D tuna

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Critical
PedoBear

D tuna

Post by Critical » 18 Jun 2007, 00:13

Image

Image

Image

Ovo je D tuna ,uz pomoc ove male "spravice" prelazite iz E u D drop stim samo jednim potezom.Naime ,kada je D tuna "gurnuta" unutra (uvucena)stim je E,cim je izvucete E zica se prestimava za stepen nize u D i samim tim dobijate D drop stim.
Normalno funkcionise na svakoj gitari samo je potrebno je namestiti,a kako kaze Edi dovoljno je samo da pratite uputstva i sve ce biti veoma lako,ne morate da je skidate kada menjate zice .
Sve u svemu jedna veoma cool spravica ,koja ako se sve uzme u obzir i nije tako skupa ,cena je od 50 do 60 e.
Inace tvorac ove spravice je Eddie Van Halen,Hvala Eddie. :lol:

Ko zeli vise informacija neka klikne na link >>>>http://www.vanhalenstore.com/page/VH/PROD/guitar/EVH18

Toliko od mene,Odjava :lol:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 18 Jun 2007, 03:41

vidis, dobar fazon. samo da drzi stim, a drzi pretpostavljam.
kod mene bi bila C tuna, ili u nekim extremnim slucajevima B tuna.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 18 Jun 2007, 04:14

Hmmmm... ne znam baš kako ovofunkcioniše na floating tremolo sistemima... Malo sam skeptičan...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 18 Jun 2007, 10:54

You will never get such a system to work on a guitar with a floating trem, I'm afraid. You have to install a bridge stabilzer for floating trims
The reason for this is that the tension between the strings and the springs for the tremolo changes everytime you detune a string.
Loosen a string = less tension = the trem floates back = higher pitched strings. And the opposite way around.
You CAN install a woodblock in the trems cavity to stop it from going 'backwards' and tighten the springs, but then you will no longer have a floating trem, it will only be able to go down in pitch.

Eto ,toliko je cesto pitanje da ga nadjes lepo netu,btw ,evo ti odgovor,ai sto rece covek ,kada stavis drvce onda nemas Floating Tremolo :lol:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 19 Jun 2007, 01:21

Gee... to mi je baš od pomoći onda... mislim... važno da su stavili sliku gde je to montirano na floating tremu...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 19 Jun 2007, 01:40

A ne postoji ova fora i za elektricnu gitaru? http://www.hipshotproducts.com/cart.php ... etail&p=73

Jeste da nema smisla ako imas top lock...ali ono...

Post Reply