock...a u poslednje vreme radim sa bendom neku vrstu psihodelik dub rocka...mnogo delay-a...mnogo reverb-a, u kombinaciji sa bf-2 i pt-909...i gitara zvuci fantasticno...
Josh jedna stvar, kada sam pomenuo rang cene od 700-750 eura, nisam mislio na bukvalno sve gitare u tom rangu...recimo Washburn, Ibanez ili neke kopije Gibsona...bla bla...ne ulaze u to poredjenje...kokretno mislim na stratolike gitare...tj, singl coil magnete...
Jednostavno, kao sto je vec X puta receno na forumu, probaj gitaru i ako ti se svidja kupuj...boli te uvo ako za nju neko kaze da je sr...e...bitno je da od nje dobijes zvuk koji zelis da cujes...i sa kojim mozes da posetis neke nove dimenzije... :D :D :D

progg

Post by progg » 09 Mar 2009, 12:13

zaboravih...sto se finisa tice...kod mene se ne skida, mada je i malo vremena proslo...ali da ostaju lako ogrebotine na njoj-ostaju... ja obozavam relic izgled na gitarama...zadnjih deset godina sam uglavnom imao po 2-3 gitare istovremeno, uvek je barem jedna od njih bila "relic" (grebana maximalno :hide: )... ne volim metallic boju na gitari, josh i ja da je nesto glancam - bljak... ne svira boja... :) :gitara2: :butthead:

progg

Post by progg » 09 Mar 2009, 12:18

Ljudi cesto znaju da budu nerealni...svasta moze da se vidi po oglasima...cak i da za polovnu stvar traze vise nego sto kosta nova...

Post Reply